• BIST 10055.98
  • Altın 2424.227
  • Dolar 32.2325
  • Euro 34.7706
  • İzmir 14 °C

DSP'den Yapıcı Muhalefet

DSP'den Yapıcı Muhalefet
ALİAĞA HABER / Demokratik Sol Parti (DSP) Aliağa İlçe Yönetimi, Kasım ayı ortalarında Genel Merkez tarafından atama yapılarak göreve başladı. Yeni yönetim kurulunu oluşturan İlçe Yönetiminde Başkan Mehmet Emircan oldu.

DSP ALİAĞA İLÇE BAŞKANI MEHMET EMİRCAN “ ALİAĞA DA DOĞRUNUN YANINDA YANLIŞIN KARŞISINDA OLACAĞIZ”

ALİAĞA DSP YÖNETİMİ GÖREVE BAŞLADI.

ALİAĞA HABER / Demokratik Sol Parti (DSP) Aliağa İlçe Yönetimi, Kasım ayı ortalarında Genel Merkez tarafından atama yapılarak göreve başladı. Yeni yönetim kurulunu oluşturan İlçe Yönetiminde Başkan Mehmet Emircan oldu. Aliağa da uzun yıllar formen olarak çalıştıktan sonra emekli olan Mehmet Emircan (58) DSP"nin Aliağa da daha iyi hizmetlerin yapılabilmesi için çalışacağını belirtti. Yönetim Kurulunun oluşturulması ile parti olarak Aliağa da daha aktif olacaklarını söyleyen Emircan Gençlik Kolları için çalışma yaptıklarını söyledi. Aliağa için çok çalışacaklarını dile getiren Mehmet Emircan DSP"nin vizyonu ve misyonu gereği doğru, dürüst ve ilkeli bir politika izleyeceklerini belirterek “ Yıkıcı değil, yapıcı olacağız. İl Başkanımız Dr. Rıfat Mutlu çok değerli bir siyasetçidir. İzmir"e çok şeyler kazandıracak bir siyasetçi olduğunu düşünerek bizde onunla beraber Aliağa"ya çok şeyler kazandırmayı düşünüyoruz.” Dedi.

MEHMET EMİRCAN “ HALKIMIZ HEP VİTRİN PARTİ ARIYOR.”

Aliağa da şimdiye kadar yapılan tüm iyi şeyler çalışmalar için geçmiş Belediye Başkanlarına teşekkür ettiğini söyleyen Emircan Türk halkının vitrin parti aradığını ifade ederek “ Halkımız siyaset adına hep vitrindekilere bakıyor. Diğer partileri görmüyor. Tabana yayılması gereken bir anlayış lazım. Ben kendimi bir basamak olarak görüyorum. Halkımıza hizmet için buradayız. Seçtiğimiz insanları önce göklere çıkarıyor sonra yerden yere vuruyoruz. Demek ki hata bizde, çünkü o insanları biz seçiyoruz. Siyaset sadece vitrinde olan partiler ile yapılacak diye bir kaide yok. Yaşadığımız çağa ve gelişmelere bakarak kendi kendimize tartmalı ve seçici olmalı, rüzgarlara kendimizi kaptırmamalıyız.” Dedi.

DSP ALİAĞA İLÇE BAŞKANI MEHMET EMİRCAN “ RAHŞAN ECEVİT BAŞARILI OLAMAZ.”

DSP Aliağa İlçe Başkanı Mehmet Emircan Bülent Ecevit"in eşi Rahşan Ecevit"in parti kurma çalışmaları ile ilgili olarak ta açıklamalarda bulunarak “ Rahşan hanım bize Bülent Ecevit"in emanetidir. Kendisi 87 yaşına gelmiş ve bizim onursal başkanımız olabilecek bir durumu varken yaptığı bu tür çalışmaları uygun görmüyorum. Rahşan hanım bu saatten sonra siyaset yapmamalıdır. Yapacağım diyorsa da saygı duyarız ama ben başarılı olacağını sanmıyorum. Gelsin onursal Başkanımız olsun.” Dedi.

MEHMET EMİRCAN “ YEREL İKTİDAR BİR ŞEYLER YAPMAYA ÇALIŞIYOR. ZAMANA İHTİYAÇLARI VAR.”

Aliağa da seçimler öncesinde CHP"yi desteklediklerini söyleyen DSP İlçe Başkanı Emircan yerel iktidarın bir şeyler yapmaya çalıştığını söyleyerek zamana ihtiyaçları olduğunu belirtti. Mehmet Emircan şöyle konuştu; “ Zaman içinde çalışmaları ve gidişatı değerlendirmek daha sağlıklı olur. Sahil de bir çalışmaları var. Biz olsaydık oraya raylı sistemde bir gezinti imkanı veren hat döşerdik plajlara ulaşımı öyle sağlardık. Halkımız Belediye de danışmanlar konusunu konuşuyor. Danışman sayısı eğer doğru ise ki onlar danışman değil koordinatör diyor, bize göre de fazla. Tabi ki danışman olabilir ama Aliağa gibi bir yer de söylendiği gibi doğru ise bu sayı çok. Sol düşünce olarak ta bize ters düşen bir durum bu. İşsizliğin fazla olduğu bir ülke de ve Aliağa da bu tür yaklaşımlar olmamalı diye düşünüyorum.”

MEHMET EMİRCAN “ DSP TÜRKİYE İÇİN İHTİYAÇTIR.”

DSP"nin dürüst ve şeffaf politikasının Türkiye için bir ihtiyaç olduğunu dile getiren Mehmet Emircan oy kaybına uğramalarının en önemli sebebinin de her kesi eşit görme ve buna göre muamele olduğunu söyledi. Emircan kendi tabanımızdan bile bu duruşları yüzünden zaman zaman tepki aldıklarını ifade ederek “ DSP"nin siyasi vizyonu herkesi eşit görmekten ve kucaklamaktan geçer. DSP tekrar güçlenecektir. Daha önceleri de yüzde 1, yüzde 2" lere kadar gerilemiş ama daha sonra iktidar olmuş bir partiyiz. Biz Türkiye de yaşanan son gelişmeleri de dikkate alarak tekrar güçleneceğimizi ve bize ihtiyaç duyulacağını düşünüyoruz.” Diye konuştu.

EMİRCAN “ SOL ÇOK PARÇALI BİR HALDE”

Türkiye de solun çok parçalı bir görüntü çizdiğini söyleyen Mehmet Emircan “ Demek ki bir şeyleri yanlış yapıyoruz. Kendi kendimizi parçalıyoruz. Nerdeyse her ay bir parti kuruluyor. Aslında şimdi solda birlik zamanıdır. Bu birlik tavan da değil tabanda sağlanmalıdır. Bu hayata geçirilemediği müddetçe tavanda yaşanan birlik ve beraberlik tabana yansımadığı için gerçek bir birlik olmayacaktır. Ben DSP İlçe Başkanı olarak atandığımda CHP"li arkadaşlarımızdan da destek gördüm. Benim olmamın iyi olduğunu ifade ettiler. Ben kişilik olarak ta yapıcı ve bütünleştirici bir insanım.” Dedi.

MEHMET EMİRCAN “ AÇILIM TERÖRÜ BİTİREBİLİR.”

DSP Aliağa İlçe Başkanı Mehmet Emircan parti olarak açılıma karşı olmadıklarını ama yaşanan sürece karşı olduklarını söyleyerek şöyle konuştu; “ Mecliste dahi açılım konuları konuşulurken kavga ediyoruz. Kavgaya dönüştürülen bir süreç yaşanıyor. Biz hep kardeş gibi yaşadık. Açılım terörü bitirebilir ama bu süreç baltalanmadan yürütülebilirse. Ortak akılda buluşamıyoruz. Muhalefet ve iktidar birleşmeli ve bu sorunun üzerine gitmeliydi. Açılımın sonunda bir bölünmenin, düşmanlığın yaşanacağını ben tahmin etmiyorum. Türkiye de yaşanan sorunların seçilen siyasetçilerin uzlaşmacı bir yapı içinde olabilmeleri ile çözüleceğine inanıyorum. Bu olmadığı takdirde hiçbir sorunu sağlıklı çözemeyiz ve ülkemizi karanlık günlere götürürüz. Biz doğru olan her şeyin yanındayız ve yanlışında her zaman karşısındayız.”

10 Kasım 2009 tarihinde atanarak göreve başlayan DSP Yönetimi şu isimlerden oluşuyor;

Başkan Mehmet Emircan, İlçe Sekreteri Birsen Erkek, Kadın Kolları Başkanı Tülay Özcan, İlçe Saymanı Asuman Oğuz, Üyeler İ. Yaşar Sezgi, Hüseyin Paktaş, İbrahim Bilgiç, M. Emin Meriç, Mustafa Boz.

DSP Aliağa İlçe Başkanı Mehmet Emircan genel merkez tarafından atama yapılarak İlçe Yönetiminin göreve başladığını ve bundan sonra Aliağa için daha fazla hizmet yapılması adına çalışacaklarını ve doğrunun yanında yanlışın da her zaman karşısında olacaklarını söyledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894