• BIST 10173.42
  • Altın 2448.97
  • Dolar 32.2743
  • Euro 34.9166
  • İzmir 13 °C

Hüseyin Şengül'den Açıklama

Hüseyin Şengül'den Açıklama
Helvacı Belediye Başkanı, Aliağa Ziraat Odası Başkanı ve Bakırçay çevre platformu kurucu üyesi Hüseyin Şengül dün Bakırçay Çevre Platformu tarafından Petrol-İş Sendikası toplantı salonunda düzenlenen

HELVACI  BELEDİYE BAŞKANI VE ALİAĞA ZİRAAAT ODASI BAŞKANI HÜSEYİN ŞENGÜL,”İÇ SORUNLARIMIZ YUNANİSTAN VALİSİ"NİN ÖNÜNDE TARTIŞILAMAZ.”

 

 

 

 

 

 

 

Helvacı Belediye Başkanı, Aliağa Ziraat Odası Başkanı   ve Bakırçay çevre platformu kurucu üyesi Hüseyin Şengül dün  Bakırçay Çevre Platformu tarafından Petrol-İş Sendikası toplantı salonunda düzenlenen ''Aliağa'da Kurulması Planlanan Kömüre Dayalı Termik Santralin Kıyının İki Yakasına Etkisi'' konulu panele, CHP Grup Başkan Vekili ve İzmir milletvekili Kemal Anadol ile Yunanistan'ın Midilli Adası Valisi Pavlos Voyacis "in de katıldığı  toplantıya kendisinin çağrılmadığını ve toplantıda CHP politikalarının güdüldüğünü iddia etti.

 

“TÜRKİYE"NİN VE BÖLGENİN BİR MESELESİNİN YUNANİSTAN VALİSİ VE BELEDİYE BAŞKANI ÖNÜNDE TARTIŞILMASININ KABUL EDİLEMEZ”

Şengül bugün MHP ilçe binasında dün yapılan toplantıyı neden terk ettiğinin öneminin kamuoyu tarafından bilinmesi adına  basın toplantısı ile kamuoyunu aydınlatmak istediğini söyledi.

MHP Aliağa ilçe binasından MHP ilçe başkanı ve ilçe yönetim kurulu üyelerinin hazır bulunduğu toplantıda Helvacı  Belediye başkanı, Aliağa Ziraat Odası Başkanı ve Bakırçay Çevre Platformu kurucu üyesi olan Hüseyin Şengül Türk Yargısına güvendiklerini ve Türkiye"nin ve bölgenin bir meselesinin Yunanistan Valisi ve belediye başkanı önünde tartışılmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.  Şengül Türk mahkemelerine ve adaletine güvenmeyenlerden oluşmuş bir avuç CHP"linin iç sorunumuzun Avrupa mahkemelerine Yunanistan işbirliği aracılığı ile yapılacak şikayetin kabul edilemez olduğunu belirtti.

 

“ÇEVRECİLİK SAĞCILIK VEYA SOLCULUK TEKELİNDE OLAN BİR ŞEY DEĞİL “

 

Şengül,  bir saat süren  basın toplantısında  konu hakkında şunları söyledi,”Kömüre dayalı termik santrallerin kurulması gündeme geldiğinde bu tür kirletici sanayiyi bölgemize sokmamak için 9 Mayıs 2008 Cuma günü, Yeni Foça Belediyesinde, CHP İzmir Milletvekili Kemal Anadol , Menemen , Foça, Yeni Foça, Gerenköy ve Kendim Helvacı Belediye Başkanı ve aynı zamanda Aliağa Ziraat Odası Başkanı Foça Aliağa ve Menemen CHP İlçe Başkanları ve Bölgedeki muhtarlar bazı Belediye Meclis Üyelerinin katılımıyla toplantı yaptık. Bu toplantı 2,5 saat sürdü. Toplantıda Çakmaklı Köyü yakınlarında yapılacak olan termik santrallerin ithal kömür yakıtı ile çalıştırılacağı ve zaten büyük kirlilik yaşanan bölgede büyük bir çevre felaketine yol açacağını belirttik. Bu çevre harekatının oluşması içinde toplantı sonunda 5 Belediye Başkanının da içinde bulunduğu bir yürütme kurulu oluşturduk. burada özellikle yapılacak olan termik santrallerin sadece Aliağa ve Yöresine değil tüm Bakırçay"da  ve İzmir"de büyük bir kirliliğe  yol açacağını vurguladım. Bu toplantıya Belediye Başkanlığı kimliğim yanında Ziraat Odası Başkanı kimliğimle de katıldığımı belirttim. Bu sorunun tüm bölgenin ortak sorunu olduğunu burada particilik ve siyaset yapılmaması gerektiğini, bu işin sağcılık ve solculuk işi olmadığını ısrarla belirttim. Bana orada; bu işin particilik işi olmayacağı ve herhangi bir partinin tekeline bırakılmayacağı konusunda tüm CHP"liler başta CHP Milletvekili Kemal Anadol ve CHP"li 4 Belediye Başkanı ve CHP"nin 3 İlçe Başkanı söz verdiler. 29 Haziran 2008 Pazar Günü Gencelli"de ilk mitingimizi yaparken, Gencelli"de  konuşmamda yine bu işin sağcılık ve solculuk meselesi olmadığını, çevre meselesini siyaset meselesi olmayacağını vurguladım.

 

 

“SÖZDE ÇEVRE PANELİNDE TÜRK MAHKEMELERİNE, TÜRK ADALETİNE, TÜRK SAVCI VE HAKİMLERİNE OLAN GÜVENSİZLİKLERİNİ DİŞLERİMİ SIKARAK VE DUDAKLARIMI ISIRARAK SABIRLA DİNLEDİM.”

 

Tüm bunlara rağmen Aliağa"da 07.01.2009 Çarşamba Günü saat: 18:00"de Petrol –İş Salonunda yapılan panel bir tutam CHP"li tarafından Aliağa"nın ve bölgenin kirlilik sorunundan çok CHP"nin şovu haline getirilmek istenmiştir. Başta da belirttiğim gibi yürüme kurulunda rağmen panel hakkında ve katılımcılar hakkında hiçbir bilgim olmamıştır. Panele 2 gün kala belediyeme panel duyuru afişleri gönderilmiştir. Tüm bunlara rağmen panele zamanında başta Aliağa MHP Bakanım olmak üzere Tüm Yönetimimle birlikte katıldım. Ne yazık ki Panelde Panelcilerin içinde Lesvos Valisi ve Yunan Midilli Belediye Başkanının da Türk Mahkemelerine, Türk Adaletine, Türk Savcı ve Hakimlerine olan güvensizliklerini dişlerimi sıkarak ve dudaklarımı ısırarak sabırla dinledim. Yine Milletvekili Kemal Anadol"un, panel yöneticisi Yakup öztürk"ün ve Yazar Hüseyin Yurttaş"ın Türk Adaletine ve Türk Mahkemelerine, Türk Hakim ve Savcılarına olan itimatsızlıklarını ve bu konuda Yunan Valisi"nden ve Belediye Başkanı"ndan yardım istemelerini, bu işin Avrupa Mahkemelerine taşınacağını, Avrupa"da İnsan Hakları"na başvurulacağını, Yunan Valisi ile Belediye Başkanı"nın da Avrupa"da çok    dostlarının olduğunu bu konuda bizlere yardım edeceklerini, yine dişlerimi sıkarak,dudaklarımı ısırarak ve sabırla dinledim.

 

ŞENGÜL,”BİR AVUÇ CHP Lİ HAKARET EDEREK SÖZÜMÜ KESMEYE KALKTI”

Panelin bitiminde dilek ve temenniler bölümünde Aliağa Ziraat Odası Başkanı olarak söz istedim. Burada bu işin siyasete alet edilmemesi gerektiğini, bu konu ile ilgili işin başında başta CHP"nin Milletvekili Kemal ANADOL "dan ve Menemen, Foça, Yeni Foça ve Gerenköy Belediye Başkanlarından,yine Aliağa Menemen ve Foça CHP İlçe Başkanlarından söz aldığımı belirtmek istedim. Ne yazıkki Demokrasinin savunucusu olduğunu belirten Sosyal Demokratlığı elinden bırakmayan, hazımsız bir avuç CHP"linin orada konuşmamı engellediği ve çeşitli tehdit hakaretlerle konuşmamın kesildiği panele katılan basın mensupları tarafından görülmüştür. Ben Aliağa Ziraat Odası Başkanı ve Helvacı Belediye Başkanı olarak, Çevreyi kirletecek olan sanayiciler konusunda başta Çinko tutma fabrikası olmak üzere, termik santraller  ve Güzel hisar Elbirdi Mevkiine kurulmak istenen döküm sanayisi konusunda televizyonlarda, basında, Köylülerle yaptığı mitinglerde nasıl mücadele verdiğimin bu konuyu siyasi malzeme haline getirmediğimi herkes çok iyi bilir. Çevre konusunda duyarlı olan sadece CHP"liler değildir. Çevrede sadece onların tekelinde değildir. Bölgemiz MHP"nin İzmir Milletvekili, 57. Hükümetin Sanayi ve Ticaret başkanı Sayın; Ahmet Kenan TANRIKULU"nun 7/4386 Esas Numaralı Soru Önergesi hakkında Çevre ve Orman Bakanlığının cevabı şu anda elimdedir. Bu konuda MHP"liler canla başla çalışmaktadırlar. MHP"lilerle CHP"lileri ayıran tek özellik çevre meselesini siyasi mesele haline getirmeyip bir toplum meselesi olarak görmeleridir.

 

Birde MHP"de ve MHP Teşkilatlarından Türk Mahkemelerine, Türk Savcı ve Hakimlerine Türk Adaletine, Türk Askerine, Türk Polisine güven ve itimat sonsuzdur. Onların vereceği her türlü karara saygılıdır. MHP"liler işine gelmeyen, kendi aleyhine olan kararlar hakkında asla ve asla Türk savcı ve Hakimlerini karalamaz, Türk asker ve polisini hiçbir yerde rencide etmez. Bu konuda da panellerde konuşturacağı yetişmiş Bakanları, Milletvekilleri, Bilim adamları, Belediye Başkanları, Belediye Başkan Adayları Sivil toplum örgüt Başkanları mevcuttur. Onlar her türlü bilgi ve donanımla yüklüdürler, asla ve asla onların bu konuda Yunan Valisinden ve Yunan Belediye Başkanından akıl almalarına ve yardım istemelerine ihtiyaçları yoktur. Onlar Türk Adaletinin verdiği olumlu ve olumsuz karalara şükretmesini bilirler, olayı da asla ve asla Avrupa insan Hakları Mahkemelerine taşımazlar. Aldıkları devlet terbiyesi budur. Onlar için önemli olan Vatan ve ay yıldızlı bayraktır. Bu uğurda canlarını vermekten asla geri kalmazlar.

 

“AK PARTİNİN SUÇU NE KADAR BÜYÜKSE CHP YÖNETİMİNİNDE ÇOK BÜYÜKTÜR”

 

Hepinizin bildiği gibi yerel Seçimler yaklaşmıştır ve CHP"nin Belediye Başkan Aday Adaylarından Sayın Ömer Turgut Oğuz ve CHP Belediye Meclis üyelerinin akşamki tarafıma yaptıkları saygısızca davranışlar onların acizliğinden ve demokrasiyi hazmedemediklerinden ve Demokrasi özürlü olmalarından başka bir şey değildir. 5 yıl boyunca Aliağa"da AKP iktidarı partizanca hareketler yapıp Aliağa"yı ve Aliağalıları üzdüyse, çevreyi katlettiyse, suçları ne denli büyükse başta CHP"nin eski İlçe Başkanı  Sayın Ömer Turgut OĞUZ, CHP"li Belediye Meclis Üyeleri ve CHP Yönetimi de o kadar suçludur, korkaktır, yüreksizdir, ve günahkardır. Çünkü adam gibi Demokrasiye Kurallarına bağlı kalarak muhalefetlik görevlerini yapamamışlardır. Şimdi Seçimlere 3 ay kala bu özürlerini gidermek için Yunan Valisinden ve Yunan Belediye Başkanından güç alarak  özürlerini  gidermeye çalışmaktadırlar. Tüm bunlara bakarak, bütün Aliağa"da ki CHP"lileri aynı kefeye koymuyorum . Aliağa"daki bütün CHP"liler aynı durumda olsalardı, aynı düşünselerdi, Aliağa Petrol-İş Salonu değil Aliağa Demokrasi Meydanı onları almazdı. O yüzden bunları bir tutam CHP"li olarak görüyor, bu bir tutam CHP"linin de demokrasi özürlü olduklarını ısrarla belirtiyorum ve Aliağa"da ki AKP"li mevcut Belediye Başkanının ve bazı yardımcılarının kirletici sanayilere ışık tutması ve bu tür getirmek istemeleri olayında da sadece mevcut Belediye Başkanını ve birkaç kendini bilmez yöneticisini suçlu buluyorum.  Bir tutam CHP"liler gibi bütün AKP"ye oy verenleri asla ve asla suçlu ve vatan haini olarak görmüyorum. Panelde siyasi şovu yapan MHP İlçe Belediye Başkan Adayı Hüseyin ŞENGÜL değil, Demokrasiyi içine sindirememiş,demokrasi özürlü bir tutam CHP"lidir.”

 

 

HÜSEYİN ŞENGÜL,”AKP"Yİ CHP"Yİ HALKIMIZ SANDIĞA KİLİTLEYECEK”

 

 sözde çevre konulu siyasi şov yapmak için ülkemizi Yunan işbirliği ile Avrupa birliği"ne ihbar edeceklerini  söylemekten çekinmeyen ve övünerek açıklayan   bir avuç CHP liler ile aynı saflarda gözükmemek için toplantıyı terk ettim. Beni Şov yapmakla suçladılar. açıkça panelde siyasi şov yapmaya çalışan  MHP Aliağa Belediye başkan Adayı Hüseyin Şengül değildir. Siyasi  şov yapmaya çalışana bir avuç demokrasi özürlü , demokrasiyi içine sindirememiş Cumhuriyet Halk Partililerdir. Korku basmıştır bunları korku Hüseyin Şengül korkusudur. Korku Aliağalıların teveccühü ile MHP Aliağa"da iktidara gelmektedir.  Herkesin bildiği gibi Aliağa"da CHP de denenmiştir. AKP"de denenmiştir. Şimdi sıra MHP"ye gelmiştir. Milliyetçi hareket Partisinin belediye başkanı bu konuda bilgilidir. Beceriklidir. Donanımlıdır.  Ekibi hazırdır Meclisi pırıl pırıl insanlardan kuruludur. Henüz adaylarını bile açıklayamayan bu iki parti, konuyu demokrasinin güzellikleridir gibi açıklamalar ile parti içindeki sıkıntılarını kamuoyunu yanıltarak  açıklamaktadırlar. Şu anda Hüseyin Şengül Rakiplerinin kimler olacağını beklemektedir. MHP bütün teşkilatı ile Belediye yönetim ekibi ve il genel meclis üyeleri ile hazırdır.  Halkımız 29 martta dinimizi siyasete alet eden Ak partide, Atatürk"ümüzü siyasete alet eden CHP yi de sandığa kilitleyecek. MHP zaferini ilan edecektir. Bu zaferin ardından MHP yöneticileri ve kadroları sosyal belediyecilik nedir. Adaletli belediyecilik nedir. Paylaşımcı belediyecilik nedir.  Tasarruflu belediyecilik nedir.  hak ve hukuk kavramlarına saygı duyan belediyecilik nedir.  İnsanlara saygılı belediyecilik nedir. Düşüncelere olan saygı nasıldır.  Bunları tek tek gösterecektir.

 

“ZİRAAT ODASI BAŞKANI OLARAK AĞAÇ KESİMİ İÇİN HİÇBİR YERDE İMZAM YOKTUR”

 

Çakmaklı köyündeki zeytin ağaçlarının kesilmesi konusunda hakkımda  yıpratma amaçlı Spekülasyonlar gerçek dışıdır. Hüseyin Şengül"ün ağaç  kesilmesi konusunda ziraat odası başkanı olarak hiçbir yerde  altında imzası yoktur. Bu tür iddialar bana adice yakıştırmada bulunuyorlar. Kendi milletvekilleri Selçuk Ayhan soru önergesinde cevap istiyor. Ziraat odası başkanının bilirkişi yollama da imzası var mıdır yok mudur. diye soruyor. burada benim de vekilimde böyle bir şeyde imzamızın olmadığını  belgeleri ile cevapladım. Beni olmayacak suçlarla itham etmeye kalkmasınlar. ben hac görevimi yaparken  Şehit kemal köyünün orda tamuğur firmasının hemen arkasında r200 adet ağaç kesilmiştir. Çevreciyim diyen bu arkadaşlar Çakmaklıda ki zeytin ağacıdır da buradaki kırk yaşındaki ağaçlar zeytin ağacı değil midir. bu konuda niye aynı hassasiyeti göstermiyorlar.”

 

“BAŞKAN OLDUĞUMDA SİYASİ SAVUNUCU  YÜCEL LAÇİNEL"İ BELEDİYEDEN KOVACAĞIM”

 

Dün akşamki sözde çevre paneline bu konuda belediye çalışanı Yücel Laçinel bu konuda çok büyük gönderme yapmıştır. Hakaret etmiştir. demiştir ki”Sen orada kesilen zeytin ağaçlarından haber ver başkan” Bu arkadaşımızın belediyedeki görevi nedir bilemem işçimidir memur mudur bilemiyorum  Yalnız şu anda CHP sözcüsü olduğunu ve CHP savunucusu olduğunu CHP de çok aktif bir görevde olduğunu görüyorum.  Ben on yıl belediye başkanlığı yaptım.  Kendi dönemim den önce belediye çalışan hiç kimseyi düşüncesinden ötürü bir yere sürmedim.  Hiçbir çalışanımın kılına zarar vermedim. Ama benim belediye çalışanlarımda adam gibi işlerine baktılar görevlerini yaptılar. Siyasete burunlarını sokmadılar.  Aliağa"nın taşında toprağında emeği olan  Orhan Özkan mevcut belediye başkanı tarafından çeşitli yerlere sürülmüştür. Şimdi soruyorum. Bu Yücel Laçinel Kimdir. CHP de çok büyük siyaset yapmaktadır. Bu yücel Laçinel Halkın önünde MHP belediye başkan adayından hesap sormaya kalkmaktadır. Haksız olduğu halde. Allahın izni ile 3 ay sonra geliyorum.  Bu üç ay içerisinde sayın belediye başkanına diyorum ki  Yücel Laçinel konusunda işlemini başlat.  Bir sürü suçsuz günahsız insanları oradan oraya sürerken  canlarını acıtırken Yücel Laçinel onlardan daha mı az particidir. Bu işlemi yapmazsan göreve geldiğim ilk gün bunun hesabını Yücel laçinel"e ben soracağım. Sadece Yücel Laçinel ile ilgili tasarrufumun başka hiçbir belediye çalışanı ve işçisi ile ilgili sorunum yoktur. Hepsi yanımdadır ve görevlerinin başında kalacaklardır. Bu düşüncemin basın mensupları aracılığı ile duyurulmasını istiyorum.  “

 

Haber Foto : Şenol GÖK Görüntü : Serkan ŞEN

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ ARŞİVİ İÇİN FOTOLARA TIKLAYINIZ

 

 Son Sayı Son Sayı Son Sayı

Son Sayı Son Sayı 1. Sayfa 1. Sayfa1. Sayfa 1. Sayfa Son Sayı 1. Sayfa
Son Sayı 1. Sayfa 1. Sayfa 1. Sayfa
1. Sayfa 1. Sayfa 1. Sayfa1. Sayfa
1. Sayfa1. Sayfa1. Sayfa
 

Aliağa Gazeteleri

Günaydın Ege Gazetesi

www.gunaydinege.com

[email protected]

[email protected]

 

Yeni Vizyon Gazetesi

www.yenivizyon.net

[email protected]

 

Aliağaspor Gazetesi

www.aliagaspor.com

[email protected]

 

Ege Hakimiyet Gazetesi

www.egehakimiyet.com

[email protected]

[email protected] 

 

Arasta Gazetesi

www.arastahaber.com

[email protected]

[email protected]

[email protected]

 

Bakırçay Net Gazetesi

www.bakircay.com

www.bakırçay.net

  (TÜRKÇE)

 

Vaziyet Gazetesi

www.yenivaziyet.net

www.yenivaziyet.com

[email protected]

[email protected]

 

Şenol GÖK

[email protected]

0232 616 28 78

0543 764 37 05

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894