• BIST 10173.42
  • Altın 2445.956
  • Dolar 32.2822
  • Euro 34.9585
  • İzmir 15 °C

Foça Kahramanını Arıyor

Foça Kahramanını Arıyor
Partiler yerel seçimlerde başarılı olacak başkanını arıyor. Foça ilçesinin seçmeni ise ilçeye yatırım alanındaki projeleri hayata geçirebilecek ve iş istihdamı sağlayabilecek belediye başkanını arıyor..

FOÇA KAHRAMANINI ARIYOR
Partiler yerel seçimlerde başarılı olacak başkanını arıyor. Foça  ilçesinin seçmeni ise ilçeye yatırım alanındaki projeleri hayata geçirebilecek ve iş istihdamı sağlayabilecek belediye başkanını arıyor.. Özellikle turizm alanında yatırımları takip edebilen, ,yönetim  politikasında başarı sağlayabilen ve her kesimi kucaklayabilen ismin ilçe seçmeni için önemli olduğu dile getiriliyor.
“ADAYLARIN  EN GEÇ OCAK AYINDA AÇIKLANMASI BEKLENİLİYOR”
Partiler yerel seçimlerde başarılı olacak başkanını arıyor.Foça  ilçesinin seçmeni ise ilçeye yatırım alanındaki projeleri hayata geçirebilecek ve iş istihdamı sağlayabilecek belediye başkanını arıyor.Bir çok seçmen ise, bu özellikteki bir belediye başkanının bir kahraman olması gerektiğini belirtiyorlar.İlçe"de yerel seçim yarışının ilk defa iki kişi arasında geçmeyeceği bekleniliyor. Yerel  seçimin  Foça"da  en az dört partinin göstereceği adaylar arasında geçmesine kesin gözüyle bakılırken, partilerin aday listelerine kazanacak isimleri almak için gizli yoklamalar yaptıkları öğreniliyor.Üzerinde uzlaşma sağlanan adayların en geç Ocak ayına dek açıklanması bekleniyor.
SİYASİ KULİSLERDE ADI GEÇEN İSİMLER
CHP"nin mevcut belediye başkanı"nın yine CHP"den adaylığının kesin olmadığı  söz konusu olacağı kamuoyunda dile getirilirken Parti içinde  ön seçim yapıldığı taktirde   Nihat Dirim ve Osman Yurtseven"nin de yarışa  girmesi bekleniliyor. AKP"de Serdar Mersin, Nebahat Yangöz, MHP"de Günal Menemenli,Ünal Badat, DSP "de Cengiz Uysal Demokrat Parti"de Muzaffer Tınaztepe, Anap"ta Ömer Faruk Tunca  isimleri siyasi kulislerde konuşuluyor.
AKP"DE YANGÖZ VEYA MERSİN
AKP"de  Foça İlçesinin En  kalabalık Ailesi olarak gösterilen Güler Ailesinden 22-Temmuz-2007 genel seçimlerinde İzmir AKP 2.Bölge 6. Sıra Milletvekili adayı olan ve az farkla parlamentoya giremeyen Nebahat Yangöz   ile veya Yangöz"e  alternatif olarak 1989"da Nihat Dirim"e karşı 357   oy ile seçim kaybederek Belediye Başkanlığına veda eden ve 1989"dan bugüne kadar aday olduğu her seçimi kaybeden Foça Eski Belediye başkanı Serdar Mersin  ile yarışa girmesi beklentisi kamuoyunda dile getirildiği gibi kanaat önderlerince de  bu iki isimden bir tanesinin aday gösterileceği kanısı hakim
MHP"DE MENEMENLİ'NIİN ADI KONUŞULUYOR
22-temmuz-2007 genel seçimlerinde  Foça genelinde 3. parti olan ve iktidar partisi AKP"ye çok az bir fark ile 2. parti olmayı kaptırarak bölgede  tüm dikkatleri üzerine çeken Foça MHP"de Günal  Menemenli,Ünal Badat, isminin siyasi kulislerde konuşuluyor.Kamuoyunda MHP"nin Foça "da ki Belediye Başkan adayının Foça Esnaf Odası Başkanı  Günal Menemenli olacağı yönündeki iddialar ağırlık kazanmaya başlarken, Menemenli  bu konuda net bir ifade kullanmaktan kaçınıyor. MHP İl Başkanlığı, adayın belirlenmesi sürecinde parti teşkilatının yanı sıra sivil toplum örgütlerinin görüşlerine başvurması bekleniyor. Menemenli"nin adı başkan adaylığı için dile getirilirken, oluşturulacak güçlü bir meclis listesiyle MHP"nin seçimde AKP,CHP ve DSP kadar iddialı olacağı ifade ediliyor. İlçe Yönetiminin aday ismi konusunda ser verip sır vermediği de  dile getiriliyor.
CHP"DE ADAY YOĞUNLUĞU
CHP"de  Foça Belediye Başkan Adaylığına (1989-1999 )2-dönem Foça  Eski Belediye Başkanı Nihat Dirim ,2004 Yeni Foça Belediye Başkanı Osman Yurtseven , CHP eski İlçe Başkanı 2007 CHP 2. BÖLGE 10.Sıra  milletvekili adayı Osman Mert ve Foça İlçesinin sevilen sayılan hayırseveri eski Belediye Başkanı   İşadamı Reha Midilli"nin öz yeğeni Haydar Çelebi"nin  isimleri konuşulur iken ilçe için bir sürpriz gelişmenin de söz konusu olabileceği siyasi kulislerde konuşuluyor. Aslen Atalarının Demokrat Partili olduğu  iddia edilen Mevcut Foça Belediye Başkanının 2009"da CHP"den yeniden  aday gösterilmeyeceği” iddia ediliyor.
DSP"de UYSAL Faktörü
DSP"de ise (1989-1999 )2-dönem Yeni Foça eski belediye başkanı Cengiz Uysal"ın ismi ağırlık kazanmaya başlarken,ilçede köylerden gelen insanın oyuna talip olmasını iyi bilmesi ve siyasi stratejisini iyi çizmiş olması Uysal  için artı avantajlar kazandırmış olduğu dile getiriliyor.
DP'DE TINAZTEPE İSMİ AĞIR BASIYOR
Foça"nın Bağarası Beldesinde 3 dönemdir Belediye Başkanlığı görevini başarı ile yürüten Muzaffer Tınaztepe  Foça Demokrat Partililer tarafından  Tınaztepe isminin önem arz ettiği  dile getiriliyor. Foça "da, bu 5 parti dışında diğer partilerin yarışta söz sahibi olması ise "imkansız" olarak görülüyor. Siyasi kulislerde, belediye meclis üyesi adaylarının da belirlenmesinin yarattığı karmaşaya dikkat çekilirken, bu seçimler öncesinde bu görüntüyü engelleyecek önlemlerin ele alınmasının beklendiği, kazanacak isimlerle zaman kaybedilmeden temasa geçileceği dillendiriliyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894