• BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İzmir 21 °C

Hüseyin Ekren'e Saldırı

Hüseyin Ekren'e Saldırı
ALİAĞA HABER / ALFA TİVİ / GÜNAYDIN EGE GAZETESİ / Aliağa Belediyesi Meclis Üyeleri Mayıs Ayı Meclis Toplantısının ardından Aliağa ve İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi Hüseyin Ekren’in uğradığı saldırıyı düzenledikleri basın toplantısı ile kınadıla


 

BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ HÜSEYİN EKREN’E YAPILAN SALDIRIYI KINADI

ALİAĞA HABER / ALFA TİVİ / GÜNAYDIN EGE GAZETESİ / Aliağa Belediyesi Meclis Üyeleri Mayıs Ayı Meclis Toplantısının ardından Aliağa ve İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi Hüseyin Ekren’in uğradığı saldırıyı düzenledikleri basın toplantısı ile kınadılar.

Aliağa Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılan toplantıya CHP ve AK Parti Belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcısı Uğur Eren, Belediye çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

ekren-saldiri.jpg

Meclis üyelerinin imzasını taşıyan açıklamada Hüseyin Ekren  Halk iradesi ile seçilmiş kişiler olduklarını ifade ederek “Yasa gereği yürütme organı değil yasama organıyız, belediye meclisince gerekse encümen marifetiyle alınan kararların uygulanması yasama organına değil yürütme organına aittir” şeklinde konuştu.

Yapılan saldırının bütün meclis üyelerine yapılmış olarak kabul ettiklerini belirten Ekren “Gereğinin yapılmasını umut ediyoruz. Yapılan çirkin saldırıyı Aliağa halkı huzurunda protesto ediyor, şiddet ve nefretle kınıyoruz.”dedi.

Yaşadığı olay hakkında kısa konuşacağını ifade eden Hüseyin Ekren “Meclis üyesi arkadaşlarım siyasi parti ayrımı yapmadan. Buraya katılıp bana destek verdiler. Birlikteliğimizi gösterdik. Biz meclis üyeleri sadece görevimizi yapıyoruz. Yürütmenin işine de mümkün olduğu kadar da karışmıyoruz. Ama dünkü olayda Mehmet Çelen bana yaklaşarak ‘Seninle bir şey konuşabilir miyim’dedi.   Bana Zeytinli parkın içindeki Zıpzıpa izin verildiğini söyledi. Bende benim bilgim olmadığı cevabını verdim. Ondan sonra Çelen, bana ona başkan izin vermiş dedi. Bende Benim o konuyla ilgim yok dedim.  Bende arabama gider bakarım gerçekten kurulmuş ise başkanla konuşur size de bilgi veririm dediğim an bana darp olarak bir kafa attı. Düştüğüm anda suratıma tekme attı.  Ben yüzümü kapattım.  Bu arkadaşla benim hiçbir muhabbetim yoktur. Hiçbir sözüm ve vaadimde yoktur. Ama neye dayanarak ve ne sebeple benim seçildiğimi bilmiyorum. Onun için biz meclis üyeleri olarak kararlarımızı alırken Aliağa’nın menfaatine, Aliağa halkının huzuruna uygun olacak şekilde karar alıyoruz. Zeytinli parkta bunlardan bir tanesidir.  Orası halkın çoluk çocuğuyla rahat bir şekilde gezeceği yerdir. Burada ki uygulamanın yürütmede olduğunun bilinmesi ve bu konuda meclis üyelerinin de bir yetkimiz olmadığını kamuoyuyla paylaşmak istiyorum.“ şeklinde konuştu.

Bir basın mensubunun darp eden şahsın eski bir konu nedeniyle böyle bir davranış sergilediğini söylemesi üzerine Ekren “Benim onunla eski bir olayım yok. Bana bir defa bile gelip yer istemedi. İstese de yetkimde olmayan bir şeyi asla kimseye söz vermem. Bu güne kadar da ben kimseye aracılık yapmadım. Bu herhalde beni darp ettikten sonra kendini aklamak için söylenen bir yalan olduğunu düşünüyorum “ dedi.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894