• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İzmir 24 °C

Engellilere Pozitif Ayrımcılık

Engellilere Pozitif Ayrımcılık
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ YENİVİZYON GAZETESİ / AK Parti Aliağa İlçe Başkan Yardımcısı Nurettin Karagöz, “Engelli vatandaşlarımızı dört duvar arasından AK Parti iktidarı çıkardı” dedi.

AK PARTİ ALİAĞA İLÇE BAŞKAN YARDIMCISI NURETTİN KARAGÖZ:

“ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZI KAPANDIKLARI DÖRT DUVAR ARASINDAN AK PARTİ İKTİDARI ÇIKARDI”

ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ YENİVİZYON GAZETESİ / AK Parti Aliağa İlçe Başkan Yardımcısı Nurettin Karagöz, “Engelli vatandaşlarımızı dört duvar arasından AK Parti iktidarı çıkardı” dedi.
Aliağa"da Engelli vatandaşlar ve aileleri ile akşam yemeğinde bir araya gelen Karagöz, gazetecilere yaptığı açıklamada, engelli vatandaşlara gösterilen ilgi ve desteğin sosyal devlet anlayışının ve çağdaşlığın ölçülerinden biri olduğunu söyledi.
 AK Parti"nin 8,5 yıllık iktidarı döneminde Engelli vatandaşlar için bir devlet politikası geliştirdiğini, bunu çıkardığı kanunlarla desteklediğini ifade eden Karagöz, “Engelli vatandaşlarımızın başkalarına muhtaç olmadan toplumsal hayata katılmaları ve engelleri elverdiği ölçüde çalışma şartlarına kavuşmaları için AK Parti iktidarı tarafından gayretli çalışmalar yürütülüyor. Engelli vatandaşlarımızın eğitim hayatından uzaklaşmadan kendi yaşıtlarıyla birlikte eğitimlerine devam edebilmeleri ve gerekli özel eğitim imkânlarına kavuşmaları da büyük önem taşımaktadır” dedi.
“ENGELLİLER İÇİN POZİTİF AYRIMCILIK YAPILIYOR”-
 AK Parti iktidarı ile birlikte engelli vatandaşların da bu ülkenin birer ferdi olduklarını anlamaya başladığını kaydeden Karagöz şöyle konuştu: “Ağır engelli ve yakınları 5378 Sayılı Özürlüler Yasası kapsamında ve 2828 sayılı Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Kanunu' na ek 7'nci madde olarak eklenen madde ile, sosyal güvenlik kurumlarına tabi olmayan, bakıma muhtaç özürlülerden ailesini kaybetmiş olanlarla ekonomik veya sosyal yoksunluk içerisinde bulunanlara, özel bakım kurumlarında ya da ikametlerinde bakım hizmeti verilebiliyor. Bakıma muhtaç özürlülere sunulacak hizmetler Maliye Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Özürlüler İdaresi Başkanlığı'nca müştereken çıkarılan yönetmeliklerle saptanıyor. Kriterlere uyanlara iki asgari ücret tutarında aylık olarak 838,30 YTL ödeniyor.
Toplumun ayrılmaz bir parçası olan engelli vatandaşların ihtiyaç ve talepleri, sosyal devleti işletmenin ötesinde, tüm kesimleri kucaklama, tüm kesimlere adil ve eşit hizmet sunma anlayışıyla hareket eden AK Parti iktidarının öncelikleri arasındadır.”
 Başbakan Erdoğan"ın göreve gelirken "kimsesizlerin kimsesi" olma iddiası ve umuduyla yola çıktığını hatırlatan Karagöz, "Bu şuurla, engelli kardeşlerimizi ötekileştiren, toplumun dışına iten, onları eve hapseden çağ dışı anlayışı reddederek, pozitif ayrımcılık ilkesi hayata geçirildi.  Bu ilke anayasal olarak da güvence altına alındı. Engellileri kapandıkları dört duvar arasından AK Parti iktidarı çıkardı” dedi.
 AK Parti iktidarı döneminde geçmiş hükümetlerce öteden beri ihmal edilen, sorunları, talepleri, istekleri görmezden gelinen engelli insanlara kucak açıldığını, istihdamlarının teşviki ve kolaylaştırılması için yasalar çıkarıldığını ifade eden Karagöz, şöyle devam etti: "Başta eğitim ve sağlık olmak üzere herkesin özgürce, rahatça yararlanabildiği imkânları, engelli kardeşlerimizin kullanımına sunuldu. Kurulan engelsiz yaşam merkezleriyle engelli kardeşlerimizin çok rahat ve konforlu şekilde, uzmanlarca bakımı gerçekleştiriliyor. Şu anda 93 yaşam evinde, her evde 12 engelli kardeşimiz bulunacak şekilde bu hizmet yürütülüyor. Engelli aylıkları da ciddi oranda arttırıldı. Daha önce, sadece 25 TL olan Engelli aylığı, 300 TL'ye yükseltildi. İhtiyacı olan tüm engelli vatandaşlarımız artık özel eğitim merkezlerinden ücretsiz yararlanabiliyor. Engelli çocuğu bulunan anneler, 5 yıl erken emekli olabiliyor; engelli çocuğu bulunan ebeveynler, günde 1 saat bakım izini alabiliyorlar.”
 Engelli vatandaşların yoğun katılım gösterdiği yemeğe, AK Parti Aliağa İlçe Genel Sekreteri Şule Akman Yıldırım, AK Parti Aliağa İlçe Başkan Yardımcısı Ahmet Şirin ve Aliağa Engelliler Derneği Eski Başkanı İbrahim Erdemir" de katıldı

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894