• BIST 10055.98
  • Altın 2426.754
  • Dolar 32.2243
  • Euro 34.7798
  • İzmir 15 °C

Foça’dan Çok Güzel TEKLİF

Foça’dan Çok Güzel TEKLİF
Selahattin Şen, “Saadet Partisi Foça ilçe teşkilatı olarak mecliste grubumuz olmadığı için konuyu meclis gündemine taşıyamadık ve büyük rahatsızlık duyduğumuz bu konuyu basın aracılığı ile gündeme getirmeye karar verdik.

S.P. FOÇA İLÇE BAŞKANI SELAHATTİN ŞEN,  CHP"Lİ YEREL YÖNETİMDEN FOÇA BELEDİYESİ KÜLTÜR MERKEZİNİN “FOÇA ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ” OLARAK DEĞİŞTİRİLMESİNİ TALEP ETTİ      

 

Hasan ESER / FOÇA www.egehakimiyet.com    

Foça İlçesi"nin renkli siyasilerinden biri olan ve  yaptığı her açıklama ile günlerce neredeyse  tüm Bakırçay  bölgesinde gündem yaratan  Saadet Partisi"nin  Foça İlçe Başkanı Selahattin Şen  Saadet Partisi Foça İlçe Başkanlığı binasında düzenlediği basın toplantısında yine gündem yaratacak açıklamalarda bulundu.Daha önce basına verdiği bir beyanatında Fatih Sultan Mehmet Han"ın  Foça İlçesi"nin son hayır severi olduğunu belirterek,Foça"ya 600 yıldır cami yapılmadığını iddia eden Şen, son düzenlediği toplantıda yine çok farklı bir konuyu gündeme getirdi.Şen"in hedefinde CHP"li yerel yönetim ile Foça belediye meclisinde gurubu olan Ak Partili meclis üyeleri  vardı. CHP"li yerel yönetimi vefasızlıkla ,Ak Parti grubunu ise duyarsızlıkla suçlayan ,Şen hem yerel iktidarı hem de yerel muhalefeti sert bir dille eleştirdi.   

 

 

 İLÇEMİZİ 70 YILDIR CHP YÖNETİYOR

Foça ilçesinin Cumhuriyetin kurulduğundan bugüne kadar  3 dönem hariç genelde CHP"li belediyeler tarafından yönetildiğine dikkat çeken Şen, “ Her fırsatta Atatürkçü olduklarını dile getiren  bir siyasi parti"nin bugüne dek gelmiş geçmiş yöneticileri ,ne yazık ki 70 yıl boyunca yönettikleri Foça ilçemizde Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk"ün adını, İlçemiz bünyesinde bulunan, her hangi bir okula,spor salonuna,kültür merkezine en azından bir caddeye,meydana dahi vermemişlerdir.”dedi.

 

BÖYLE BİR VEFASIZLIK OLAMAZ

CHP"li yerel yönetimler tarafından Foça ilçesinde bugüne kadar Mustafa Kemal Atatürk adının hiçbir yere verilmemesini sert bir dille eleştiren Şen, “Foça Atamızın düşmanı denize döktüğü İzmir"in bir ilçesidir. böyle bir vefasızlık olamaz  diyerek bu konuda duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

 

HASAN ESER"İN YAZDIĞI MAKALE BENİM BİLE GÜCÜME GİTTİ

,11-Temmuz -2009 tarihli Ege Hâkimiyet Gazetesi"nin 62. sayısında gazetenin baş yazarı  Hasan Eser"in kaleme aldığı  "Chp Zihniyeti" başlıklı köşe yazısında “Tıpkı genel başkanları gibi her fırsatta  “Biz Atatürkçüyüz” diyerek büyük önderimiz Atatürk"ü sürekli siyasi çekişmeler içerisinde telaffuz edenler  “Seçimlerde biz Atatürkçüyüz diye haykıranlar niçin bu kadar zamanda İlçemizin bir caddesine veya yapılan okullardan, spor salonlarından, sosyal tesislerden birine ya da en azından kültür merkezimize Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk"ün adını vermediler? Bunu gerçekten çok merak ediyorum. Bu konu Atatürkçü bir Foçalı olarak benim gücüme gidiyor. Lütfen  kimse bana Foça"da Atatürk Mahallesi var diye kendisini müdafaa etmesin. Mahallelerin adı devlet tarafından verilir. Bu yerel yönetimlerin tasarrufunda değildir. Bana Foça"da Cumhuriyet tarihimiz boyunca CHP"li yerel yönetimlerin aldıkları bir karar ile Atatürk"ün adını nereye vermişler onu söylesinler. Söyleyemezler çünkü yok, Eski belediye başkanları okullara, sağlık ocaklarına, caddelere tabiri caizse dağlara taşlara adını yazdırdı. Şimdiki belediye başkanı da ilçenin milli şefi gibi her yere fotoğrafını astırıyor. Kusura bakmayın ben sizin Atatürkçülüğünüzden ve Atatürk"ün adını istismar ettiğinize dair şüphe duyuyorum. Yazıklar olsun size” ifadelerinin  kullanıldığını  vurgulayan  Şen Hasan Eser"in kullandığı  bu ifadelerin altına aynen imza attığını söyledi.Şen ,”Sayın Eser"in yazdığı makale  her şeyden önce Foça"da yaşayan bir vatandaş olarak benim bile gücüme gitti” diye konuştu.

  

CHP VEFASIZ AKP DUYARSIZ

Hasan Eser"in köşe yazısında  haftalar öncesi gündeme getirdiği bu konu sonrasında

Saadet Partisi Foça İlçe teşkilatı olarak harekete geçtiklerini  anlatan Şen, “CHP"li yerel yönetimin bu konuda ki 70 yıllık duyarsızlığını göz önünde bulundurarak , Foça Belediye Meclisinde grubu olan Adalet ve Kalkınma Parti"sinin  en azından sağ görüşlü bir partidir. Bizi daha iyi anlar düşüncesiyle kapısını çaldıklarını söyledi.,  Ak Parti Foça ilçe teşkilatından  daha önce Köşe Yazarı Hasan Eser"in ve bugünde kendisinin  gündeme getirdiği konuya ilişkin  bir önerge hazırlanarak konunun  belediye meclisinde gündeme getirilmesini istediklerini ifade eden Şen,” Maalesef Ak Parti"lerde en az CHP"liler kadar bu konuya duyarsız kaldılar.Aslında bu bizi çokta  şaşırtmadı  CHP ve AKP  hem genel,hem de yerel siyasette el ele vermiş iki siyasi partidir.2 parti"nin arasın da gelişen siyasi çekişmeler ise danışıklı dövüştür.İlçemiz siyasetinde bile vatandaşlarımızın  sıkıntılarını,taleplerini  ilçemiz yerel iktidarının ana muhalefet partisi olan Ak Parti ilçe teşkilatı gündeme getirmesi gerekirken  bu görevi onların yerine Saadet Partisi yerine getirmektedir.” dedi.

 

BELEDİYE MECLİSİNDE GRUBUMUZ OLMADIĞI İÇİN KONUYU MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIYAMADIK

Selahattin Şen, “Saadet Partisi Foça ilçe teşkilatı olarak mecliste grubumuz olmadığı için konuyu meclis gündemine taşıyamadık ve büyük rahatsızlık duyduğumuz bu konuyu basın aracılığı ile gündeme getirmeye karar verdik. Bizim Saadet Partisi Foça İlçe Teşkilatı olarak önerimiz şudur. Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi"nin adının Anafartalar Kahramanı Büyük Önderimiz Gazi  Mustafa Kemal"in adı ile değiştirilip "Foça Atatürk Kültür Merkezi" olmasıdır.Bu isteğimizi  hem CHP"li yerel yönetimden hemde belediye  meclisinde grubu olan Ak Parti"li yöneticilerden talep ediyoruz.Bu talebimizin yerel yönetim tarafından değerlendirilip uygun görüleceğini biliyoruz. Bu konusunda hiçbir şüphemiz yok .Ayrıca talebimizin sonuna kadar  takipçisi olacağız”.diyerek sözlerini tamamladı.

 

EGE HAKİMİYET GAZETESİ Aliağa, Foça, Yeni Foça, Menemen, Dikili, Çandarlı ve Bergama haberleri ile Bakırçay bölgesinin nabzını tutuyor.

EGE HAKİMİYET GAZETESİ"NİN 70. FOÇA ÖZEL SAYISI ÇIKTI
Ege Hakimiyet okumak için tıklayınız

 

http://www.egehakimiyet.com/gazette.php?dateYear=2009&dateMonth=09&dateDay=05

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894