• BIST 10045.74
  • Altın 2399.392
  • Dolar 32.3782
  • Euro 34.7103
  • İzmir 27 °C

Her Şey Barış İçin

Her Şey Barış İçin
Marmaris’te bulunan Kalimerhaba Derneği ve bileşenleri ile birlikte 01-30 Eylül tarihleri arasında “Dünya Barış Hoşgörü Kültür Sanat Festivali” çok renkli sunumlarla başlıyor.
HER ŞEY BARIŞ İÇİN FESTİVALİ BAŞLIYOR

Marmaris’te bulunan Kalimerhaba Derneği ve bileşenleri ile birlikte 01-30 Eylül tarihleri arasında  “Dünya Barış Hoşgörü Kültür Sanat Festivali”  çok renkli sunumlarla başlıyor.

“Her Şey Barış İçin” sloganı ile 01 Eylül Dünya Barış Gününde  Marmaris’te başlayacak olan “uluslar arası barış ve hoşgörü,kültür ve Sanat Festivali” değişik sanat disiplinlerinden tanınmış sanatçıları buluşturuyor.

Marmaris,Atina,İzmir ve Kapanışı Kocaeli’nde tamamlanacak olan festivalin bitiminde Marmaris’te sanatçıların katılımı ile fidan dikim töreni yapılarak  “Her şey Barış İçin” anı ormanı oluşturulacaktır.

Festival koordinatörü Umur Özlüer;

Barış yoksa hiçbir şey yok… Onun için Barışı kutsayan ruhlarımızı ve ellerimizi yine sanatın güzel ve renkli ellerinde buluşturarak geleceğe taşıyan mesajlarımızla eylem ve üretimlerimizle aydınlık ve güzel günlere ışık yakarak yola çıkıyoruz.  Bu festival özellikle, bireyin kendisi ve kentlisi ile barışması gereken yönetimler için çağrıdır. Halkımızın antidemokratik yapılanmalara verdiği ders bütün dünyaya örnek olmuştur. Yaratılmak istenen kaos, halkın gücü ve dayanışmasıyla bir olmanın yolunu ve heyecanını yaşatmıştır. İşte buradan hareketle 1 Eylül Dünya Barış Günü” nü, daha anlamlı kutlamaya bir festival oylumunda halkla buluşturmaya karar verdik.

Sanatın ve sanatçının olduğu yerde savaş olmaz. Savaş ortamı da oluşmaz bu nedenle Kalimerhaba-uluslar arası  Barış- Hoşgörü,Kültür Sanat Festivali’ne bütün halkımızı davet ediyoruz.Barışa katkı koymak isteyen duyarlı sanatçılarımın katılımı ve sanatın gücü ile gerek yerelde, gerekse de ülkemiz bazında bu kısır döngüyü barışın sevgi dili, sanatın gücü ile aşarak, toplum olarak  içinde bulunduğumuz hoşgörüsüzlük sarmalından çıkacağımıza inanıyorum.diyen Özlüer,

Hiçbir karşılık beklemeden gerçekleştirmekte olduğumuz Barış çalışmalarına,  köstek olarak engel olmaya ve sabote etmeye çalışanlar da bilsinler ki,  sanat engel tanımaz…Hele barışı hedefleyen sanat, asla engel tanımaz.  Çalışmalarımıza katkı koyan tüm sanatçılar, sanatseverler, barışa duyarlı STK Yöneticileri, Kurum ve Kuruluşlara sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.

Bu festivalimizin en önemli özelliği ise, halkımızın yaygın olarak bilmediği konuların, tanınmış sanatçıların katılımı ile paylaşılması olacaktır. Barışa özlem duyan tüm insanları aşağıda programı bulunan festival etkinliklerimize katılmaya, sanatçı konuklarımızla tanışmaya, dünyaca ünlü yazarlarımızın sohbetlerinden yararlanmaya, barış temalı belgesel filmleri izlemeye ve barış için “Dünya Barış Ormanına “ bir ağaç dikmeye davet ediyorum" dedi.

Aşağıda program sunulmuştur:

Evrenin Islığı kitabı ile, 2016 Uluslararası Naji Naaman Edebiyat Ödülünü kazanan

Özkan Mert, kitabının tanıtım kokteyli ve imza günü, Bilgesu Erenus, "Her Şey Barış İçin" Konseri,Sazıyla sevişen adam muzaffer Özdemir,Sabahattin Ali’nin belgeseli,Ve ilk defa tarihi bir sırrı açıklayan ,”Barışı taşıyan vapur” Kurtuluş'un- belgesel film gösterimi 01 Eylül Dünya Barış Günü Kalimerhaba Dünya Barış Hoşgörü Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri programında Marmaris'te halkımız ve Dünya İnsanları ile buluşacaktır.

Aşağıda program sunulmuştur:

Kalimerhaba Dünya Barış ve Hoşgörü Festivali – Dünya Barış Ormanı

01 – 30 Eylül 2016 Festival Programı: 1. Aşama

01 Eylül 2016 Perşembe

Saat: 11.00 “Her Şey Barış İçin” Karma Resim ve Karikatür Sergisi ziyarete açılacaktır.

Saat: 14.00 “Barış Yazarları Kitap İmza Günü” Yer: Marmaris Esnaf Odası Ahmet Altıntaş Kütüphanesi

Saat : 15.00 Barış ve Hoşgörü Söyleşisi – “Barışı Taşıyan Vapur, Kurtuluş” Belgesel Film Gösterimi

Saat 18.00: “Her Şey Barış İçin” Karma Resim – Karikatür Sergisi Açılış Kokteyli    

Yer: (Marmaris Esnaf Odası Muhiddin Onay Kültür Merkezi)

Saat 21.00 “Her Şey Barış İçin” Muzaffer Özdemir Konseri  (Pir Sultan Abdal Derneği katkılarıyla)

Yer:  Marmaris Belediyesi Kültür Sanat Evi

02 Eylül 2016 Cuma

Saat: 11.00 Konuk Sanatçılar ile Marmaris Körfez Gezisi ve denizin Barış Şiirleri ile mayalaması.

Saat: 19.00 Özkan Mert  Hindistan’da ödül alan yeni kitabı “Evrenin Islığı” tanıtımı ve kokteyli.

Saat: 21.00 Sabahattin Ali Belgesel Film Gösterimi Yönetmen Metin Avdaç ile söyleşi.

Sabahattin Ali Şiirleri ve Şarkıları  Yer: Kalimerhaba Derneği

03 Eylül Cumartesi

Saat: 11.00 Sanatçılarla Köy Turu - Köyde Sanat Programı

Saat: 20.00 Barış Şiirleri ve Müzik dinletisi.  Bilgesu Erenus -Muzaffer Özdemir Konseri                                    Yer: Mona Titi- İçmeler

04 Eylül Pazar

Saat: 11.00 UKKSA Datça Turu

Saat: 21.00 Şiir ve Müzik Dinletisi Yer: MR Meat - Uzunyalı

01 – 04 Eylül 2016 Tarihleri arasında etkinliklere konuk olarak gelecek sanatçılar.

Bilgesu Erenus (Yazar – Müzisyen) Özkan Mert (Şair – Yazar – Çevirmen) Muzaffer Özdemir (Yazar – Ozan) Havva Aktaş (Dramaturg) Ertuğrul Aladağ ( Yazar – Mimar) Sadık Albayrak (Yazar) Ümit Yaşar Işıkhan (Şair – Yazar, Uluslararası Aktivist Sanatçılar Derneği Başkanı) - Selmina Melikoğlu (Yazar) Tülay Duygulu Pırlant - Nurcan Elver (Yazar – Oyuncu) -  Numan Gülşah (Nikomedya Kültür Der. Bşk – Çekül Vakfı Kocaeli Temsilcisi) Prof. Dr. Erkan Sevinç - Metin Avdaç

(Belgesel Film Yönetmeni) Çetin Korkut ( Şair - Yazar ) Güven Karabenli (Yazar – Arkeolog) Raşit Öztürk (Yazar -Arkeografik Kolaj Sanatçısı) Mustafa Taner (Yazar) Cahit Kurt (Şair)  - Yağmur Zarif (Yazar) -Tolon Teker (Müzisyen)

/Ege Basın Grubu

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894