• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İzmir 14 °C

Erdal Sipahi Aliağa'da

Erdal Sipahi Aliağa'da
MHP İzmir Milletvekili Erdal Sipahi MHP Aliağa İlçe Teşkilatını ziyaret ederek partililer ile buluştu. Erdal Sipahi Mecliste yürütülen anayasa görüşmelerinden sonra Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin talimatları

MHP İZMİR MİLLETVEKİLİ ERDAL SİPAHİ ALİAĞA İLÇE TEŞKİLATINI ZİYARET ETTİ

ERDAL SİPAHİ “ AK PARTİ ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNİ AÇILIMIN ÖNÜNÜ AÇMAK İÇİN YAPIYOR”

MHP İzmir Milletvekili Erdal Sipahi MHP Aliağa İlçe Teşkilatını ziyaret ederek partililer ile buluştu. Erdal Sipahi Mecliste yürütülen anayasa görüşmelerinden sonra Genel Başkan Devlet Bahçeli"nin talimatları doğrultusunda anayasa değişikliği ve referandum konusunda halkı bilgilendirme turlarına çıktıklarını dile getirerek “AKP iktidarının Türkiye"yi nasıl bir ortama sürüklediklerini partililerimize, arkadaşlarımıza, halkımıza ve muhatap olduğumuz herkese anlatıyoruz” dedi. MHP İlçe Başkanı Abdürrahim Aydemir ve partililer tarafından karşılanan Erdal Sipahi Yüksek Seçim Kurulunun referandum sürecini 60 gün olarak kabul etmesi halinde Temmuz ayı içerisinde referandumun olacağını ama öyle olmadığını söyleyerek “Fazla günümüz yoktu. Bir an evvel bütün milletvekilleri bölgelerine dağılarak bu konuları paylaşmak istedik. Anayasa Değişikliği paketi 27 maddeyi kapsıyordu. Biz MHP olarak 1999 da ki Hükümet ortaklığımızda ve 2007 seçimlerinden sonra kürsü dokunulmazlığı hariç dokunulmazlıkları kaldıralım ve 12 Eylül darbe anayasasını toplumun ihtiyaçları doğrultusunda uzlaşma içerisinde tamamıyla değiştirelim dedik.” Dedi

ANAYASAMIZ ZATEN YAMALI BOHÇA

MHP İzmir Milletvekili Erdal Sipahi Anayasanın son 27 maddesinde yapılan değişiklikten önce defalarca değiştirildiğini ifade ederek “  Tam 14 defa 84 maddesi değiştirildi. Anayasamızın tamamı 179 madde. Anayasamız zaten yamalı bohça olmuş ve bütünlüğünü ve anlamını tamamen kaybetmiştir dedik gelin hepsini değiştirelim diye iki kez farklı zamanlarda söyledik ama yanaşmadılar. AK Parti 7,5 yıldır iktidarda ve bekledi bekledi seçimlere kısa bir süre kala böyle bir paketi gündeme getirdi. Bu bir art niyet göstergesidir ve bizde bunun art niyet taşıdığını genel başkanımızın ağzından defalarca açıkladık. Anayasa değişikliği paketinden önce Ak Partiye seçimlere bir sene kaldı, gelin mecliste grubu bulunan partilerle, sivil toplum kuruluşları, aydınlarla bir taslak hazırlansın dedik. Her maddesinde anlaşamayabiliriz ama anlaştığımız maddeler bir siyasi senet haline getirilsin, seçimlere az bir süre kaldığı için bunu seçimlerden sonra gelecek olanlara bırakalım dedik ama Ak Parti buna yanaşmadı.” Diye konuştu.

AK PARTİ GÜNDEM DEĞİŞTİRİYOR AMA YÜCE DİVANDA BU YANLIŞLARI YARGILAMAYA SÖZ VERDİK.

Ak Partinin tekliflere yanaşmamasının altında yatan sebepler olduğunu sözlerine ekleyen Sipahi “ Vatandaş olarak hiç birimizin derdi anayasa değil. Siz açlık derdindesiniz, işsizlik derdindesiniz ama Ak Parti gündem değiştirmek için halkın önünse suni gündemler atıyor. Yok yaş imza yok kuru imza, yok balyoz, kazma, kürek, o bitiyor yok bedelli askerlik olsun mu olmasın mı, sürekli gündemi değiştirmeye çalışıyorlar. Asıl gündemler yerine suni gündemler yaratarak halkın gözünden kaçmak istiyorlar. Ak parti anketlerde gördü ki bu seçimlerde iktidar olması mümkün değil. MHP olarak Ak parti iktidarının yaptığı suçları ve günahları yüce divanda sorgulayacağımıza dair söz verdik.” Dedi.

AK PARTİ ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ İLE AÇILIMIN ÖNÜNÜ AÇMAK İSTİYOR

Bütün bu yapılanların halkın ve kamuoyunun gözünden kaçtığını belirten Sipahi “ MHP"nin gözünden kaçmadı. Geçen yazdan beri başlatılan bir açılım süreci var.  Adına Demokratik açılım dediler, birlik ve beraberlik projesi dediler, kardeşlik projesi dediler. Habur da ki karşılama olayı ve arzu etmediğimiz olaylar ile bu açılımdan ne kastedildiğini Türk kamuoyunun gündemine geldi. Ak partide bu açılımın gitmediğini gördü. Anayasamızda değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez hükümleri gereğince bu açılımın sonunun gelmesi mümkün değil, çünkü sonuçta federasyona gitmek var, eyaletlere gitmek var, memleketin bölünmesi var ve PKK" ya bir takım siyasi ve ekonomik hakların verilmesi var. Bu anayasada ile buna geçit yok. AK Partinin anayasayı değiştirmedeki ana niyeti açılımın önünü açmaktır.” Dedi.

ÇOCUKLARININ ŞEHİT DÜŞMESİNİ İSTEYEN REFERANDUMA EVET DESİN

MHP İzmir Milletvekili Erdal Sipahi Anayasa değişikliği ve açılım konularının bir Amerikan tezgahı olduğunu ileri sürerek “ Bütün arkadaşlarıma söylüyorum. Parti olarak bizim halkımızı ve insanlarımızı uyaracağımız konu bu. Türkiye"nin bölünmesini isteyen, Habur da ki teröristlerin karşılanmasından memnun olan,  federasyon kurulmasını isteyen, çocuklarının şehit düşmesini isteyen varsa bu anayasaya evet desin. Türkiye"nin bölünmesine, federasyonlar kurulmasına, teröristlerin şeref misafiri olarak karşılanmasına, Amerikan tezgahlı ihanet senaryolarına karşı çıkan ve istemeyenlerde referandumda anayasa değişikliğine hayır desin.” Şeklinde konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894