• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İzmir 26 °C

EDP ve CHP'den Santral Tepkisi

EDP ve CHP'den Santral Tepkisi
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ EGE HAKİMİYET GAZETESİ / Eşitlik ve Demokrasi Partisi (EDP)‘nden yapılan açıklamada 20 yıl öncesinde bölgeye yapılmak istenen termik santralin bölge halkının ve İzmirlilerin tepkileri sonucu önlendiğine dikkat çekildi ve “İzmirli
Aliağa Belediyesi’nin   Termik Santrale ruhsat vermesine EDP İl Örgütü’nden  tepki:

ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ EGE HAKİMİYET GAZETESİ / Eşitlik ve Demokrasi Partisi (EDP)‘nden yapılan açıklamada  20 yıl öncesinde bölgeye yapılmak istenen termik santralin bölge halkının ve İzmirlilerin tepkileri sonucu önlendiğine dikkat çekildi ve “İzmirliler bugün de bunu yapabilecek güçtedir. “ denildi.

EDP İl Başkanı Arif Ali Cangı yaptığı yazılı açıklamada  bölgeyi yaşanmaz hale getirecek termik santral için Aliağa Belediyesi’nin 30 Aralık 2011 günü İDÇ Firmasına ruhsat verdiğinin öğrenildiğini belirtti ve “Çevre Düzeni Planı’nın yürütmesinin  Danıştayca durdurulduğu sırada, Aliağa Termik Santrali’nin önlenmesi için hukuksal mücadele sürerken ruhsat verilmesini anlamak mümkün değil” dedi.

Cangı  açıklamasına şöyle devam etti: “AKP’li hükümet ve CHP’li belediye bir kez daha elele verdiler ve birbirlerinden farklı olmadıklarını gösterdiler. Aliağa Belediyesi verdiği ruhsatı geri almadığı sürece, söylenenlerin hiç biri gerçekçi değildir ve Aliağa Belediye Başkanı’nın yakınmaları da timsahın gözyaşlarıdır.

EDP İl Örgütü olarak kirlilik limitlerinin zaten aşıldığı Aliağa’da termik santralin çalışmaya başlamasıyla yaşanmaz hale gelinmesinin önlenmesi için İzmirlilerle birlikte mücadeleye devam edeceklerini de vurgulayan İl Başkanı Arif Ali Cangı “EDP doğayı tahrip etmeden doğal varlıkları tüketmeden doğanın kendini yenileyebilmesini gözeten insanın ve diğer bütün canlıları merkeze alan bir politikadan yanadır. EDP topraklarımızın enerji verimliliği düşük geri teknolojilerin kullanıldığı ve zararlı atıkların depolama alanı olmasına karşıdır. EDP yenilebilir enerji kaynaklarının kullanılmasından yanadır” dedi.

ALİAĞA CHP’DEN TERMİK SANTRAL TEPKİSİ

Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa İlçe Teşkilatı Aliağa Belediye’sinin bir demir çelik fabrikasınca kurulmak istenen ithal kömüre dayalı termik santral için yapı ruhsatı verilmesini düzenledikleri basın toplantısı ile tepki gösterdi.

CHP İlçe binasında yapılan basın toplantısına ilçe başkanı Özlem Şan Oğuzhan, Belediye meclis üyeleri, il genel meclisi üyeleri, Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven ve partililer katıldı.

KARARIN ARKASINDA DEĞİLİZ

Termik santralin kurulması için verilen yapı ruhsatının verilmesini üzüntüyle karşıladıklarını belirten Aliağa CHP İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan “ Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa İlçe Örgütü, Belediye Meclis Üyeleri ve İl Genel Meclis Üyeleri olarak bu kararın arkasında değiliz. Kararın alınmasında hiçbir şekilde dahlimiz olmadığı bu kararın iptali için gerek hukuksal gerekse sivil mücadelenin öncüsü olacağımızı tüm kamuoyuna duyururuz” dedi.

YAŞAM HAKLARI GASP EDİLİYOR İDDİASI

Aliağa’da çevre kirliliğinin üniversitelerce, kurum ve kuruluşlarla bilimsel olarak raporlarla tespit edilmesine rağmen bu çıkan kararın kabul edilemez olduğunu söyleyen Aliağa CHP İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan “ İlçemizde kurulması için temeli atılan ikinci bir rafineri ve ekleri ile birlikte getireceği çevresel yükler hesap edilmeden böylesi bir santrale önce bakanlık tarafından ÇED verilmesi, sonra projenin onaylanıp Aliağa’ya gönderilmesi, Aliağa Belediyesi’nin yapı izni vermesi, Aliağa’da yaşayan insanların yaşam haklarının gasbı anlamını taşımaktadır” dedi.

NEFES ALMA HAKKI SERMAYEYE KURBAN EDİLEMEZ

İlçe binasında yapılan basın toplantısında CHP olarak sanayiye, sanayi ile gelişmeye karşı olmadıklarını ancak nefes alma hakkının hiçbir sermayeye kurban edilemeyeceğini vurgulayan Oğuzhan “ Enerji ihtiyacının bölgemizde yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlanması için yeteri kadar potansiyel olduğunu biliyor ve bu potansiyelin kullanılmasını öneriyoruz” şeklinde konuştu.

Özlem Şan Oğuzhan son olarak bütün çevresel ve insani gerekçeler göz ardı edilmiş olsa bile teknik açıdan verilen ruhsatın hiçbir gerekçe ile doğru ve hukuki olmadığına inanıyor ve bu konuda ruhsat iptali için dava açacaklarını kamuoyuna bildirdiklerini ifade etti.

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894