• BIST 9952.39
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İzmir 25 °C

CHP Bölge Adayları Aliağa'da

CHP Bölge Adayları Aliağa'da
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ EGE HAKİMİYET GAZETESİ / Cumhuriyet Halk Partisi İzmir 2. Bölge Milletvekili adayları Bakırçay havzasının önemli ilçesi Aliağa’da görücüye çıktı.

24. Dönem İzmir 2. Bölge milletvekili adayları Aliağa"da coşkuyla karşılandı. 

CHP"Li VEKİL ADAYLARINDAN ALİAĞA ÇIKARMASI

ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ EGE HAKİMİYET GAZETESİ / Cumhuriyet Halk Partisi İzmir 2. Bölge Milletvekili adayları Bakırçay havzasının önemli ilçesi Aliağa"da görücüye çıktı. Aliağa İlçe Örgütü"nde bir araya gelen vekil adaylarına partililer yoğun ilgi gösterdi. Aliağa ziyaretinde moral bulan CHP"nin TBMM adayları partililere iktidarı müjdeledi. Tanışma ve kaynaşma toplantısına 2. Bölge adaylarından; Birgül Ayman Güler, Mustafa Moroğlu, Levent Eyipişiren, Elfin Tataroğlu, Levent Piriştina, Hüseyin Sezer ve Coşkun Çiflik katıldı. İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan, Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri, Şakran Belde Başkanı Murat Yaman,  kadın ve gençlik kolları başkanı ve yöneticileri, mahalle ve köy muhtarları ile mahalle temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda partilinin katıldığı tanışma toplantısında vekil adayları örgütlerle birlikte köy köy,  kapı kapı dolaşarak CHP iktidarı için omuz omuza çalışacaklarının sözünü verdi.

Coşkun Çiflik; “1. Sıra adayı gibi çalışacağım”
İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan"ın tek tek adaylara söz verdiği toplantıda ilk sözü
 Coşkun Çiflik aldı. 13. sıra adayı olmasına karşın ülkenin, halkın ve partinin geleceği için 1. sıradaki aday gibi çalıştığını belirten Çiflik; “1. Sıra adayı gibi sizlerle çalışmaya devam edeceğim. Çünkü çocuklarımızın geleceği için çalışmak zorundayız. Eğer çalışmazsak ortaya çok şifreler çıkacak. Tayyip Bey "2023 diyor" ama bu gidişle 2023"e bile kalmayacak. Eğer bu şekilde devam ederse 2017, 2018 de kendi kadrolarını şifrelerle istedikleri yerlere getirecekler ve bizimde sonumuz gelecek. O nedenle CHP iktidarı için çalışacağız.” dedi.

Hüseyin Sezer; “Soluk verin ses olalım, güç verin iktidar olalım”
80 yıllık CHP"nin köklü bir parti olmasına karşın her zaman değişimin öcüsü olduğunu belirten Hüseyin Sezer; “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte yeni bir kadro, yeni yüzler, gençleşen, değişen, yeni bir Cumhuriyet Halk Partisi olarak karşınızdayız. Aynı zamanda bu süreçte Cumhuriyet Halk Partisi bu seçimde ciddi anlamda yurttaşın karşısına projelerle çıkmış durumda ve en önemli projelerden biride aile sigortası. 9 yıllık AKP Hükümetinin yaratmış olduğu zihniyet sadaka kültüründen başka bir şey değildir. Her insanın doğarken hak etmiş olduğu yaşama, barınma, eğitim gibi hakları AKP hükümeti sadaka zihniyetiyle veriyor. Ama bugün sayın genel başkanın koymuş olduğu iradeyle halkın iktidarı kurulduğunda sosyal hukuk devleti de kurulmuş olacak. Aile sigortası ciddi anlamda AKP"yi panikletmiş durumda. Bu projeler karşısında ben sizlerle birlikte omuz omuza kol kola çalışacağım ve soluk verin ses olalım güç verin 13 Haziran"da halkın iktidarını kuralım.“ dedi.

Levent Piriştina; “Genel başkanımızın samimi çağrısına uyduk, aday olduk”
Adaylığı için iki gerekçesi olduğunu belirten Levent Piriştina adaylık gerekçelerini şu şekilde açıkladı; İnsan doğduğunda kendisini aktif siyasettin içinde bulması ve dünyaya sol pencereden bakması, toplum sorunlarına otomatikman duyarlılığı emrediyor ve bu çerçevede de yetişmiş her zaman tabanda hareket etmiş biri olarak siyasete çok sıcak durdum. Ancak hepinizin malumu 68 kuşağından bizim temsilcilerimiz, ağabeylerimiz o dönemde çok üzülmüş insanlar var. Hep uzak tutulduk. Bunda kendimizde de hata aramak lazım.  Ancak bu dönemde Sayın genel başkanımızın samimi çağrısına uyduk ve samimiyetini listeleri yaparken de ortaya koydu. Gençleri ve kadınları siyasette aktif göreve davet etti biz bu çağrıyı samimi bulduk ve yola çıktık, 1. sebep budur. 2. sebepte, ben 3 yaşında kız çocuğu sahibiyim ve 13 Haziran"dan itibaren kızımı bu karanlık Türkiye"den kurtarmak üzere bugün karşınızda yardımlarınızı istiyorum.“ dedi.

Elfin Tataroğlu; “AKP ye geçit yok”
12 Haziran genel seçimlerin çok önemli olduğuna dikkat çeken Elfin Tataroğlu da; “Bu yola ilk çıktığımızda genel başkanımızın yaptığı çağrı üzerine yola koyulduk ve şunu çok iyi biliyoruz ki bu bizim kurtuluşumuz için son şansımızdır. Bu seçim belki de demokratik olarak geçirebileceğimiz son seçimdir. Bundan dolayı bu seçimlerde İzmir"de AKP"ye geçit yok.” dedi.

Eyipişiren; Kucak dolusu projemiz, aslan yürekli genel başkanımız var”
SHP Gençlik Kolları Genel Başkanlığı yaptığını belirten 8. Sıra adayı PM Üyesi Levent Eyipişiren; “12 Haziran"a kadar bugüne kadar sandığa gelmeyen seçmenleri sandığa gelmeyi ikna etmek, oyumuzu almak istediklerimizin tek tek elini sıkarak partimizi anlatacağız. Sandığa gitmeyen seçmenlerin büyük oranı bizim seçmenimiz. Anlatabilecek kucak dolusu projemiz, güvenebileceğimiz aslan yürekli genel başkanımız var ve kendine inanan çok ciddi kadrolarımız var. Bu arada hiç oy almadığımız, yumurta atılan yerlerden bile artık çok ümitliyiz. Bu bölgelerde parti otobüsümüzün yolunu keserek genel başkanımızla sohbet etmek isteyen birçok yurttaşımızın olduğunu görüyoruz. Partimizin büyümesi sadece İzmir"de değil tüm Türkiye"de. Çünkü daha önceleri uğramayalım geçmeliyim diyebileceğimiz sokaklarda genel başkanımız parti otobüsünü durdurup çay içmek istiyor. O sevgiyi ve ilgiyi görüyoruz. Seçilene kadar ve seçildikten sonra da emrinizdeyiz.” dedi.    

Moroğlu; “CHP devrimci partidir, sözünü ispatlamak için yola çıktım”
2009 Mart yerel seçimlerinde İzmir"de Türkiye geneline bakıldığında çok ciddi başarılar elde edildiğini bunlardan bir tanesinin de Aliağa olduğunu belirten 7. Sıra adayı Mustafa Moroğlu “Aliağa"da yüksek bir oranda oy alarak seçimleri kazandık. İzmir"de 28 ilçeyi kazandık. Ancak bu küçük umut Türkiye geneli için yeni umutlar beslememize, yeni umutlar yeşermesine yetmemiştir, ta ki Genel Başkamız Kemal Kılıçdaroğlu olana kadar, Sayın Kılıçdaroğlu genel başkan olduktan sonraki süreçte uzun süredir unuttuğumuz hayaller yeniden canlanmaya başladı ve özellikle Kasım ayından itibaren genel başkanımız Kılıçdaroğlu “Yeni CHP"den” bahsetmiştir. İşte aslında yeni CHP"nin resmini burada görüyorsunuz. Bu sadece fiziki bir yenilenme değil, aynı zamanda bir anlayış yenilenmesi. Sadece 13 adayımızı görmeyin 270 aday adayımızla hedef birliği yapmış bulunmaktayız. Onlar aday olmuş veya biz aday olmuşuz hiç önemli değil hep birlikte alanlardayız, hedefe kilitlemiş bulunmaktayız. İşte yeni CHP"nin küçük fotoğrafı bu.” dedi. Bu arada küçük yaşlardan beri isyancı ruhlu olduğunun altını çizen Moroğlu, isyancı ruhlu olmasının Deniz Gezmiş"in asılmasıyla başladığını belirtmesi partililerden yoğun alkış aldı. Moroğlu “1972 yılının 6 Mayıs"ında beni isyana teşvik eden Deniz Gezmiş"in asılmasıydı. Ortaokul yıllarımda okulun bahçesinde Deniz Gezmişler asılmamalıydı diye boykot yaptım.” dedi. Okul yıllarında gençliğin, arkadaşlarımın umutlarını yeşerttim. Aliağa"da da işçilerin hak ve emek mücadelesine zaman zaman destek verdim, çok geldim gittim. Nerede hak arama mücadelesi varsa Mustafa Moroğlu oradadır. Moroğlu olarak değil bir yurtsever olarak oradadır. Kemal Kılıçdaroğlu"nun genel başkan olmasından sonra “CHP devrimci partidir” sözünü ispatlamak için yola çıktım.” dedi.   

Güler; Ömrümün en büyük gururu Cumhuriyet Mitingleri
AKP"nin 2 bakanını İzmir"den aday göstererek göz boyamaya çalıştığını belirten PM Üyesi Birgül Ayman Güler de Üniversite yaşamına kadar Bergama"da yaşadığını belirtti. Güler; “İzmir-İstanbul Otobanı, Hafif Raylı Sistem, Çandarlı Limanı gibi projelere ilişkin olsa gerek ki AKP Erzican"lı birini İzmir"den aday göstererek ulaştırma politikalarım sayesinde İzmirlileri kandırırım diye düşünüyor, ama öyle olmayacak. Sormak lazım 9 yıldır neredeydiniz. 9 yıldır İzmir"in aldığı düşük pay ve yatırım belgelerde. 9 yılda yapılmayanın 4 yılda yapılmasının garantisi nedir? Biz karşımıza bakan çıkmasından mutluyuz, gelsinler görecekleri var.” dedi. Ayrıca Cumhuriyet Mitingleri"nde konuşmaktan çok mutlu olduğunu belirten Güler; Ömrümün en büyük gururudur. Tandoğan"da, Gündoğdu"da, Samsun"da söyleyecek sözüm vardı. Bana o fırsat verildi. Mitinglerde konuştum, ömrüm boyunca büyük bir gururla hatırlayacağım.

İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan; “Partimizi iktidara taşıyacak kadrolarla bir arada bulunmaktan çok mutluyuz” 
Güler"den sonra söz alan ve Kurtuluş Savaşı"nı başlatan mücadeleyi veren Halide Epip Adıvar"ın Sultan Ahmet Mitingi"nde halkı coşturmasının önemli rol oynadığını belirten Oğuzhan; “Ne mutlu ki bugün de partimizde yeniden kurtuluş savaşını verecek bayanlarımız mevcut. Bilgili, birikimli, donanımlı kadrolarıyla ve bu örgütlerimizle, kadın ve gençlik kollarımızla 12 Haziran akşamı partimiz AKP"yi sandığa gömecek. 13 Haziran Sabahı CHP iktidarı ile uyanacak” dedi.  Aday tanıtımı ile ilgili olarak Oğuzhan"ın; Mustafa Balbay her zaman aramızda” sözleri alkışlarla karşılık bulurken Oğuzhan Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel"in MYK toplantısı, Mehmet Ali Susam"ın önceden belirlenmiş programı nedeniyle, Aytun Çıray ve Rahmi Aşkın Türeli"nin de Ankara"da bulunması nedeniyle programa katılamadığını belirterek tüm adayların bilgi ve birikimiyle donanımıyla CHP"yi iktidara taşıyacağını belirtti. Oğuzhan; Bugün burada Cumhuriyet Halk Partisi"ni iktidara taşıyacak kadronun bir kısmı ile bir aradayız. Hepsi donanımlı partimizi temsil yeteneğine sahip ve 13 Haziran sabahı bizi iktidar yapacak kadrodaki yol arkadaşlarımızla bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.” dedi.

 Belediye Başkanı Turgut Oğuz; “Hem İzmir hem Türkiye genelinde çok iyi sonuç alacağız”
Adaylara Aliağa ziyareti için teşekkür eden ve başarılar dileyen Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz; Artık seçim startı verilmiştir. Her gün en az bir adayımızı bundan böyle kentimize bekliyoruz. Çok hızlı bir şekilde hareket ederek hemen faaliyete geçmeliyiz. Hem İzmir genelinde hem de Türkiye genelinde çok iyi sonuç alacağımıza inanıyoruz. Tüm adaylarımıza başarılar diliyorum” dedi.     

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894