• BIST 10057.53
  • Altın 2425.048
  • Dolar 32.2428
  • Euro 34.7943
  • İzmir 18 °C

Foça'da Seçim Analizi

Foça'da Seçim Analizi
Ak Parti Foça Belediye Başkan Adayı Serdar Mersin 01-Nisan Çarşamba günü Foça Belediye Sosyal Tesislerinde Foça Ak Parti İlçe teşkilatı ve Partililerle bir araya geldi.İlçe Başkanı Kadir Özgirgin’inde katıldığı

FOÇA AK PARTİ KAYBEDİLEN SEÇİMİ MASAYA YATIRDI

Ak Parti Foça Belediye Başkan Adayı Serdar Mersin 01-Nisan Çarşamba günü Foça Belediye Sosyal Tesislerinde Foça Ak Parti İlçe teşkilatı ve Partililerle bir araya geldi.İlçe Başkanı Kadir Özgirgin"inde katıldığı  toplantıda  partililer 29-Mart Pazar günü yapılan yerel seçimde Foça"da alınan sonucu masaya yatırdılar. Toplantıda bir konuşma yapan Serdar Mersin, 2 gün önce bir seçim geçirdik seçimin sonucu ortada  seçimi kazananların bile hayal edemeyeceği bir fark ile seçimi kazandılar. Sebebini saymak ile bitmez. “dedi.

“BU SEÇİM DE  FOÇA"YA YAPILMASI GEREKEN İŞLER ANLAMINDA OY KULLANILACAK OLSAYDI AÇIK ARA BİZ KAZANACAKTIK”
29-Mart yerel seçiminin Foça"da , İzmir"de ve batının her yerinde olduğu gibi  hizmet seçiminden dışarı çıkarak  belediyecilik anlamında bir seçim olmadığını “anlatan” Serdar Mersin, “Bu seçim ben daha iyi yaparım,sen daha iyi yaparsın ,bunu daha iyi yapan kimdir anlamında bir seçim olmadı,seçim genel seçim havasına çevrildi. Ne yapıldı laik,anti laik,Atatürkçü,değil,kara çarşaflı, çarşafsız anlamında  meydana çekildi ve o mecraya çekilirken de  biz bunu daha önce görmüştük.Çoğunuz hatırlar aday olduğum günlerde konuşmalarımda  bu seçim kesinlikle başa baş gitmez ,bu seçim açık ara olur,kazanan bu seçimi açık ara kazanacak  diye  söylemiştim .Bu seçimin açık ara olacağını şu nedenden dolayı söyledim. Eğer bu seçim de  hizmet anlamında Foça"ya yapılması gereken işler anlamında oy kullanılacak olsaydı,açık ara bu seçimi biz kazanacaktık. Fakat ne yazık ki hizmet bir kenara atıldı.Bu memlekette Ak Parti ve  Ak parti sözde insanların yaşam biçimini değiştirecek imajı ile  yaşam biçiminden memnun olan insanların seçimine çevirdiler. “dedi.

“AK PARTİ"NİN GERÇEKTEN ATATÜRKÇÜ,GERÇEKTEN LAİK  VE GERÇEKTEN DEMOKRATİK OLDUĞUNU BEN GÖNLÜMDE HİSSEDİYORUM”
Ak Partili olmaktan şeref duyduğunu ifade eden Serdar Mersin, “Biz seçim  meydanlarında  söyledik dedik ki insanların yaşam biçimini  değil yaşam kalitesini yükseltmeye geliyoruz. Bu kaliteyi yükseltmek içinde bu bu projeyi yapacağız . Ben bunu kürsülerde de söyledim normal şartlarda  ortaya koyduğumuz projeler 10,15 yılda bitecek projeler değil. Ancak iktidar gücü,bürokratik destek ,yatırım ve birazda maddi destek alırsak üç veya üç buçuk yıl gibi bir sürede  büyük bir kısmını bitirip diğerlerinin de yarılanacağı için Ak Parti"yi seçmiş idim.Ancak seçimden öncede geçen süreçte Ak Parti"nin üyesi olmaktan dolayı şeref duyduğumu söylemiştim. Bir kere daha söylüyorum Ak Parti"nin üyesi olmaktan dolayı şeref duyuyorum. Çünkü Ak Parti"nin gerçekten Atatürkçü,gerçekten laik  ve gerçekten demokratik olduğunu ben gönlümde hissediyorum . Ancak Ak Parti"ye oy vermeyenler bunu anladığında iş işten geçmiş olabilir.”diye konuştu.
“AK PARTİ BUNU AŞACAKTIR DİYE DÜŞÜNÜYORUM ÇÜNKÜ LİDERİ BAŞINDA DURUYOR”
Ben siyasette uzun yıllar mahalli yerlerde  ömür tüketmiş bir kardeşinizim “diyen” Serdar Mersin,”Ben Özal gibi bir siyasi gücün  yukarı çıkışını da aşağı inişini de gördüm. Özal gibi bir gücün 1989 seçimlerinde biraz oy  kaybettikten sonra  Cumhurbaşkanı olup partinin başından ayrılıp  partisinin başında durmamasıyla o partinin erozyona uğrayıp yok olduğunu da gördüm. Şimdi Ak Parti"de küçük bir oy kaybı var. Sebepleri belli bu oy kaybının içinde başka sebeplerde var. Ancak Ak Parti bunu aşacaktır diye düşünüyorum çünkü lideri başında duruyor , son derece akıllı bir lider , merkez  sağ"ın gerçek lideri olduğu da bu seçimde de  bir kez daha kanıtlandı. “dedi.
“BİZİ 5-0 YENDİLER TEBRİK EDİYORUM ÇOK GÜZEL ORGANİZE OLMUŞLAR.”
Konuşmasının devamında,Cumartesi günü yapılan mitinglerde birilerinin  kendisi hakkında sen hangi partiden olduğun belli değil , dediğini “anlatan” Serdar Mersin, “Bizde ona  o gün dedik ki,biz bu ilçede merkez sağ"ın yerel lideriyim bilmiyorsan öğren. Ertesi gün  bir yerel seçim yapıldı bakın diğer sağ partilere yok nerde bu oylar? Demek ki bu ilçede merkez sağ biziz. Merkez sağ"a yaklaşan merkez sağ"ı kucaklayan  bir genel başkanımız var. Genel başkanımız Sn Erdoğan,şu anda içinde bulunduğumuz krizi aşacak kadar son derece bilgili ve dünyaya entegre olmuş bir siyasetçidir. Pareler olarak  ilçemizde olanlara bakalım Ak Parti burada seçim kaybetme nedenlerini saymak ile bitmez ama burada Cumhuriyeti koruyalım geri kalan beni hiç ilgilendirmez diye  düşünen bir zihniyet var. Ben asker çocuğuyum Cumhuriyeti onlardan daha fazla korurum ama onlar biz koruruz diye düşünmüşler.Hiç önemli değil,fakat birde taşıma oylar var. Seçim günü bir çok sandığı dolaştım ancak bir çok insanı tanımıyorum. Güzel taşınmış  o taşınan insanlar hiç kimseyi dinlemeden adayın kim olduğuna bakmadan projeyi görmeden  oy kullandılar. Bana göre seçim kazanan tarafı ayakta alkışlamak kutlamak lazım Yani adayının kim olduğu hiç önemli değil. Seçimi kazanacak çalışmayı yapmışlar ve bize fark atmışlar. Bizi 5-0 yendiler tebrik ediyorum çok güzel organize olmuşlar. Fakat bir şey oldu ki Cumhuriyeti koruyalım derken  ona oy veren bir çok insanı ,esnafı göreceğiz birkaç ay sonra yine ağlamalar başlayacak beş yıl daha kahır edilecek .”şeklinde konuştu.

“BİZE OY VERDİĞİ İÇİN ZOR DURUMDA KALACAK OLAN VATANDAŞLARIMIZ VAR,ANCAK BİZ ONLARA İKTİDAR PARTİSİ OLARAK SAHİP ÇIKACAĞIZ”
Yerel seçim süreci içersinde  kendisi ile birlikte mücadele veren partililerine teşekkür eden, Serdar Mersin,”Bu seçimde paramız yoktu,gücümüz yoktu karşımızda 5 tane belediye vardı, yetmedi birde rüzgar esiyordu. Tüm bunlara rağmen herkes elinden gelen mücadeleyi verdi. Şimdi bize düşen görev ne bundan önceki seçimlerde aday olduğumuz partilerin parti teşkilatlarını bırakıp kenara çekiliyorlardı. Ancak son 2 gündür düşünüyorum bu emeği geçmiş insanları sahipsiz bırakmak  hatta darmadağın olmalarına izin vermek  çok kötü bir şey ve  görevini yapmamış adam durumuna düşeceğiz. İlçe başkanımız ve partili arkadaşlarım ile görüştüm  elimizde bir parti teşkilatı var. Bu teşkilat iktidar partisinin teşkilatı bu iktidar partisinde yeniden organize olacağız. ve Foça"da bizimle çalışan bu seçimde görev yapmış hizmetin geleceğine inanmış insanlarla birlikte devam edeceğiz. Siyaset uzun soluklu bir maraton ve bir bayrak yarışıdır. Öyle bir seçim için ortaya çıkıp sonra kenara çekilen tavırlar için yola çıkılırsa o siyasetten hiçbir şey gelmez gelmedi de,ben geçmişte bunu da denedim. Şimdi iktidar partisinin ilçe teşkilatı var. Bize oy verdiği için zor durumda kalacak olan vatandaşlarımız var,ancak biz onlara iktidar partisi olarak sahip çıkacağız.”dedi.

“İLÇE BAŞKANIMIZIN VE SİZLERİN SONUNA KADAR YANINDAYIM”
Geçmiş seçimlerde bir çok ilçe başkanı ile beraber çalıştığını “belirten”  Serdar Mersin “Bu seçimde ki kadar ilçe başkanı desteğini aldığım huzur duyduğum bir seçim yaşamadım, ilçe başkanımız Kadir Bey çok yeni ilçe başkanı olmasına rağmen  üst düzey bir çalışma örneği göstermiştir.
Kadir Bey"in başkanlığında zaman içindeki gelişmeler de parti teşkilatını da süsleyerek ve de takviye ederek çalışmalarına devam edecektir.”dedi.
Genel Başkanlarının  yaptığı bir  konuşmada, Bakanlar kurulunda,İl ve ilçe teşkilatlarında  ve  parti içinde değişiklikler yapacağını  söylediğini “kaydeden”. Serdar Mersin, “Partimiz içinde yapılan revizyonlar sonrasında şimdiden  önümüzdeki genel seçime ve 5 yıl sonra yapılacak yerel seçime hazırlanacağız. Bazı yorulan arkadaşlarımız olabilir ben siyasetin içinde olmak istemiyorum ben bu yenilgiyi hazmedemiyorum diyenler de olabilir. Akraba dost ilişkileri dolayısıyla başka yerlere gidenler olabilir. Bunun yerine ya ben oyumu başka yere kullandım ama  buraya gelmek istiyorum diyenlerde olabilir. Ben kendi adıma söylüyorum sonuna kadar Ak Parti  yücelene kadar her şekilde ilçe başkanımızın ve sizlerin sonuna kadar yanındayım  ve bu teşkilatı böyle organize etmek istiyorum. “İfadesini kullandı.

“ÇEKİLİP O DAĞLARIN ARKASINDA OTURMAYACAĞIM”
Seçim meydanlarında  Foça "nın ,toplu konut ,tatil köyü  gibi benzer sorunları çözeceğini söylediğini “ifade eden “ Serdar Mersin.”Burada seçim kazanmış yönetim eğer bunları veya benzer işleri yapmak istiyorsa,iktidar gücünü onların yanına vereceğiz destekte vereceğiz .Yeter ki talep etsinler biz her konuda yardımcı olmaya hazırız. Çünkü onlar yapmış veya biz yapmışız hiç fark etmiyor biz bu memlekete bunların yapılması gerektiğine inandığımız için aday olduk. Ancak bu kardeşlerimiz de  ya iktidar bize  destek vermiyor,ondan yapmadım dedi veya öle düşünüyorlardı hayır. Biz meydanlarda ne dedik doğru zaman da doğru yere doğru proje ile gidersen hangi partiden olursa olsun bu parti size destek verir. Foça balıkçı barınağı örneği gibi . Foça için lazım olduğuna inandığımız her hangi bir projeyi her hangi bir düşünceyi getirsinler  yasalara uygun olsun  bütün yardımı yapacağız onlara  ne kazanacağız bundan 600 tane personel çalışan tatil köyünü açabilirsek onlar açsın önemli değil 600 tane insanımıza iş bulmanın huzuru bize yeter. Bu kadar iyi niyetle bir araya geldik ve devam edeceğiz bu kadar iyi niyetle biz dışarıdan iktidar desteğini verirken bir talep olmazsa da gün ü geldiğinde ya istedin mi de olmadı diyecek durumdayız. Teşkilat içersinde görevini yapmadığı gibi teşkilatına ihanet edenlerde var hiç üzülmeyin onların hepsi hoş görülü falan sanmayın gereğini yapmayan insanların ihracı söz konusu olacaktır. Çekilip o dağların arkasında oturmayacağım. buradayım buna benzer adaletsizliklerin kökünden kazımak için sizle beraber sizin yanınızdayım.  “diyerek sözlerini noktaladı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894