• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İzmir 21 °C

Edebiyat ve Modern Zamanlar

Edebiyat ve Modern Zamanlar
İncirli Kültür Sohbetleri’nin konuğu olan yazar Tarık Tufan, İncirli Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ‘Hayat Memat ve Edebiyat’ temalı söyleşide okurlarıyla bir araya geldi.

İncirli Kültür Sohbetleri’nin konuğu olan yazar Tarık Tufan, İncirli Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ‘Hayat Memat ve Edebiyat’ temalı söyleşide okurlarıyla bir araya geldi.

‘İncirli Kültür Sohbetleri’ne bu ay Yazar ve Senarist Tarık Tufan konuk oldu. Edebiyata ve modern zamanlara değinen Tufan, “Özellikle son dönemlerde edebiyat dediğimizde bir ticari boyutunun olduğu görülüyor. Piyasa dediğimiz şey de herşeyi kendi içinde dönüştürebilme niteliğine sahip. Dolayısıyla çabuk tüketilen, çok arzulanan, hemen satın alınmak istenen eserlerin üretilmesini zorunlu kılıyor” dedi.

Keyifli bir sohbet havasında geçen söyleşide Tufan, “Modern zamanlarda insanların kendisiyle ve kendi dışında varlıklarla kurduğu ilişkinin temel özelliği bu dünyanın bir gösteri alanıdır. Dolayısıyla esas olan alkış almaktır, iyi performanslar sergilemektir, aslında yaptıklarını –mış gibi yapmak yeterli olur, gerçek olması gerekmez. Böylelikle kitaplar okunmuş gibi, iyi müzikler dinleniyormuş gibi, filmler izleniyormuş gibi sürüp gidiyor. Maalesef bir süre sonra hayatın asli unsurları da böyle olmaya başlıyor. Sevgiyi ifade etme biçiminin de artık sosyal medyaya hapsolduğu günümüzde, yardım etmek sadece bir paylaşım yapmaktan, sevgiyi dile getirmek ve değer verdiğini belli etmek de sadece paylaşımları beğenmekle kalıyor” diye konuştu.
Tufan, iyiliğin gösterinin bir parçası olduğunu söylediği konuşmasında, “Modern hayat, hayatın asli unsurlarını bir temsile dönüştürüyor sadece. Dolayısıyla siz hakikatle ilişki kurmak yerine gösteriyi büyük tutmak ile yetinirsiniz, imaj düzgün olsun istersiniz, ne olduğunuz önemli değil nasıl göründüğün önemli oluyor modern zamanlarda…” dedi.

Meraklılarına kitap tavsiyelerinde de bulunan Tufan, söyleşinin ardından okurları için kitaplarını imzaladı. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Şaban Kander ve Sosyal İşler Şube Müdürü İbrahim Karaman, Tufan’a teşekkür ederek BUSMEK kursiyerlerinin ürettiği el emeği Yeşil Türbe çinisi hediye etti. // EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894