• BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İzmir 24 °C

Ekrem Bulgun'dan ŞOK Açıklama

Ekrem Bulgun'dan ŞOK Açıklama
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ DEMOKRAT FOÇA GAZETESİ / EGE HAKİMİYET GAZETESİ Cumhuriyet Halk Partisi’nde 1969 yılından bugüne siyaset yapan ve yedi defa İzmir il başkanlığı görevinde bulunan Ekrem Bulgun, İHA Muhabirine konuştu.

CHP"NİN AĞABEYİ EKREM BULGUN, “ İZMİR İL BAŞKANI OLSAYDIM  BU LİSTE AÇIKLANDIĞI GÜN  İSTİFA EDERDİM “

ÖZEL HABER: HASAN ESER 

ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ DEMOKRAT FOÇA GAZETESİ / EGE HAKİMİYET GAZETESİ

Cumhuriyet Halk Partisi"nde 1969 yılından bugüne siyaset yapan ve yedi defa İzmir il başkanlığı görevinde bulunan Ekrem Bulgun, İHA Muhabirine konuştu. CHP'nin İzmir listesini ve seçimleri değerlendiren Chp İzmir İl Örgütünün Ağabeyi Ekrem Bulgun, çarpıcı açıklamalarda bulundu.
“Chp"nin İzmir Adayları içersinde bulunan 13 tane adayı ben bile tanımıyorum” diyen Bulgun, CHP İl Başkanı Tacettin Bayır"a göndermede bulunarak, “Ben şu anda il başkanı  olsaydım. Bu listeler açıklanır açıklanmaz istifa ederdim. "Buyurun ben bu iş"in altından kalkamam, gücüm yetmez.Gücü olan insan gelsin" derdim.Bu tabloda bu işin  altından kalkmak kolay değil. Allah yardımcısı olsun diyorum” dedi.
İHA Muhabirinin sorularını yanıtlayan Bulgun, Chp  İzmir Milletvekili Aday listesinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile birlikte CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel"in  tesiri altında hazırlandığını iddia etti.Chp"nin Eski Genel Başkanı Deniz Baykal"a övgüler yağdıran Bulgun, Kılıçdaroğlu"nun tesadüfen genel başkan olduğunu söyledi.

“CHP BAŞARISIZ OLURSA DENİZ BAYKAL YENİDEN GENEL BAŞKAN OLUR ”
Deniz Baykal'a yakınlığı ile bilinen ve 12 Haziran genel seçimlerinde milletvekili adayı olabilmek için partisinden aday adayı olan, ancak aday olamayan Ekrem Bulgun, “Chp"nin eski genel başkanı Deniz Baykal"a  yakın olan isimlerin liste dışı kalması konusunda bir değerlendirme yapmak gerekirse bu değerlendirme Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu"nun ifadesinde ortaya çıkıyor” dedi.Kılıçadaroğlu"nun "Değişiklik yapacağız dedik. Mevcut kadro ile devam edemezdik” dediğine dikkat çeken Bulgun, “Dolayısıyla değişiklik yapıldı. Ve Genel Başkan Kılıçdaroğlu, "Bu bir devrimdir" dedi. Bu değişimi bir devrim olarak nitelendirdi. Buna saygı duymak lazım. Fakat bunun neticesinde bu devrimin başarıya götürülmesi lazım.Bu devrim başarılı olursa CHP büyümeye devam eder. Başarısızlık yeni bir kaos yaratır. İnşallah Genel Başkan"ın dediği gibi başarılı olur. Chp önümüzde ki seçimlerde iktidar veya iktidar ortağı olmayı başarır. Bizimde yürekten inancımız budur. Ancak devrimler yapılır. Devrim başarılı olursa. Devrimi yapanlar kahraman olur.Görevine devam eder. Ama olabilesi bir başarısızlıkta hesabını verirler. Sayın Kılıçdaroğlu, "başarısız olursam istifa ederim" diyor. Olabilesi bir başarısızlık Chp"yi bölmez.Ancak  Chp beklenen başarıyı yakalayamazsa genel seçim sonrası kurultaya gidebilir.Hatta Deniz Baykal,tıpkı geçmişte yaşandığı gibi  yeniden Chp"nin Genel Başkanı olabilir” diye konuştu.

İTHAL ADAYLARA TEPKİ
Chp"nin İzmir Milletvekili aday listesini  değerlendiren Bulgun, “Uzun yıllardan beri Chp"de görev alan bir İzmir"li olarak itiraf etmek isterim ki , benim bile şu anda açıklanan Chp İzmir Milletvekili aday listesi içinde  yakından uzaktan tanımadığım  13 tane aday var. Bu isimler genç isimler olabilir.Bir çoğu da bürokrat olabilir.7,8 tanesi İzmir"de ikamet ediyor.İnşallah İzmir"de kendilerine birer mekan açarlar.Halk istediği zaman onlara ulaşabilir. Fakat burada görev örgüte düşüyor.Şimdi eğer örgüt temsilcileri  Chp"nin başarısını istiyorlarsa  aday olan bu arkadaşlarımızı teker teker, örneğin 2 tanesi Foça"ya geldiler diyelim. Bu arkadaşlar Foça"nın köylerini,mahallesini, beldesini bilmez.Bu nedenle örgütün milletvekili adaylarımıza öncülük yapması lazım. Bu anlamda Parti"ye belki herkesin  küsmeye hakkı var. Ama örgüt küsmemeli. Örgüt küstüğü zaman  netice kötü olur.Eğer örgüt küsmüşse de görevinden ayrılsın.Yenileri gelsin.Aksi taktirde hüsran olur. Yeniden çekişmeler olur. Tekrar kurultaylar başlar. Akp"de bu durum karşısında göbek atar.Akp"nin karşısında Akp"ye kafa tutabilecek tek parti Chp"dir. Ülkeyi kötü yöneten Akp"den kurtulmanın tek yolu da Chp"yi yükseltmektir” ifadesinde bulundu.

DENİZ BAYKAL, ARKADAŞLARI ADINA RİCADA BULUNMADI
Aday listeleri açıklanmadan önce Deniz Baykal ile son 15 gün içersinde birkaç defa     konuştuğunu ifade eden Bulgun, “Deniz Baykal"a "Kılıçdaroğlu ile konuştunuz mu, konuşacak mısınız?" diye sordum. "Ben davet bekliyorum. Benimle konuşacaklarını tahmin ediyorum" dedi. Ancak Kılıçdaroğlu ve kurmayları çağırıp konuşmadılar. Konuşmadıkları içinde Baykal en yakın arkadaşı için bile ricada bulunmadı.Bu doğrumu? diye soracak olursanız benim için doğru olan gidip konuşması lazımdı. Ama bunu o bir pazarlık gibi kabul etti. Zannediyorum ki gidip ricada bulunmanın bir fayda getirmeyeceği kanaatine büründü. Ben kendisi ile yaptığım görüşmelerde bu intibayı aldım. Açıkça ifade etmek isterim ki ben konuşmasını arzu ediyordum. "Gidin konuşun, sizin kıramayacağınız bu partiye her zaman yararlı olmuş, dış işleri sorumlusu olan Onur Öymen gibi bir insanı ben göremiyorum. Bu tip insanları listeye koydurmanız gerekir" şeklinde sözler söyledim. Ama "konuşurlarsa söyleyeceğim" dedi. Aslında konuşmuş olsaydı 5,10 tane isim girseydi de bugün çok fazla bir şey değişmezdi.”

BAYKAL "BEN BUYUM DİYECEK"
Deniz Baykal'a övgüler yağdıran Bulgun,  “Deniz Baykal, “köy,köy  dolaşacağım” diye beyanat verdi.Eğer istifa edip ayrılsaydı.Örgüt içersinde ki küskünlerden bravo sesleri çıkacaktı.Ama bunu basın öyle bir işler ki Baykal bir daha da siyaset yapamaz. Kimisi doğru yaptı diye övgüde bulunurdu. Kimisi de arkadaşları yok diye politikadan kaçılır mı? diye de demagoji  yapardı. Ve böyle bir durumda Baykal zarar görürdü. Baykal doğrusunu yaptı. Ve ben tahmin ediyorum ki Baykal, Antalya"da hiçbir zaman yapmadığı çalışmayı yapacak. Ben buyum diyecek” dedi.

KILIÇDAROĞLU TESADÜFEN GENEL BAŞKAN OLDU
  “Deniz Baykal"ın bir komploya kurban gittiğini artık bilmeyen yok” diyerek sözlerini sürdüren Bulgun, “Deniz Baykal 1971"den beri hayatını partiye adamış bir insandır. Ancak yasaklı olduğu dönemlerde bir iki avukatlık davasına bakabildi. Eşi çalışıyordu. Eşi sayesinde çocuklarını okutabildi. Aç kalmadılar. Ama tüm hayatı Chp"sine hizmet etmekle geçti. Ben Deniz Baykal"ı seviyorsam onun karakaşı kara gözü için değil. Geçmişte Baykal"ı siyaseten yok etmek isteyen merhum Ecevit ile de bir tartışmamızda Ecevit"in kendisine bunu söylemiştim. "Baykal gibi Ağzı laf yapan, bilgili, çalışkan, Chp"sine hizmet etmekten hiçbir zaman kaçınmayan bir insan niçin yok olsun?" Bunun için Chp"sinde Deniz Baykal"ların çoğalması lazım. Öyle olduğu taktirde parti başarıyı bulacaktır. Burada Baykal"a bir komplo yapılmıştır. Sayın Kılıçdaroğlu"da  bu komplonun içinde tesadüfen genel başkan olmuştur. Ama bizim parti anlayışımızda Genel Başkanlar tek başına bir kurumdur. Partimizde 3 tane kurum vardır. Bir genel başkan, bir kurultay, birde parti meclisi.Bunlar ayrı ayrı kurumlardır. Dolayısıyla hiçbir Chp"linin genel başkana saygı duymaktan başka hiçbir çaresi yoktur. O genel başkandır. Onun Chp"si adına söyledikleri doğrudur. Hatalıysa da yine sonunda kendisi genel kurultayda hesap verecektir. Yapılacak iş budur”  şeklinde konuştu.

ADAY LİSTESİ ETKİ ALTINDA YAPILDI
Chp İzmir Milletvekili Aday listesinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile birlikte CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel"in tesiri altında hazırlandığını iddia eden Bulgun, “Kişisel tahminimi söylemek isterim ki bu listeler İzmir Büyük Şehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Sayın Alaeddin Yüksel"in tesiri altında yapılmıştır. Bu iki ismin yüzde doksan tesiri vardır. Ben böyle görüyorum. Listede seçilecek olan yerde olan adayların 5,6 tanesinin bu iki isime bağlı isimler olduğunu herkes biliyor. Diğerlerini de İzmir"i tanımadıkları için Sayın Kocaoğlu ve Sayın Yüksel kendi saflarında tutmayı başaracaklardır. Netice itibarı ile bu seçimler Sayın Kocaoğlu ve Sayın Yüksel"in çalışmasına bağlı kalmıştır.Başarılı olurlarsa bu ikisi İzmir"de kahraman olacaklardır. Başarısız olurlarsa da  örgüte karşı hesabını vereceklerdir. Benim kişisel tahminim budur.”dedi. 

MİLLET VATAN MİLLET SAKARYA"YA ARTIK İNANACAK DEĞİL
İzmir"de Chp"nin bir çok ilçeden aday göstermek yerine ithal aday göstermesine tepki gösteren Bulgun, “İzmir 2. bölgenin en önemli ilçesi Bergama"dan aday yok. Bir hanım  yazmış. "Ben Bergama"lıyım" diye. Bir müddet orada ikamet etmiş. Bu Bergamalı sayılmaz. Halbuki orada İdris Yavuzyılmaz"ı listeye koysalardı tüm Bakırçay bölgesi Chp"ye oy verirdi. Ödemiş"te Mehmet Eriş gibi o bölgeyi kapsayabilecek bir isim varken.Bir  isimi Ödemiş"li diye listeye koydular. O isim  Ankara"da oturuyor. Bundan önce bir tek Abdürrezzak  Erten vardı. Millet şikayetçiydi. "İzmir"de evi yok. 3 ayda bir gelip gidiyor" diye. Şimdi ise 7,8 tanesi böyle. Nasıl olacak bu ? Demek ki burada ki iş yineliyorum Sayın Kocaoğlu ile Sayın Yüksel"e düşüyor. Ciddi programlar yapmaları gerekiyor.Millet vatan millet sakarya"ya artık inanacak değil millet. Çünkü milletvekili önemli değil,parti önemli değili kimse anlamıyor. "O zaman kendini koy 9"uncu sıraya,10. sıraya neden birinci sıraya oturdun" diye cevap veriyorlar.  2007"de ki istatistikler belli. Biz İzmir"de varoşlardan oy alamadık. Neden alamadık metropoldeki belediye başkanlarımız yeterince çalışmadılar. En başta büyük şehir.Bu seferde aynısını yaparlarsa hüsran olur.Ama çalışırlarsa da değil 2 tane Bakan Akp 5 tanede bakan getirse İzmir"i alamazlar. Ayrıca İzmir"de 30 ilçe ve 700 civarında köy ve belde 45 günde dolaşılacak. Daha 22"sinde İstanbul"da tanıtım toplantısı yapıyorlar. Geriye 45 gün kalıyor. Bu 45 gün içersinde gidilmedik köy,kasaba bırakmamak lazım.Örnek vermek gerekirse Bergama"nın 114 tane  köyü vardır. Bir çoğu dağ köyüdür.Bir gün dolaşacak olsan en fazla 3 tane köyü dolaşırsın. Aynı şekilde Ödemiş ve Tire ilçelerimizde de durum böyledir. Bu anlamda iyi  program yapmak lazım.”

ÖNCE BERAAT EDİP SONRA ADAY OLMALIYDILAR
Ergenekon davasının tutuklu sanıkları Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay ile tutuksuz sanık Sinan Aygün"ün Chp"den  milletvekili adayı olmalarını, "Başbakan Erdoğan"ın eline verilmiş bir koz olarak" nitelendiren  Bulgun, şunları söyledi; “Chp, ilk günden beri Ergenekon sanıklarının suçsuz olduğunu söylüyor. Sayın Baykal "ergenekon"un avukatıyım" dedi. Sayın Kılıçdaroğlu"da  benzer açıklamalarda bulundu.Biz bu adamların suçsuz olduklarına inanıyoruz. Mahkeme neticesinde de beraat edeceklerine inanıyoruz. Diğer taraftan aday adaylarından imza aldılar. Bende imzaladım. Dokunulmazlığın kalkması  sırasında oy vereceğimize yemin ettik. İktidar olmak istiyoruz. İlk işimiz dokunulmazlığı kaldırmak değil mi?  kaldırdık  bu arkadaşlar milletvekili ne olacak geri gitmeyecekler mi? dokunulmazlıkları olmayacağına göre tekrar hapse girecekler. Şimdi burada şu konuya açıklık getirmek lazım biz bu arkadaşları seviyoruz. Bu arkadaşlarımızın da milletvekili olmalarını isteriz.Ama durum bu biz beraat etmelerini istiyoruz.Mahkeme hızlandırılsın ve beraat etsinler  o zaman Chp olarak partimizde nerede görev varsa biz onlara görev veririz demek lazımdı. Ama demek ki ya biz iktidar olmayı düşünemiyoruz.Yada dokunulmazlığın kaldırılması konusunda ikilemde kalıyoruz.Cezaevinde yatanlar niçin milletvekili adayı olur? Oradan çıksınlar diye. Bu arkadaşların aday olmalarına karşı değilim ana beraat etmeden aday olmalarını partimiz adına doğru bulmuyorum. Çünkü Akp bunu çok iyi kullanıyor. Ve öylede oldu. Başbakan, “ne istediklerin şimdi anladık”  diyor. Bu söylemi de sonuna kadar kullanacaktır. Halbuki kendisinin öyle 100 tane adamı var. Ama o adam bizim yaptığımız bir hatayı öyle bir büyütüyor ki önüne geçemeyiz. Ben bölgemizden aday olan Mustafa Balbay"ı severim.Ama bir mahkeme safası var. Bu mahkeme bitmeden aday yapılması bence erken olmuştur. Öte yandan  bu durum çok farklı bir tepkiyi de gündeme getirdi. İçerde  60 tane gazeteci var. Bir tek Balbay yok.Şimdi deniliyor ki bir tek Balbay, içerde yok. Niçin diğer gazetecilerde aday yapılmıyor.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894