• BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İzmir 21 °C

CHP'den Kadınlar Günü

CHP'den Kadınlar Günü
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ GÜNAYDIN EGE GAZETESİ/ Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa İlçe Örgütü 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte Atatürk Anıtına çelenk sundu. Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan çelenk sunumuna Aliağa İlçe Başkanı Ö

CUMHURİYET HALK PARTİSİ ALİAĞA İLÇE ÖRGÜTÜ’NDEN DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİĞİ

ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ GÜNAYDIN EGE GAZETESİ/ Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa İlçe Örgütü 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte Atatürk Anıtına çelenk sundu. Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan çelenk sunumuna Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan, ilçe yöneticileri, Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Münir Nurettin Bayrav, Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclis Üyeleri ve partililer katıldı.  Tören sonrası İlçe Başkanı Oğuzhan Hükümet Konağı’nı ve çarşı esnafını ziyaret ederek kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı ve karanfil hediye etti.


Aliağa CHP Kadınlar Günü Etkinliği ile egeplay

Tüm dünya tek ses olarak haykırıyor

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün uluslararası bir gün olduğunu belirten CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan; "8 Mart 1857 tarihinde ABD'nin New York kentinde yaşanan büyük bir acı sonunda bugünün kazanılmış olması çok anlamlıdır. Bu olay sonrası 8 Mart, tüm dünya kadınlarının eşitlik, özgürlük ve dayanışma içinde toplumsal hayatta hak ettikleri konuma gelme mücadelesinin simgesi olmuştur. Bu günün 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü olmasında çaba gösteren, canlarını veren kişileri şükranla anıyoruz.” dedi.

Büyük Atatürk sayesinde

Türkiye'de de 8 Mart’ın ilk kez 1921 yılında "Emekçi Kadınlar Günü" olarak kutlanmaya başlandığını belirten Oğuzhan; “Kadın erkek eşitliğine büyük önem veren Atatürk; Dünyanın birçok ülkesinde kadın haklarının dahi gündeme gelmediği dönemde, kadınlarımız için önemli yasalar çıkartarak bizlere gereken değeri vermiştir. Eğitim, kılık kıyafet, medeni kanunun kabulü gibi önemli hakların verilmesini sağlamış, ayrıca kadınlara seçme seçilme hakkının tanımasıyla bizlerin siyasal alanda da yer bulmamızı sağlayarak ne kadar büyük bir lider olduğunu göstermiştir.” dedi.

Tüm kadınlar emekçidir

Günümüzde kadınların hala ayrımcılık, baskı, şiddet, taciz ve çok kötü muamelelere maruz kalmasının kabul edilemez olduğunu belirten CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan,” Hiçbir baskı ve şiddeti kabul etmiyoruz. Toplumumuzu aydınlatacak, ilerletecek kadınlardır. Evde de, tarlada da, fabrikada da, büroda da her zaman emekçi olan kadınların sadece bir gün sevip saymak yetmez. Kadınlarımızın yaşadığı olumsuzlukların ortadan kaldırılması ve kadınlarımızın sosyal, ekonomik ve siyasi hayata daha çok katılımının sağlanması için partimizin kadınların hem yol göstericisi hem de sözcüsü olacaktır. Bizim için tüm kadınlar emekçidir ve bu vesile ile tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyorum” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894