• BIST 10303.68
  • Altın 2408.024
  • Dolar 32.2739
  • Euro 34.7878
  • İzmir 26 °C

Derbi'nin Galibi Aliağaspor

Derbi'nin Galibi Aliağaspor
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ ALİAĞASPOR GAZETESİ / 1. Amatör lig 1. Grup’ta oynanan Aliağa derbisinde gülen taraf Aliağaspor oldu. Şiddetli rüzgâr altında oynanan karşılamada Aliağaspor’u farka götüren golleri Ahmet Turgut (2), Murat, Zeki ve Gökhan kaydetti.
1. AMATÖR LİG 1. GRUP’TA OYNANAN ALİAĞA DERBİSİNİ ALİAĞASPOR KAZANDI

ALİAĞASPOR:5 HELVACISPOR:0

ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ ALİAĞASPOR GAZETESİ / 1. Amatör lig 1. Grup’ta oynanan Aliağa derbisinde gülen taraf Aliağaspor oldu. Şiddetli rüzgâr altında oynanan karşılamada Aliağaspor’u farka götüren golleri Ahmet Turgut (2), Murat, Zeki ve Gökhan kaydetti. 9. maçında 8. galibiyetini alan Aliağaspor bu sonuçla puanını 24’e çıkarırken grup liderliğini de devam ettirdi. Genelde Aliağaspor’un oyunu kontrolünde tuttuğu karşılamada, bulduğu birkaç gollük pozisyonu değerlendiremeyen Helvacıspor ligde 4. mağlubiyetini aldı. Ligdeki sıralaması değişmeyen ve 3. sırdaki yerini koruyan mavi-beyazlılar 15 puanda kaldı.   

1.YARI

2.YARI

     

STAD: Aliağa Belediyesi Şehir Stadı

HAKEMLER: Muharrem Yazgan (7) , Şakir Ayhan(6),Buğra Odabaşıoğlu (6)

ALİAĞASPOR: Engin (6), Bilal Ceylan (7), Murat (7), Esen (7), Bilal Özkurt (7), Ahmet Turgut(8) (Dk 76 Hakan 6), Mehmet (8) (Dk 66 Ahmet Seyah 6), Yılmaz (6), Gökhan (6),  Zeki (7) (Dk 61 Selçuk 6), Yusuf(7)

HELVACIPOR: Can  (3), Adnan (4),  Barış (4) (Dk 62 Sefa 3), Vahit (4), Mehmet Özlem (4), Uğur (4), Sercan (4), Volkan (4) (Dk 46 Selçuk 3), Mehmet Ateş (3) (Dk 46 Şafak 3), Mehmet Taş (4), Cüneyt (4)

GOLLER:  Dk 16 ve 72 Ahmet Turgut, Dk 36 Murat, Dk 60 Zeki, Dk 83 Gökhan (Aliağaspor)

SARI KART: Engin (Aliağaspor) Can, Vahit, Uğur(Helvacıspor)

KIRMIZI KART:  Yok

MAÇTAN DAKİKALAR:

Dk 3: Gelişen Aliağaspor atağında sağ kanattan Mehmet ortaladı. Ceza sahası içinde Ahmet Turgut’un kafa vuruşunu Helvacıspor kalecisi Can direk dibinde ağlara giden topu iki hamlede önledi.

Dk 6: Ani gelişin Helvacıspor atağında Mehmet Ateş ceza sahası ön çizgisi önünde Aliağaspor kalecisi Engin tarafından düşürüldü ve maçın orta hakemi serbest vuruşa hükmetti. Volkan’ın kullandığı serbest vuruşu Aliağaspor kalecisi Engin son anda çeldi.

Dk 16: Sağ kanattan Mehmet’in ortasında Aliağaspor ilk golü buldu. Yapılan ortaya çok iyi yükselen Ahmet Turgut kafa ile topu ağlara gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi. 

Dk 35: Helvacıspor atağında sağ kanattan Mehmet Taş ortaladı. Cüneyt’in kafası az farka auta gitti.

Dk 36: Sağ kanattan gelişen Aliağaspor atağına yeşil beyazlı ekip 2. golü buldu. Bilal Ceylan’ın ceza sahası içine yaptığı ortayı Helvacıspor defansı uzaklaştıramadı ve top Murat’ın önde kaldı. Murat’ın yerden şutu 2. Aliağaspor golü olarak Helvacıspor ağları ile buluştu.

Dk 48:Sağ kanattan gelişen Aliağaspor atağında Zeki’nin ortasına kale sahası içinde Gökhan ayağını koydu top az fakla auta gitti.  

Dk 60: Sağ kanattan Zeki ile serbest vuruş kazanan Aliağaspor 3. golü buldu. Zeki’nin kale sahası içine yaptığı ortada topa hamle yapan Esen defansın dengesini bozunca top Helvacıspor defasından Vahit’te çarparak ağlara gitti; 3–0

Dk 72: Sol kanattan Yusuf ile üst üste 3 köşe vuruşu kullanan Aliağaspor bir gol daha buldu.  Yusuf’un arka direğe yaptığı ortayı iyi takip eden Ahmet Turgut topu direğin dibinden ağlara gönderdi, 4–0.

Dk 83: Ahmet Seyhan’ın ileriye doğru gönderdiği topu Helvacıspor defansı sektirince Gökhan kaleci Can ile karşı karşıya kaldı. Gökhan’ın aşırtma vuruşunda top bir kez daha ağlarla buluştu; 5–0.

Dk 85: Sol kanattan gelişen ani Helvacıspor atağında Mehmet Taş’ın yaptığı ortada kaleci Engin ile karşı karşıya Sercan topu kaleci Engin’e nişanlayınca takımını mutlak bir golden etti. 

Maç sonu; Erol Aydın

“Kötü oynadık ve kaybettik” diyen Helvacıspor Teknik Direktörü Erol Aydın; “İyi bir oyun ortaya koyamadık ve kaybettik. Yakaladığımız pozisyonları değerlendirebilseydik bekli maçı dengede götürebilirdik ancak olmadı, üzgünüz.  Aliağaspor’u tebrik ederiz. Önümüzdeki maçlara bakacağız.” dedi.    

Alper Peker

Hava şartları nedeniyle iyi bir oyun ortaya koyamadıklarını belirten Aliağaspor Teknik Direktörü Alper Peker: “ İyi oyun ortaya koyamadık ancak kazandık. Hava çok rüzgârlı olduğu için istediğimiz oyunu oynadığımızı söyleyemem ancak kazandığımız için mutluyuz, yolumuza devam ediyoruz.” dedi.      

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894