• BIST 10158.63
  • Altın 2471.061
  • Dolar 32.1553
  • Euro 34.9051
  • İzmir 13 °C

Dirim Resmen Aday

Dirim Resmen Aday
anlayışımızın da tüm üyelerimizde bu olması gerektiğine inanıyorum . bir kez daha Sevgili kardeşim,değerli siyaset arkadaşım Nihat Dirim’e yürekten başarılar diliyorum. Foça için hayırlısı olsun diyorum .

-“CHP"NİN EFSANE BAŞKAN"I   NİHAT DİRİM RESMEN ADAY ADAYI”

29 Mart tarihinde  yapılacak olan yerel seçim öncesinde siyasi  partilere Belediye Başkanlığına  aday adaylığı için  başvuruların  son gününde İzmir"in Foça ilçesinde Foça  Cumhuriyet Halk Partisi ilçe başkanlığına  Aday adaylığı için Foça"da  2 dönem CHP Foça İlçe Başkanlığı ve 1989 -1999 yılları arasında  CHP"den 2 dönem belediye başkanlığı görevinde bulunan Foça Eski Belediye Başkanı Nihat Dirim  CHP İlçe Başkanlığına  resmen aday adaylığı  başvursun da bulundu.

DİRİM “PARTİM BANA 2 DÖNEM ONURLU BİR GÖREV VERDİ YENİDEN TALİBİM
Yaklaşık 70 civarı Foça CHP Üyesi ile birlikte İlçe Başkanlığına giderek aday adaylığı başvuru dosyasını CHP Foça İlçe Başkanı Şener Erol"a teslim eden Nihat Dirim  başvuru dosyasını ilçe Başkanı Şener Erol"a teslim ederken yaptığı konuşmada  “. Değer verdiğim partili dostlarımla, yakınlarımla birlikte Cumhuriyet Halk Partisi"ne adaylık başvurusu için geldim. Bize zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim. 20 yıldır önemli bir birlikteliğimiz var. Ben bu dosya içinde bulunan özgeçmişimi size sunuyorum, isterseniz hep birlikte bir kez daha burada özgeçmişi sizlerle paylaşmak istiyorum. Ben Cumhuriyet Halk Partisinde yönetim kurulu üyeliği ile göreve başladım,  daha sonra 2 dönem ilçe başkanlığı yaptım. ve 2 dönem Cumhuriyet Halk Partisi bana çok onurlu bir görev verdi, 2 dönem belediye başkanlığı yaptım.10 yıldır Herhangi bir göreve talip olmadım 1999 yılından sonra belediye başkanlığından ayrıldıktan sonra ilk kez tekrar belediye başkanlığı görevi için yeniden   Cumhuriyet Halk Partisinden aday adaylığına  talip oluyorum ve partimize aday adaylığına başvuruyorum “dedi.

“PARTİ TABANININ KARARI İLE ADAYIMIZ BELİRLENMELİ”
Konuşmasının devamında  “Partimizin Foça"da oluşturduğu geleneğe uygun olarak benim ve birlikte hareket ettiğim arkadaşlarımın beklentisi parti tabanının kararı ile belediye başkan adayımızın belirlenmesidir diyen Dirim “Bu doğrultuda siz Sn İlçe Başkanımızın da aynı anlayışta olduğunuza yürekten inanıyorum. Birlikte bunun örneklerini geçmişte verdik bu konuda siz  ilçe başkanımıza  herhangi bir şey söylemeye gerek duymuyorum. Elimden geleni yapacağıma yürekten inanıyorum ve aday adaylığı başvuru dosyamı siz  Sn ilçe başkanımıza veriyorum hayırlı olmasını diliyorum.”ifadesinde bulundu.

EROL “SN DİRİM PARTİMİZİN  ÜST ORGANLARINDA BİZLERİ  ONURLA TEMSİL ETMİŞTİR.
CHP Üyelerinle birlikte  CHP Foça İlçe Başkanlığı binasına  gelen Foça Eski Belediye Başkanı Nihat Dirim "den adaylık başvurusunu teslim alarak  başvuruyu kabul eden CHP Foça İlçe Başkanı Şener Erol   başvuru esnasında partililere yaptığı konuşmada “Değerli arkadaşlar Sn Nihat Dirim partimizin üst organların da bizleri onurla temsil etmiş bir kardeşimizdir. Kendisine bu adaylık sürecinde yürekten başarılar diliyorum.”dedi.

EROL “ADAY BELİRLEME KONUSUNDA HEM FİKİRİZ

 Aday belirlenmesinde demokrasi anlayışımız kendisinin de belirttiği gibi Foça"nın geleneklerine uygun,üyenin veya delegenin özelliklede örgüt"ün belirlemesi hepimizin hemfikir olduğu bir düşünce olduğunu bir kez daha yeniliyorum diyen Şener Erol “.Her yerde söylediğimiz gibi bu  genişletilmiş ilçe toplantımızda oy birliği ile aldığımız bir  karardır .Yine üyeler ile birlikte Yeni Foça,Bağarası ve Gerenköy"de  genişletilmiş toplantılarımızda bunu dile getirdik yine demokrasi anlayışımız gereğince de beldelerin kendi temsilcilerini kendileri tarafından belirlemesi kararını verdik onlarda bu kararımıza olumlu yaklaştılar. Ve mutlu oldular . bunu yine genişletilmiş ilçe toplantısında yine ortak fikir olarak dile getirdiğimizi  hepiniz biliyorsunuz. Ben bunu bir tesadüf sonucu Yeni Foça"daki bayramlaşma sırasında bana soruldu ve  aynı düşünceyi ifade ettim, o gün bayramlaşma için gelen il başkanımızda evet ilçe başkanları toplantısında ilçe başkanımız Foça"nın görüşünü aynen bu şekilde dile getirdiğini teyit etmiştir.”dedi.

EROL “PARTİ TÜZÜĞÜMÜZDE MERKEZ YOKLAMASI  DİYE BİR YÖNTEM VAR
 Bu konuda hiçbir  şüpheye yer olmamasını bir kez daha vurguluyorum diyen CHP Foça İlçe Başkanı Şener Erol “.Fakat taktir edersiniz ki bizim parti tüzüğümüzde birde merkez yoklaması diye bir yöntem var. Geçmiş dönemlerde bir çok ilçede bunun örneği 2004 yılında  komşu ilçemiz Aliağa"da, Menemen"de vb ilçelerde bu yöntem ile aday belirlediğini biliyoruz. Fakat biz bu düşüncemizi üst makama da sorulduğunda kaldı ki genelgede bizzat görüş alınacağı belirtilmiştir. Biz bunu dile getireceğiz. Amacımız gönlümüz den geçen bu demokratik açılımın yapılmasıdır. Genel merkezin böyle bir karar vermesinde İlçe Başkanlığı yapmış,belediye başkanlığı yapmış başta Nihat Dirim olmak üzere herkesin bildiğini çok iyi biliyorum Ben sonuç ne olursa olsun Foça ilçe örgütünün önümüzde ki dönemde de bu seçime damgasını vuracağına ve son toplantımızda da gördüğünüz gibi  potansiyel gücünün bu başarıda en büyük unsur olacağına inanıyorum. “dedi.

EROL “SEVGİLİ KARDEŞİM DEĞERLİ SİYASET ARAKADAŞIM NİHAT DİRİM"E YÜREKTEN BAŞARILAR DİLİYORUM .
Amacımız 21"yılda"da 4 dönemdir başarı ile damgasını vurduğumuz  sosyal demokrat bilincini ve  anlayışının da devam edeceğine inanıyorum . Ben tüm adaylara karşı kişisel olarak olmam gereken yerde olduğumu  vurguluyorum. Her adaya eşit mesafedeyim bu belediye başkan adayları için geçerli değildir, meclis üyeleri ,il genel meclis üyeleri içinde aynı yansızlığımı sürdürmek temel ilkemdir.Hepsi bizim  Dostumuz,üyemiz,arkadaşımızdır. Ben Nihat Dirim"in siyaset anlayışına ve kişiliğine olan saygım sonsuzdur.kendisi beni dün burada ziyaret etti ve bana burada söylediği biz söz beni son derece mutlu etti.  Kendisi  bana sonuç ne olursa olsun  bu salonu göstererek burası benim yuvam,bu parti bizim partimiz ,Foça"da bizimdir. Sonuç ne olursa olsun birlikte bu partide mücadelemizde beraber olacağımızı vurguladık . temel anlayışımızın da  tüm üyelerimizde bu olması gerektiğine inanıyorum . bir kez daha Sevgili kardeşim,değerli siyaset arkadaşım Nihat Dirim"e yürekten başarılar diliyorum. Foça için hayırlısı olsun diyorum .

Haber Hasan ESER Foça Haberleri www.egehakimiyet.com


 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894