• BIST 10173.42
  • Altın 2445.956
  • Dolar 32.2822
  • Euro 34.9585
  • İzmir 15 °C

CHP'den Gövde Gösterisi

CHP'den Gövde Gösterisi
Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa İlçe Örgütü biri Helvacı’da olmak üzere 3 seçim bürosu açarak resmen seçim startını verdi. Aliağa Belediye Başkan Adayı Ömer Turgut Oğuz ile birlikte, Helvacı’da önce seçim bürosu sonrasında da çok amaçlı spor salonu açılışı

 

CHP"DEN GÖVDE GÖSTERİSİ

3 SEÇİM BÜROSU AÇILIŞI YAPAN CHP"DE AÇILIŞLAR MİTİNGE DÖNÜŞTÜ. 

VATANDAŞLARDAN KOCAOĞLU VE OĞUZ"A SEVGİ GÖSTERİSİ 

Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa İlçe Örgütü biri Helvacı"da olmak üzere 3 seçim bürosu açarak resmen seçim startını verdi. Aliağa Belediye Başkan Adayı Ömer Turgut Oğuz ile birlikte, Helvacı"da önce seçim bürosu sonrasında da çok amaçlı spor salonu açılışına katıldıktan sonra Aliağa"ya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu"na ve Oğuz"a vatandaşlar yoğun sevgi gösterisinde bulundular. Miting havasında gerçekleşen seçim bürosunun açılışında konuşan Kocaoğlu AKP"li Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya"yı sert sözlerle eleştirdi.  Binlerce kişinin katıldığı seçim bürosu açılışında Kocaoğlu"nun yanı sıra CHP İzmir İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu, İzmir Milletvekilleri Ahmet Ersin, Selçuk Ayhan, Menemen Belediye başkanı Tahir Şahin, Yeni Şakran Belediye Başkanı Zeki Şen ve vatandaşlar katıldı. CHP Milletvekili Ahmet Ersin"de konuşmasında İçişleri Bakanını eleştirdi. Belediye Başkanı Tansu Kaya"nın savcılıkta çuval dolusu dosyası olduğunu, mecliste bu durumu dile getirdiğini belirten Ersin İçişleri Bakanının soruşturma izni vermemesi nedeniyle dosyaların savcılıkta beklediğini belirtti. Cumhuriyet Halk Partisi"nin Fevzipaşa Caddesi"nde ki  üçüncü seçim bürosu da CHP Grup Başkan Vekili Kemal Anadol ve CHP belediye başkan adayı Ömer Turgut Oğuz tarafından açıldı. 

 

""TANSU KAYA BELEDİYEYE İYİ BİR MALİ MÜŞAVİR ALSIN""

Seçim bürosunun açılışında konuşan ve ilk defa elinde bir dosya ile kürsüye çıktığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu  elindeki dosyalardan Aliağa"ya yapılan yatırımları vatandaşlarla paylaştı.  Kocaoğlu ""Sevgili dostlar ilk defa elimde dosyayla kürsüye çıkıyorum, neden biliyor musunuz? Bizim yaptığımız işleri kendisi yapmış gibi uğraşan bir Belediye Başkanının ilçesinde belli gerçekleri anlatmak için dosya ile kürsüye çıkıyorum. Aliağa Belediyesi"nde büyükşehir belediyesine verecek 36 trilyon paramı varmış?, bu para nerden gelmiş?, Aydan mı gelmiş? ne zaman verilmiş?. Siyasette bir şeyler yapılır, söylenir ama siyasette olmayan şeyler söylenmez, yapılmayan iş söylenmez. Aliağa Belediyesi"ne de, Menemen Belediyesi"ne de, Helvacı Belediyesi"ne de, Türkelli Belediyesi"ne de İzmir Büyük Şehir Belediyesi tarafından gerekli hizmet eşit ve adil şekilde yapılmıştır. Türkiye"nin en büyük ikinci ilçe belediyesi Konaktır, Konak Belediyesine 1 milyon insan yaşıyor, o bile 36 Trilyon paramı Büyükşehir Belediye başkanlığı aldı diyemez. Her şeye baksın, yaptığı yatırımlara baksın, hiç bir şey yapamıyorsa bir tane adam akıllı mali müşavir alsın baksın. Kendisi başka işlerle meşgul olduğu için bilmiyor. Ama parasının nasıl harcandığını öğrenecek bir mali müşavir alsın"" dedi

""ALİAĞA BELEDİYESİ İŞYERLERİNDEN PARA TOPLADI AMA GEMİ SÖKÜM YOLUNU YAPMADI"" 

Vatandaşların ""Gün gelecek devran dönecek Tansu halka hesap verecek"" sloganları altında sözlerine devam eden Kocaoğlu Aliağa belediyesinin işyerlerinden para toplamasına rağmen Gemi Söküm yolunu yapmadığını belirtti Kocaoğlu ""Bir gemi söküm yolu var, iş yerlerinden para toplanmış ve bu yol yapılmamış, kim yaptı bu yolu,  6 buçuk kilometre yol yaptık. İzmir Büyükşehir Belediyesi yaptı, bu yol yapılırken İzmir Büyükşehir Belediyesinin ve İzbetonun tabelaları alındı götürüldü bir yerlere atıldı. Gemi Söküm Yolu, Necmettin Giritlioğlu Caddesi ve Fatih Caddesi bu yollara büyük şehir belediyesi tarafından harcanan paraları söylüyorum, 6 buçuk Trilyondur büyükşehir belediyesinin kasasından çıkmıştır ve kayıtları mevcuttur. Öyle atmak yok"" dedi.  Büyükşehir Belediyesinin yaptığı yatırımları rakamlarla tek tek açıklayan Kocaoğlu ""Şu ana kadar sadece İzsu şirketi 2 trilyon 406 milyar lira, kasten söylüyorum kuruşu kuruşuna duysunlar da öğrensinler diye, İzsu kuyu açmıştır. 19474 metre içme suyu, 19 buçuk kilometre içme suyu şebekesi döşenmiştir. 3 Tane sondaj kuyusu açmıştır 7227 Metre kanalizasyon şebekesi döşenmiştir, 4 tane ayrı pompa istasyonu kurmuştur. Toplam maliyeti 2 trilyon 406 milyardır. Şu anda ihalesi biten ve yapımı devam eden işlerde 1 adet atık su arıtma tesisi 7 trilyon154 milyar liraya ihaleye çıkartılmıştır yer teslimi yapılmıştır yakında temel atma törenini yapacağız. 60688 km uzunluğunda atık su kanalı inşaatı başlamıştır, bununda bedeli 3 Trilyon 259 milyar liradır. 10485 metre içme suyu şebekesi ihale edilmiştir. İhale bedeli 1 trilyon 823 milyar liradır. 1 Adet sondaj kuyusu açılmış 27 Milyar Liradır.  Bu güne kadar Aliağa"ya yapılan yatırımların tutarı 40 Trilyon lirayı geçmiştir. 74785 ton asfalt dökülmüştür 103627 metre kare satıh kaplama yapılmıştır.7870 metre kare parke yapılmıştır, 5230 adet bordür verilmiştir. Bunların toplamı 40 trilyon lira civarındadır"" dedi.

 

""BİR BELEDİYE BAŞKANI OLMAYACAK HAREKETLER YAPIYOR DİYE HİZMETTEN MAHRUM BIRAKILMAZ""

Belediye başkanlarının meslektaş ve kenti için birbiriyle kol kola çalışması gerektiğini belirten Kocaoğlu  ""Her şeye rağmen, 4 yıldır bizim tabelaları alıp götürmesine rağmen benim halkım benim hemşerilerim Aliağa"da yaşamaktadır, papaza kızıp oruç bozulmaz.  Aliağa"da yaşayan vatandaşlarımız bir belediye başkanı olmayacak hareketler yapıyor diye hizmetten mahrum bırakılmaz, biz bu bilinçte bu inançta çalışıyoruz ve 57 belediye başkanını hiç birini birbirinden ayırmadık ayırmıyoruz ve önümüzdeki dönemde de ayırmayacağız"" dedi. Vatandaşların büyük sevgi gösterisinde bulunduğu ve  ""Aliağa seninle gurur duyuyor diye sloganları altında sözlerine devam eden Kocaoğlu ""İzmir Büyükşehir Belediyesi bizden önceki 5 yılda 570 trilyon lira masraf yapmış, cari harcamalar yapmış, biz 1 katrilyon 705 trilyon lira yani 3 katı harcama yapmışız. Bölge büyüdü, sınırlar büyüdü, gelirimiz büyümedi. Bizden evvelki dönemde 5 yılda 234 trilyon liralık yatırım yapılmış, bizim dönemimizde 1 katrilyon 650 trilyon liralık yatırım yapılmış tam 6 katı. Bir çok basında en borçlu belediye İzmir Büyükşehir Belediyesi diye manşetleri şöyle bir kafanızı 3-4 yıl önceye götürürseniz hatırlarsınız. Bizden evvelki dönemde 116 trilyon lira borç ödenmiş bizim dönemimizde 853 trilyon lira borç ödendi"" dedi.

""METRO ALİAĞA"LI HEMSEHRİLERİMİZE HAYIRLI OLSUN""

Mayıs ayında metro projesinin müjdesini de  veren Kocaoğlu ""Aliağa- Menderes metrosu Mayıs ayında bitiyor. Mayıs ayında Aliağa"dan binip Mendereste ineceğiz, Menderesten binip Aliağa"da ineceğiz. Her türlü yatırımı her türlü ihalesi bitmiştir, kentimize Aliağalı hemşerilerimize hayırlı uğurlu olsun"" dedi. Arsenikli su tartışmalarına da değinen Kocaoğlu ""Bir arsenik tutturdular, başta Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanı olmak üzere,  ama arsenik dolayısıyla suyun altında kaldılar. Arsenikli su tartışmasında 3 buçuk ay uğraştık ve ne İzmirli hemşerilerimiz ne İzmir"in basını bizim yanımızdan ayrılmadı bize güvenini yitirmedi. Ankara Belediye başkanı Melih Gökçek"le konuşuyorum canlı yayında, dedim ki; “su krizinde iki tane avantajım var. Bir  tanesi İzmir"li hemşerilerim tarafından bana güvenilmesi, ikinci avantajımda ne İzmirlilerin ne Ankaralıların ne de Türkiye"de yaşayan vatandaşların sana güvenmemesi dedim. Halkımızın güvenini boşa çıkarmadık"" dedi. 

""İZMİR EĞER GERİ KALDIYSA SORUMLUSU HÜKÜMETTİR""

Merkezi hükümetten gerekli payı alamadığını belirten Kocaoğlu ""Bir laf dolaşıyor ortalıkta efendim iktidar partisiyle belediye bir arada olursa yatırım olur, enerji doğar sinerji doğar, bilmem ne doğar diye. Bizim İzmir sınırları içersinde vergi olarak verdiğimiz paranın %22"si İzmir"e dönmüştür, merkezi hükümet yatırım yapmıştır. Konya"ya yüzde 52 yatırım yapmıştır, Antalya"ya yüzde 64 yatırım yapmıştır, Kayseri"ye yüz"e karşılık 123 yatırım yapmıştır, Adana"da yüz"e karşılık 131 yatırım yapmıştır. Ben buradan sesleniyorum, İzmir eğer geri kaldıysa İzmir Büyük Şehir Belediyesi"nin yatırımlarını 6 katına çıkarak geri kalmadı, merkezi hükümet İzmir"e yatırım yapmadığı için geri kaldı. İzmirliler de 29 Mart seçimlerinde ne yapacaklarını çok iyi biliyorlar. Yıllardır bizim paramızın alıp 5"te birini veriyorlar 6"da birini 7"de birini bazen veriyorlar. 5 yıl bizim paramızı bize versinler. Hatta bize  de vermesinler devletin hükümetin yapması gereken yollarımızı, hızlı trenlerimizi, otobanlarımızı yapsınlar, turizme nasıl başka yerlere veriyorlarsa teşvik versinler, sanayiye teşvik versinler. Madem İzmir geri kaldı edebiyatı yapıyorlar, bizim paramızı 5 yıl almayarak bu kenti kalkındırsınlar bakalım, ondan sonra konuşalım"" dedi.

""BELEDİYENİN BİR KURUŞLUK GAYRİMEKULÜNÜ SATMADIM""

30 yılda kentin yapılmamış ne kadar işi varsa hepsini yaptığını belirten Kocaoğlu  ""Bu kent,  bu güzel İzmir, bu aydınlık insanların yaşadığı İzmir, bu sevgi dolu insanların yaşadığı İzmir, kendi gücüyle abanın altından sopa göstermelere tehditlere pabuç bırakmadan yoluna devam edecektir ve İzmir kendi gücüyle İzmir Büyükşehir Belediyesi"nin öncülüğünde tüm İzmir halkıyla beraber kalkınmasını büyümesini gelişmesine devam edecektir. Sözün özü İzmir Büyükşehir Belediyesinin 1 liralık gayrimenkulünü satmadım. Kimseden bağış almadım, sadece ve sadece belediyenin kaynaklarını doğru kullanarak, tasarruf ederek, Türkiye"de bir ilki gerçekleştirdik, bir belediye başkanının nasıl olması gerektiğini, gösterdik, 3 buçuk milyon İzmir halkının taktığı bu madalyayı hayatımın sonuna kadar onurla şerefle ve gururla taşıyacağım"" dedi. Yoğun olarak yaşanan coşkunun sandık başında zaaf yaratabileceğine dikkat çeken Kocaoğlu ""Biz bu coşkuyla çokta oy alsak sandıklara sahip çıkamazsak, Aliağa Belediye başkanlığını nasıl olsa kazandık diye işi eğlenceye dökersek, tek tek sonuçları dökmezsek, ne kadar fazla oy alırsak alalım bu seçimi kaybetmekle karşı karşıya kalırız. Bunun altını özellikle çizmek istiyorum 1 oy da olsa hesabını soracağız. Hepinizi 29 Mart akşamı Cumhuriyet Halk Partisinin, sosyal demokrasinin, insan odaklı belediyecilik anlayışının zaferinde buluşmak umut ve dileğiyle sevgiyle saygıyla selamlıyorum."" diyerek sözlerini tamamladı. 

AHMET ERSİN: DOSYALARIN HESABINI SANDIKATA SORACAĞIZ

Törende söz alan CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin"de Seçim bölgesi Buca"dan Aliağa"ya Sosyal Demokrat yapısı olan bir kentte AKP"li bir belediye başkanını içine sindiremediği için geldiğini belirtti ve Tansu Kaya"nın savcılıkta Dosyaları beklediğini ve hesabının 29 Martta sandıkta sorulmasını istedi. Ersin ""Seçim Bölgemi bırakıp niçin Aliağa"ya geldim biliyor musunuz? Çünkü Aliağa"daki AKP iktidarını içime sindiremedim onun için geldim. Çiftçiye zulmeden, işçiye zulmeden, esnafa siftahsız kepenk kapattıran iktidar AKP iktidarı değil mi? Şimdi İzmir"i istiyorum diyor, hangi İzmir"i, gavur İzmir"i, Kurtuluş savaşını başlatan İzmir"i. Sen bunları bile bile nasıl hakaret edersin?"" dedi. Vatandaşların ""Vur vur inlesin AKP dinlesin"" sloganları altında Ersin"in  ""Belediye başkan adayımız Ömer Turgut Oğuzla ilgili ne düşünüyorsunuz"" sorusuna karşılık, vatandaşlar da  büyük bir coşkusu  ile ""En büyük başkan bizim başkan sloganlarıyla karşılık verdi.  Ersin Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya hakkındaki dosyaları da  meclise taşıdığını belirtti. Ersin ""Aliağa"nın bir belediye başkanı var. Çuval dolusu da dosyası var. Devletin savcıları hakimleri de var. Ancak İçişleri Bakanı soruşturma izni vermediği için dosyalar bekliyor.  O zaman bu dosyaların hesabını biz sandıkta soracağız. 29 Mart"ta Belediyeyi AKP"nin elinden alacağız"" dedi.

VATANDAŞLARDAN OĞUZ VE KOCAOĞLU"NA SEVGİ GÖSTERİSİ

Miting havasındaki törende CHP İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu, İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan, Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan ve Belediye Başkan Adayı Ömer Turgut Oğuz"da söz aldı. Oğuz törene katılan herkese teşekkür ederken vatandaşların ""Aliağa seninle gurur duyuyor"" sloganlarına karşın Oğuz"da ""Bende hepinizle gurur duyuyorum. 29 Mart"ta ki zaferin ışığını hepinizin gözlerinden okuyorum"" dedi. Seçim bürosunun açılışının ardından Oğuz ve Kocaoğlu İstiklal Caddesinde esnafları ve vatandaşları selamladı. Vatandaşlar tarafında sevgi gösterileri ile karşılanan Oğuz ve Kocaoğlu"da vatandaşların sevgi gösterilerine alkışlarla karşılık verdi.

ANADOL: TANSU KAYA"YA İÇİŞLERİ BAKANI SORUŞTURMA İZNİ VERMİYOR

CHP"nin üçüncü seçim bürosu da akşam saatlerinde CHP Grup Başkan Vekili Kemal Anadol ve Belediye Başkan Adayı Ömer Turgut Oğuz tarafından açıldı. Fevzipaşa Caddesi, Kurtuluş Camii karşısındaki seçim bürosunda vatandaşlara seslenen Anadol  ""CHP"li Dikili ve Foça belediyesinden müfettişler çıkmazken, hep soruşturma yapılırken, mahkemelik olurken biz mecliste soru önergesi vermemize rağmen Aliağa Belediye Başkanı AKP"li Tansu Kaya için İçişleri Bakanlığından soruşturma izni nedense bir türlü verilmiyor. Bu konuda herkesi göreve davet ediyoruz. CHP olarak. bunun önüne geçmezsek bu iktidar genelde ve yerelde çeteleşme olaylarını daha da büyüterek devam edeceklerdir"" dedi.  Ayrıca Anadol ""Çok eskiden tanıdığım kişiliğine, dürüstlüğüne, saygınlığına inandığım güvendiğim ve Aliağa"nın da çok yakından bildiği sayın Ömer Turgut Oğuz eminim ki 30 Mart"ta Aliağa Belediye Başkanı olacaktır "" dedi.

  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0533 557 8894