• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İzmir 22 °C

Engelliye Evde Bakım Hizmeti

Engelliye Evde Bakım Hizmeti
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ GÜNAYDIN EGE GAZETESİ / Engellilere yönelik birçok program ve etkinlikte bulunan, sosyal sorumluluk projelerinde yer alan AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, AK Parti Güzelbahçe İlçe Teşkilatının, ilçede yaşayan engellilerle

ULEMA, “339 BİN ENGELLİYE EVDE BAKIM HİZMETİ”

ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ GÜNAYDIN EGE GAZETESİ / Engellilere yönelik birçok program ve etkinlikte bulunan, sosyal sorumluluk projelerinde yer alan AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, AK Parti Güzelbahçe İlçe Teşkilatının, ilçede yaşayan engellilerle tanışmak, sorun ve taleplerini dinlemek için düzenlediği yemeğe katıldı. Güzelbahçe İlçe Başkanı Kerim Çetin’in evsahipliğinde düzenlenen yemekte AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, engellilerin talep ve sorunlarını titizlikle dinledi.
 
“ÖMSS ile engelli istihdamına önemli katkı”
 
29 Nisan 2012 tarihinde yapılacak olan Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS)’e ilişkin açıklamalarda bulunan  TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi, AK Parti İzmir Milletvekili  Nesrin Ulema, toplumsal bilincin yanlışlığından dolayı engellilerin iş ve üretim alanlarından uzak tutulmalarının kabul edilemeyecek bir durum olduğunu vurguladı. Ulema, “Temel haklarının ihlali ve toplumsal bilincin yanlışlığından dolayı engelli vatandaşlarımızın dışlanması, iş ve üretim alanlarından uzak tutulmaları kabul edilmeyecek bir durumdur. Engelliler için yapılan sınavda haksız rekabeti ortadan kaldırmak için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız ve Sağlık Bakanlığımızın ortak yürüttükleri Çalışmalar sonucunda yeni bir sınav sistemi hazırlanıyor. Artık engel durumuna göre farklı kategorilerde sınava giriş olacak. 29 Nisan 2012’de yapılacak olan Özürlü Memur Seçme Sınavı ile engellilerin kamuda istihdamına yönelik önemli bir adım atılacak.20 binin üzerinde engelliye iş imkânı sağlayacak sınavla birlikte istihdamda boş olan memur ve işçi kadroları bu sınavdan sonra yerleştirilecek.” diye konuştu.
 
“339 bin engelliye evde bakım hizmeti”
 
‘Özürlülerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları ile Yapılacak Merkezi Sınav ve Kura Usulü Hakkında Yönetmelik’ uyarınca Özürlü Memur Seçme Sınavı’nın ÖSYM tarafından yapılacağını belirten AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, sınava ilişkin başvuru, başvuru merkezleri, başvuru koşulları, sınav, değerlendirme, yerleştirme vb. bilgilerin daha sonra ÖSYM tarafından adayların bilgisine sunulacağını söyledi. 29 Nisan 2012’de yapılacak olan Özürlü Memur Seçme Sınavı’nın ÖSYM tarafından 2012 sınav takvimine eklendiğinin altını çizen Ulema, engellilerle ilgili çalışmalarla ilgili ayrıca şu bilgileri verdi: “2011 Eylül ayındaki rakamlara göre, evde bakımı yapılan 339 bin 186 engelli, 95 özel bakım ünitesinde 7 bin kişinin bakımı yapılmakta, 11 ilde 124 yaşam evinde engelliler merkezinde rehabilitasyon hizmeti sunulmakta, 415 aileye ise evde rehabilitasyon sağlamaları için imkanlar sunulmakta. 527 bin vatandaşımıza verilen engelli maaşı, 1 milyar 95 liraya ulaştı. 30 bin engelli işçi olarak istihdam edilmektedir. Bu sayı 4 kat arttı."
 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894