• BIST 10151.38
  • Altın 2448.97
  • Dolar 32.2743
  • Euro 34.9166
  • İzmir 18 °C

CHP'den ADAY Tanıtımı

CHP'den ADAY Tanıtımı
Ömer Turgut OĞUZ CHP Aliağa Belediye Başkan Adayı 1942 yılında İstanbul'da doğdu. Ortaokulu Vefa Lisesi'nde, Liseyi Gölcük Lisesi'nde okudu. Galatasaray Üniversitesi Yüksek Ticaret Bölümü'nde okurken, okulu yarım bırakarak iş hayatına atıldı.

 

CUMHURİYET HALK  PARTİSİ ALİAĞA ADAYLARINI TANITTI.

Cumhuriyet Halk  Partisi Aliağa ilçe Örgütü,  29 Mart yerel seçimlerinde, partisi adına yarışacak  adaylarının tanıtım toplantısı partililerin yoğun katılımı ile yaptı.İlçe binasında yapılan tanıtım toplantısına Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa Belediye Başkan Adayı Ömer Turgut Oğuz'un yanı sıra belediye ve il genel meclis üyesi adayları ve partililer katıldı. Aday tanıtımlarını İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan yaptı. CHP'nin meclis ve il genel meclisi listelerinde bulunan 19 adaydan 13'ü üniversite, 5'i lise 1 adayda ilköğretim mezunu olmasının yanı sıra 15 Aliağa Belediyesi Meclis üyesi adayından 6'sı, 4 İl Genel Meclis adayından biri bayan.

Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa Belediye Başkan Adayı Ömer Turgut Oğuz yaptığı açıklamada '' Bir bölgenin, bir zümrenin değil Aliağa'da yaşayan tüm hemşerilerimin başkanı olacağım. Aliağa'yı halkımızla birlikte yöneteceğiz. Aliağa'mızda evinde aç yatan vatandaşımız, sokakta sahipsiz çocuklarımız  olmayacak, Aliağa'nın Sokağı da, caddeleri de belediyesi tertemiz olacak'' dedi.

Aliağa Belediyesinin 18 Trilyon borcu olmasına rağmen göreve geldikleri takdirde hem borçları ödeyip hem de  taviz vermeden projelerini uygulayacaklarını belirten  Oğuz yanlış politikaları nedeniyle belediyenin parasının çarçur edildiğini söyledi. Göreve geldiğinde yapacağı projelerden de bahseden Oğuz '' İşsizliği çözmek için büyük çaba sarf edeceğim, iş edinme ve beceri  kursları açacağız. Her evde mutlaka bir çalışan olacak. Belediye hizmetleri taşeronlar eliyle  yapılmayacak. Kirli sanayi ile mücadele edilecek. Aliağa'da sosyal hayatın canlanmasını sağlayacağız. Gençlik Merkezi yapacağız. Emek ve Barış Şenlikleri yeniden başlayacak'' dedi.

Basına ilçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan tarafından tanıtılan  Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa Aday Listesi şu şekilde;

Belediye Başkan Adayı: Ömer Turgut Oğuz

Belediye Meclis Üyesi Adayları:Haydar Karaman, İlknur Coşkun Köse, Münir Nurettin Bayrav, Mustafa Kabadayı, Kıymet Baysal, Selma Orhan, Barış Eroğlu,  Bahar Deniz Karaman, Uğur Kaçar, Sedat Güç, Sevtap Duman Duygu Yorulmaz, İlker Varol

Kontenjan Adayları:Hüseyin Ekren, Fuat Özer

İl Genel Meclisi Üyesi Adayları: Özer Örnek, Nesrin Beykoz, Tarık Uslu, Özcan Durmaz

 

ÖZGEÇMİŞLER

 

Ömer Turgut OĞUZ

CHP Aliağa Belediye Başkan Adayı

1942 yılında İstanbul'da doğdu. Ortaokulu Vefa Lisesi'nde, Liseyi Gölcük Lisesi'nde okudu. Galatasaray Üniversitesi Yüksek Ticaret Bölümü'nde okurken, okulu yarım bırakarak iş hayatına atıldı. 1976 yılında iş dolayısıyla Aliağa'ya geldi. Bir süre Müteahhitlik yaptı.

1980 Öncesi CHP Aliağa Belediye Meclis üyeliği görevinde bulundu. 1980 Askeri Müdahalesine kadar görevini sürdürdü. 12 Eylül sonrası Sosyal Demokrat arkadaşları ile birlikte Aliağa SODEP örgütünü kurdu. SODEP Aliağa İlçe Kurucu Başkanı olarak görev yaptı.

Ömer Turgut Oğuz, kuruluşuna katkı koyduğu Aliağa Ticaret Odası'nda Meclis üyeliği, ve Aliağa Ticaret Odası Meclis Başkanlığı görevlerinde bulundu.

Aliağa'da sivil toplum örgütlerinde, toplumsal yarar amacıyla çalışan yardımlaşma ve dayanışma derneklerinde etkin görevler üstlendi. Bir dönem önemli başarılara imza atan Aliağaspor'da başkanlık yaptı. Ömer Turgut Oğuz 5 yıldan bu yana CHP Aliağa İlçe Başkanlığı görevini sürdürdü. Tüm toplum kesimlerini kucaklayan, sosyal demokrat, katılımcı, çağdaş belediyeciliği gerçekleştirmek amacıyla yasa gereği görevinden istifa ederek, 29 Mart Yerel Seçimlerinde CHP Aliağa Belediye Başkan adayı oldu.Ömer Turgut Oğuz, Emine Oğuz ile evlidir ve bir çocuk babasıdır.

 

KONTENJAN ADAYLARI

 

Hüseyin Ekren:1962 yılında Aliağa Bozköy'de dünyaya geldi. 1984 yılından bu yana esnaflık 1998 yılından beride Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı yapmaktadır. Erken, evli ve 2 çocuk babasıdır.

 

Fuat Özer: 1960 Muş doğumludur. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunu olup Serbest muhasebecilik ve mali müşavirlik yapmaktadır evli 2 çocuk babasıdır.

 

BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ ADAYLARI

Haydar Karaman: 1962 Erzurum doğumlu olup, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi bölümünü bitirmiş olup,  evli 2 çocuk babasıdır.  İlçemizde serbest ticaret yapmaktadır.

 

İlknur Coşkun Köse: 1970 Aliağa doğmuştur. Gazi Üniversitesi Muhasebe Yüksekokul mezunu olup evli bir çocuk annesidir. Cumhuriyet Halk Partisi Belediye meclis üyesi Köse Emlakçılık sektöründe iştigal etmektedir

 

Münir Nurettin Bayrav: 1959 Helvacı doğumlu olup, Ziraat Yüksek Mühendisidir. 1984–1999 yılları arası 3 dönem Helvacı Belediye Başkanlığı yapmış evli 1 çocuk babasıdır.  Serbest ticaret yapmaktadır.

 

Mustafa Kabadayı: 1956 Sivas doğumludur. Endüstri Meslek Lisesi mezunu olup Petkim'den emekli olmuştur. 15 yıldır Alevi Kültür Dernekleri yöneticiliği yapmaktadır, evli 3 çocuk babasıdır.

 

Kıymet Baysal:1956 Aliağa Doğumlu Emekli Öğretmen, Halen Cumhuriyet Halk  Partisi Belediye Meclis Üyesi

 

Selma Orhan: 1953 doğumlu olup evli ve 4 çocuk annesidir. 20 yıldır Yeni Mahalle Muhtarlığı yapmaktadır. Şu anda açık öğretim fakültesi, işletme bölümünde okumaktadır.

 

Barış Eroğlu: 1981 yılında Aliağa'da doğmuştur. Balıkesir Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Fakültesinden mezun olmuştur. Müteahhitlik yapmaktadır.

 

Bahar Deniz Karaman: 1973 Afyon doğumlu olup Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi mezunudur.   Eczacılık yapmakta olup evli bir çocuk annesidir.

 

Uğur Kaçar: 1971 yılı Diyarbakır doğumludur. İktisat Fakültesi mezunu evli bir çocuk babasıdır.  Kaçar, serbest meslekle uğraşmaktadır.

 

Sedat Güç: 1956 yılı Trabzon doğumludur. 1979–2006 yılları arası 27 yıl boyunca Milli Eğitim Bakanlığında öğretmen ve idareci olarak görev almıştır. Ayrıca 1993–1998 yılları arası Aliağa Endüstri Meslek Lisesinde öğretmenlik ve idarecilik, 1998–2006 yılları arasında Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde müdür ve şube müdürü olarak görev almıştır.

Sevtap Duman: 1974 Yılında Sivas'ta doğdu. 1993 yılından beri Aliağa'da oturan Duman 16 yıllık evli ve iki çocuk annedir.  Petrokimya İlköğretim okulunda dört yıl Okul Aile Birliği Başkanlığı ayrıca TOKİ konutlarının gecikmesi nedeni ile üyelerin haklarını savunmak ve mağduriyetlerinin giderilmesi amacı ile bir grup Tokizede arkadaşıyla birlikte eylemler düzenleyerek sessiz çoğunluğun sesi oldu.

 

Duygu Yorulmaz: 1978 Aliağa doğumludur. İlçemizde esnaflık yapmakta olup evli bir çocuk annesidir.

 

İlker Varol: 1976 İzmir Karşıyaka doğumlu olup, İlçe Gençlik Kolları yönetiminde görev almış ve serbest meslekle uğraşmaktadır.

 

İL GENEL MECLİSİ ÜYESİ ADAYLARI

Özer Örnek: 1955 Aliağa doğumlu evli 2 çocuk babasıdır. Sanat Enstitüsü mezunu olup serbest meslekle uğraşmakta ve halen Cumhuriyet Halk Partisi il genel meclis üyesidir.

 

Nesrin Beykoz: Diş hekimi, 1983 yılında Aliağa'da SODEP'in kuruluşunda yer alan Beykoz, 1984-1989 yılları arasında Aliağa Belediye Meclis üyeliği görevinde bulundu. 2003-2004'te CHP ilçe sekreterliği yaptı.

 

Tarık Uslu: İnşaat mühendisi, iş adamı.1981 Menemen doğumlu olup Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa Gençlik Kolları Başkanlığı'nın yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur.

 

Özcan Durmaz: 1964 Bergama doğumludur.  Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinden mezun olmuştur. Evli ve 2 çocuk babası olup ilçemizde madencilik ve kimya sektöründe sanayicilik yapmaktadır

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ ARŞİVİ İÇİN FOTOLARA TIKLAYINIZ

 

 Son Sayı Son Sayı Son Sayı

Son Sayı Son Sayı 1. Sayfa 1. Sayfa1. Sayfa 1. Sayfa Son Sayı 1. Sayfa
Son Sayı 1. Sayfa 1. Sayfa 1. Sayfa
1. Sayfa 1. Sayfa 1. Sayfa 1. Sayfa

1. Sayfa 1. Sayfa 1. Sayfa 1. Sayfa 

1. Sayfa 1. Sayfa 1. Sayfa 1. Sayfa
1. Sayfa

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894