• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İzmir 20 °C

CHP İktidarında İzmir Şahlanacak

CHP İktidarında İzmir Şahlanacak
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ GÜNAYDIN EGE GAZETESİ / CHP İzmir Milletvekili ve Milletvekili adayı Mehmet Ali Susam, AKP iktidarında İzmir’in hak ettiği yatarımı alamadığını, toplumun geniş kesiminin bu durumdan mağdur olduğunu söyledi.

CHP"li Susam, AKP iktidarında İzmir"in yeterli yatırımı alamadığını söyledi, ”İktidarımızda İzmirli Bakanlar her türlü desteği verecek” dedi.

ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ GÜNAYDIN EGE GAZETESİ / CHP İzmir Milletvekili ve Milletvekili adayı Mehmet Ali Susam, AKP iktidarında İzmir"in hak ettiği yatarımı alamadığını, toplumun geniş kesiminin bu durumdan mağdur olduğunu söyledi. 

İzmir"in ülke ekonomisine katkısına karşın verdiklerinin 17"de birini geri aldığını hatırlatan Susam, “Yeni dönemde İzmir"e 2 bakan yollayarak vaatlerini arttırması bir seçime yönelik aldatmacadır. İzmirli AKP iktidarının "Benden olursan hizmet yaparım" anlayışıyla İzmir"i ihmal ettiğini gayet iyi biliyor. İzmirli bu oyuna gelmeyecektir” dedi.

Menemen"de meslek odaları, dernekler ve muhtarlardan oluşan 160 kişilik bir grupla kahvaltı eden CHP"li vekil, AKP"nin İzmir"e yatırım yapmamasını eleştirdi. Son iki hükümette de İzmir Milletvekillerinin Bakanlık yaptığını hatırlatan Susam, “Her dönem Bakan oldu fakat gelen hizmet ortada. Bundan sonra yatırım gelecek iddiası gerçekçi değil. 9 yıldır Çiğli Kaklıç"daki havaalanın sivil uçuşlara açmayı telaffuz dahi etmeyenler, bugün bunları gündeme getirmeye kalkarsa İzmirli de onlara "Geçti Bor"un pazarı" der” diye konuştu.

İzmir hak ettiği desteği alacak
Seçimlerden sonra kurulacak olan CHP iktidarında İzmirli Bakanlar olacağını söyleyen Susam, “Bizim sözümüzdür; ulaşımda önemli ayağı olacak Kaklıç Havaalanı"nı bu bölgeye kazandıracağız. Menemen, gelişen potansiyeline uygun, kent kimliğine göre başta bölge hastanesi olmak üzere her türlü yatırımı alacak. İzmir CHP iktidarına güvendi, yerel yönetimde de referandumda da desteğini verdi. Bu desteğin bilinciyle İzmir"i Türkiye"nin Avrupa"ya ve Akdeniz"e açılan yıldız şehri yapacağız. İzmir hak ettiği bütün desteği CHP iktidarında alacaktır” dedi.

Tarıma girdileri ucuzlayacak
Muhtarların sorularını yanıtlayan Susam, daha sonra Menemen Ziraat Odası"nı ziyaret etti. AKP iktidarın boyunca tarımın ihmal edildiğini ifade eden CHP"li vekil, “Başta mazot olmak üzere çiftçinin gübre, ilaç ve tohum gibi maliyetlerini düşüreceğiz. Tarım kesimi yeniden üretmeye başlayacak” dedi. Menemen"in önemli bir tarım üretim merkezi olduğunu hatırlatan Susam, “Gübre fiyatları, talebin arttığı bu aylarda hızla yükseliyor. Hükümet, zaten maliyet sorunlarıyla boğuşan çiftçinin bu derdini dinlemiyor, "serbest piyasa ekonomisinin gereği" diyerek geçiştirmeye çalışıyor. Oysa güçlü ve örgütlü olmayan çiftçilere karşı arzı elinde tutan az sayıda ithalatçı firma fiyatları belirliyor. Bu serbest piyasa değil, vahşi kapitalizmdir. CHP iktidarında güçlenecek kooperatiflerle, çiftçiye verilecek desteklerle ve kamu kurumlarının müdahalesiyle fiyat düzenlemesi sağlanarak; tarım girdilerinin fiyatlarının makul bir seviyede tutulacaktır” diye konuştu.

Daha sonra Menemen Ticaret Odası"nı ve Muharip Gaziler Derneği Menemen Şubesi"ni ziyaret eden CHP"li vekil, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin"le birlikte esnafı dolaştı ve vatandaşla sohbet etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894