• BIST 10213.17
  • Altın 2468.905
  • Dolar 32.1943
  • Euro 35.068
  • İzmir 24 °C

Galatasaray'ı Yendik Ama

Galatasaray'ı Yendik Ama
Aliağa Petkim, Galatasaray Cafe Crown karşısında aldığı 83-76'lık galibiyetle Beko Basketbol Ligi'nde kalma yolunda önemli bir adım attı. Sarı Kırmızılılar bu yenilgiyle Play-off şansını kaybetti.




Aliağa Petkim'den kritik galibiyet

Aliağa Petkim, Galatasaray Cafe Crown karşısında aldığı 83-76'lık galibiyetle Beko Basketbol Ligi'nde kalma yolunda önemli bir adım attı. Sarı Kırmızılılar bu yenilgiyle Play-off şansını kaybetti.

 


Aliağa Petkim konuk ettiği Galatasaray Cafe Crown'ı 83-76 yenerek Beko Basketbol Ligi'nde kalma yolunda önemli bir adım attı. Galatasaray Cafe Crown ise bu yenilgi sonrası Play-off umutlarını tüketti.

Aliağa Petkim maça Quinton Robert Hosley"in atışı ile başladı. Evsahibi takım Engin Emre Bayav ve Ceyhun Altay ile sayılar üretirken, Galatasaray Cafe Crown Darius Myron Washington, Radoslav Rancik ve Evren Buker ile karşılık verdi. İki dakikalık bölüm 6-8 Galatasaray Cafe Crown üstünlüğü ile geçildi. Ardından Aliağa Petkim"in top kayıpları ve üst üste yaptığı hataları iyi değerlendiren Sarı-Kırmızılılar, Michael J.Wilkinson, Rancik, Washington ile 11-0"lık seri yakalayıp 5. dakikayı 6-19 (fark 13 sayı) önde geçti. Üç sayılık atışlarda isabet bulamayan Aliağa Petkim, Lorenzo Gordon, Ceyhun ve Emre"nin sayılarıyla farkı kapatmaya çalıştı. Ancak Galatasaray Cafe Crown, Rancik, Wilkinson, Washington ile skor üretti ve farkı 17 sayıya kadar çıkardığı (12-29) ilk periyotu 17-31 önde kapadı.

2. periyota iyi başlayan Vladan Vukosavljevic, Gordon"un sayılarıyla ev sahibi Aliağa Petkim oldu. Sarı Kırmızılılar Wilkinson, Rancik, Fatih Solak ile ilk 7 dakikalık bölümde 5 sayı üretti. Savunmasıyla rakibi durduran Aliağa Petkim, Fahri Kaan Üner, Jack Paul Mc Clinton, Gordon"un sayılarıyla da farkı kapattı. Ev sahibi takım 16. dakika da Kaan Üner"in üç sayılık basketi ve 37-36"lık skorla öne geçti. Ancak Galatasaray Cafe Crown, Fikret Can Akın, Washington, Evren ile 13-0"lık bir seri yaparak devreyi 37-49 önde (fark 12 sayı) kapadı.

3. periyota Galasaray Cafe Crown, Evren"in üç sayılık basketi ile başlayıp farkı 15 sayıya çıkardı. Ancak Ceyhun"un turnikesi, Hosley"in üç sayılık atışı ile karşılık veren Aliağa Petkim Vokosavljevic ile Kaan"ın da skora katkısıyla farkı yeniden kapatmaya başladı. 26. dakikada 50-54"lük skorla fark 4 sayı indi. Sarı Kırmızılılar, Washington, Rancik, Wilkinson ile sayı üretti. Ancak Hosley ve Gordon ikilisinin peşpeşe sayılarıyla Aliağa Petkim, 3. periyotu 61-60 önde kapadı.

Son çeyreğe Kaan ve Hosley"in üçlükleri ile hızlı başlayan Aliağa Petkim, 31. dakikayı 67-60 önde geçti. Galatasaray Cafe Crown, Wilkinson"ın peşpeşe sayılarıyla farkın açılmasını engellemeye çalıştı. Ancak Gordon, Ceyhun, Vukosavljevic ile skor üreten Aliağa Petkim 74-63"lük skorla farkı 11 sayıya çıkardı. 35. dakikası 75-65 geçilen maçta Rancik ve Washington"ın serbest atışlarının ardından (75-68) Sarı Kırmızılı takımın molası geldi. Aliağa Petkim Hosley, Mc Clinton ile skor üretirken Galatasaray Cafe Crown, Wilkinson ile sayılar buldu. Sarı Kırmızılılar son dakikaya girilirken 79-74"lük skorla farkı 5 sayıya kadar indirdi. Ancak Aliağa Petkim, Gordon, Ceyhun ve McClinton"ın basketleriyle salondan 83-76 galip ayrıldı.

SALON: Aliağa Enka

HAKEMLER: Rüştü Nuran- Halil Baldemir- Sencer Yılmaz

ALİAĞA SPETKİM (83): Jack Paul Mc Clinton 5 (2 asist), Quinton Robert Hosley 18 (7 ribaund-4 asist), Engin Emre Bayav 4 (3 ribaund), Vladen Vukosavljevic 13 (14 ribaund- 2 asist), Ceyhun Altay 9 (2 ribaund-4 asist), Fahri Kaan Üner 13 (3 ribaund- 9 asist), Lorenzo Gordon 18 (9 ribaund-1 asist), Mustafa İlkay Okay 3 (2 ribaund-1 asist), Berkay Sahillioğlu

GALATASARAY CAFE CROWN (76): Darius Myron Washington 20 (6 ribaund-2 asist), Caner Topaloğlu 2 (1 ribaund- 2 asist), Rıfat Murat Kaya (4 asist), Michael J Wilkinson 21 (5 ribaund-1 asist), Radoslav Rancik 16 (7 ribaund-3 asist), Evren Buker 10 (3 ribaund-6 asist), Fikret Can Akın 5 (1 ribaund-1 asist), Simas Jasaitis (1 asist), Fatih Solak 2

1.PERİYOT: 17-31
2.PERİYOT: 20-18
3.PERİYOT: 24-11
4.PERİYOT: 22-16

Halil Üner: Sandıkta tavşan kalmıştı, onu çıkarttık

Aliağa Petkim Başantrenörü Halil Üner, Galatasaray Cafe Crown karşısında kritik bir galibiyet aldıklarını belirtirken, ilginç bir değerlendirme yaptı.

 


Aliağa Petkim Başantrenörü Halil Üner, Galatasaray Cafe Crown karşısında çok kritik bir galibiyet aldıklarını belirtirken "Sandıkta tavşan kalmıştı, onu çıkarttık" dedi.

Galatasaray Cafe Crown'ın güçlü bir kadrosu olduğuna değinen Halil Üner, "Rakibin çok iyi kadrosu var. Silinen puanlara rağmen Cem Akdağ takımı iyi oynatıyorlar. Rakibin silahı o kadar çok ki nereden nasıl durduracağımızı bilemedik. Durumumuzun kritik olmasının ve evimizde oynamanın stresi vardı. Tecrübeli olmayan oyunculardan kurulu bir takımız ama onları inandırdık ve kazanmak için saldırdık. Centilmence bir maç oldu. Sandıkta tavşan kalmıştı, onu çıkarttık. Şimdi son hafta maçlarında kritik durumdaki takımlar kaybederse, üçlü averajda yine biz ligde kalırız. Ama işimizi garantiye almak istiyoruz" diye konuştu.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894