• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İzmir 26 °C

Deprem Hazırlıklarını Sordu

Deprem Hazırlıklarını Sordu
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ EGE HAKİMİYET GAZETESİ / Hasan Eser MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, son günlerde bilim adamları ve deprem ile ilgili kuruluşlar tarafından yapılan açıklamalarda, ‘İzmir’de 6-7 şiddetinde deprem olacağı’ uyarılar
MHP İZMİR MİLLETVEKİLİ AHMET KENAN TANRIKULU İZMİRDEKİ DEPREM HAZIRLIKLARINI SORDU
 
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ EGE HAKİMİYET GAZETESİ / Hasan Eser  
MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, son günlerde bilim adamları ve deprem ile ilgili kuruluşlar tarafından yapılan açıklamalarda,  ‘İzmir’de 6-7 şiddetinde deprem olacağı’  uyarılarına dikkat çekerek, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’e, İzmir’deki okul ve hastanelerde olabilesi depremlere karşı önlem almak adına yapılan çalışmaları sordu.
 
Önergesinde,İzmir’deki Okullara yönelik deprem İle İlgili yeterli çalışmaların  yapılmadığını dile getiren Tanrıkulu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ve Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in yazılı olarak cevaplandırması isteğiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi. 

“RAKAMLAR ÇELİŞKİLİ”

 23. Dönemde Millî Eğitim Bakanlığı ve eski adıyla Bayındırlık ve İskân Bakanlığı’na vermiş olduğu yazılı önergelerine  verilen cevaplarda, 14 Mart 2007 tarihinde Bayındırlık ve İskân Bakanlığı uzmanları tarafından gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda  İzmir’de 110 okulun ‘büyük risk’ taşıdığına  yönelik tespitler  yapıldığına dair bilgilendirildiğini anlatan Tanrıkulu, bugün gelinen noktada Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu açıklamalarda İzmir’e yönelik verilen rakamlar ile,  2007 yılında kendisine verilen rakamların  çeliştiğini ileri sürdü.
 
1259 OKULUMUZDAN HİÇ KİMSE BAHSETMİYOR
 
İzmir İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nün 2010-2011 verilerine göre bugün İzmir’de resmî ve özel okul sayısının 2 bin 538, öğrenci sayısının 637 bin, öğretmen sayısının ise yaklaşık 36 bin olduğunu dile getiren Tanrıkulu,“Bu bağlamda Çevre ve Şehircilik Bakanı’nın açıklamasındaki toplam okul sayısı 1279 olarak çıkmaktadır ki; İzmir İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nün 2010-2011 verilerindeki resmî rakamın yarısıdır. Geriye kalan diğer 1259 okulumuzdan hiç kimse bahsetmemektedir” dedi. 

“ÖĞRENCİLERİMİZ, ÖĞRETMENLERİMİZ NE ZAMAN ÖNEMSENECEKTİR?”

“Yine bu süreç içerisinde, 1279 rakamının ancak 357’sinin ön laboratuvar çalışmasının bittiği açıklanmıştır. 6 yılda deprem için ancak 357 okulumuz için bilimsel bir çalışma yapılmıştır” diyerek sözlerine sürdüren Tanrıkulu, önergesinde; “İzmir’de geriye kalan 2181 okulumuz ne zaman denetlenecektir? 6 yılda mevcut okul sayısının yarısına dahi ulaşamayan çalışmalar, ne zaman ciddiyet kazanacaktır? Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ne zaman önemsenecektir?” sorularına yer verdi. 

“İZMİR’DEKİ OKUL BİNALARI  TEST EDİLESİN”
 
Daha önce, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, tarafından 2004-2010 yılları arasında 1279 okulun gözlemsel incelemelerinin gerçekleştirildiğine  dair bir açıklama yapıldığını hatırlatan Tanrıkulu, ‘gözlemsel inceleme’ diye bahsedilen söylemin depreme yönelik bilimsel çalışmalardan tamamen uzak olduğunu ve sadece  ‘bir şey söylemek üzere söylenen’ bir cümle olarak söylendiğini iddia ederek, “Depremle ilgili; zemin etüdü, binanın -özellikle kolon ve kirişlerin- projesine uyumluluğu, beton kalitesi, kullanılan demirin mekanik özellikleri, standartlara uygunluğu v.b. daha birçok ciddi testlerin İzmir’deki tüm okullarımıza biran önce uygulanması gerekmektedir.” İfadesinde bulundu.
 
“MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI DUYARSIZ” İDDİASI
 
Millî Eğitim Bakanlığının da deprem konusuna duyarsız kaldığını iddia eden Tanrıkulu, “Deprem konusunda Millî Eğitim Bakanlığı ise ötenden beri duyarsızlığını halen korumaktadır. Bugüne kadar deprem riski konusunda elle tutulur bir proje açıklayamayan Bakanlık, bu konudaki sessizliğini devam ettirmektedir” dedi.
 
DUYARLI DAVRANMAYA DAVET ETTİ.
 
Önergesinde;“Tüm İzmirliler gibi, deprem konusuna göstermiş olduğum hassasiyet ve vermiş olduğum önem neticesinde, tüm bu olumsuzlukları ve gayri ciddi açıklamaları her iki Bakanlığa vermiş olduğum yazılı soru önergelerimle gün ışığına çıkarmayı hedefliyorum. Konu ciddidir ve atılması gereken adımlar da acilen bu yönde olmalıdır” diyerek sözlerini noktalayan Tanrıkulu, İzmir’de olası bir deprem öncesi tüm ilgilileri duyarlı davranmaya davet etti.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894