• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İzmir 20 °C

İlgenel Yıl Değerlendirmesi

İlgenel Yıl Değerlendirmesi
Aliağa’yı İzmir İl Genel Meclisinde temsil eden 3 üye yaptıkları basın toplantısı ile bir yılını değerlendirdiler. Toplantıya CHP’li İl Genel Meclisi Üyeleri Özer Örnek, Nesrin Beykoz ve Tarık Uslu’nun yanı sıra İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan, Belediye Ba


 

 


 



CHP"Lİ ALİAĞA İL GENEL MECLİS ÜYELERİ 1 YILI DEĞERLENDİRDİ

 

Aliağa"yı İzmir İl Genel Meclisinde temsil eden 3 üye yaptıkları basın toplantısı ile bir yılını değerlendirdiler. Toplantıya CHP"li İl Genel Meclisi Üyeleri Özer Örnek, Nesrin Beykoz ve Tarık Uslu"nun yanı sıra İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan, Belediye Başkan Yardımcısı ve Belediye Meclis Üyesi Münir Nurettin Bayrav ilçe yöneticileri ve belediye meclis üyeleri katıldı.

 

Örnek “4 milyon olan bütçeyi dik durarak 17 milyona çıkardık”

Özel İdare Genel Sekterliğinin Köylere Hizmet Götürme Birliğine ayırdığı bütçenin 4 milyon olduğunu belirten İzmir İl Genel Meclisi Üyesi Özer Örnek “Fakat biz CHP grubu olarak bu rakamı 17 milyona çıkardık. Buda İdarenin 4 milyon ayırmasına karşın CHP Grubunun dik durması sayesinde 17 milyona çıkarılmıştır. Ayrıca köylerimizin çöp sorununu çözmek içinde 4 milyon ek bütçe çıkarılmıştır.” dedi.

2010 yılı için Aliağa Köylere Hizmet Götürme Birliği"ne Özel İdareden 463 Bin Lira pay ayrıldığını belirten Örnek “Bu rakamın 240 Bin Lirası projelendirildi. Bütçede kalan 221 Bin Lira daha bir para var. Önümüzdeki günlerde gerçekleşecek olan birlik meclisinde bu kalan para birlik encümeni tarafından köylerin ihtiyacına göre dağılacak. Ayrıca 4 Milyonda İzmir"in 628 köyü için ek bütçe koyduk. Bu rakamla 13 vidanjör, 19 çöp kamyonu, 8521 adet çöp konteynırı alımı gerçekleşecek ve bütün köylerin çöp sorunu da çözülecek. Bu kapsamda Aliağa"ya da 1 çöp kamyonu ve 286 adet çöp konteynırı verilecek. Muhtarlarımız ile bu konteynırların dağılımı görüşeceğiz. Aliağa Belediyesi ile protokol yaparak çöp kamyonunu belediyeye vereceğiz. Çöp kamyonunun şoförü Aliağa Belediyesinden yakıtı Özel İdare tarafından karşılanarak tüm köylerimizin çöp sorunu da çözeceğiz.” dedi.

 

Örnek “ köprü başında poz vermek siyasi şovdur”

Karaköy Köprüsü ile ilgili olarak AKP ilçe başkanın milletvekili ile yıkılan köprü başında poz vermesini ve sonrasında da "Köprüyü yaptıryoruz2 açıklamasının siyasi şov olduğunu belirterek tepki gösteren İl Genel Meclisi Üyesi Örnek Maliye Bakanlığı"nın Köyleri Destekleme Projesi(KÖYDES) adı altında illere pay ayırdığını söyledi. Örnek “Her ne kadar İzmir kendi nüfusunun 10"da 1 nüfusu olmayan illerden daha az pay almasına rağmen İzmir bu yıl 2 Milyon 684 Bin lira pay aldı. Bu pay İzmir Valiliğine geliyor. Bu paranın dağılımı İl Koordinasyon Kurulu tarafından yapılıyor. Biz Nisan ayı içinde Karaköy"de yıkılan köprü ile ilgili olarak Aliağa Kaymakamı izinde olduğu için Menemen Kaymakamının imzaladığı KÖYDES yatırım programından yatırım talep ettik. Yıkılan körü ile ilgili olarak 1 milyon 29 Bin lira talep ettik. İzmir Valiliği Koordinasyon Kurulu KÖYDES projesinden İzmir"e ayrılan paydan 700 Bin Lirasını Karaköy"de yıkılan köprü için ayırdı. Ak Parti Aliağa İlçe Başkanının Karaköy köprüsü yapımı için 700 Bin lira para çıkardık diye açıklaması vardı. Bu siyasi şovdan öte bir şey değildir. Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı İzmir Valisine talimat mı veriyor? Başbakana talimat mı veriyor? İzmir İl Genel Meclisi Başkanına talimat mı veriyor da Karaköy köprüsüne para çıkardık diyebiliyor. Bu para İl Koordinasyon Kurulu tarafından çıkarılmıştır. Keşke Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı KÖYDES projesinden İzmir"e ayrılan 2 Milyon lirayı 12 Milyon liraya çıkarabilseydi de çıkardık sözünü orada kullansaydı. Bu yanlış açıklamasından dolayı bunu belirtmek zorunda kaldık. Çünkü bu yanlış bir bilgilendirmedir. Biz çıkardık biz yaptık değil zaten bizim İl Genel Meclis üyeleri olarak görevimiz köylere bu desteği sağlamaktır. Biz köylere siyaset için değil hizmet için gidiyoruz.” dedi.

 

 

Beykoz “sivil toplum örgütleri ile işbirliği içinde çalışıyoruz”

İl Genel Meclisinde bir yıl içinde Aliağa ile ilgili 22 önerge verildiğini belirten İzmir İl Genel Meclisi Üyesi Nesrin Beykoz “Bunların 2 tanesi Güzelhisar bölgesinde kurulması düşünülen döküm organize ve termik santrallerle ilgiliydi. Termik santral ile ilgili önergemiz oy çokluğu ile çekti. Burada özellikle altını çizmek istiyorum, AKP burada yapılmak istenen Termik Santral ile ilgili alacağımız temenni kararına ret oyu verdi. Ayrıca oluşturduğumuz sağlık komisyonunda sağlık komisyon başkanlığına seçildim. Bir yıl içinde İl Genel Meclis Üyeleri olarak sivil toplum örgütleri ile karşılıklı görüşerek çalışmalarımızı sürdürdük.  Gündem dışı konuşmalarım oldu. Bunlardan bir tanesi de Şakran"da yapılan modern hapishane ile ilgiliydi. O bölgemiz de okul olmamasına rağmen modern bir hapishaneye kavuşacak.” dedi.

 

Uslu “köylümüzün cebinden para çıkmasını önledik”

İl Genel Meclisinin kırsal kesimde yapılacak hizmetleri ve çalışmaları yürüttüğünü belirten İzmir İl Genel Meclisi Üyesi Tarık Uslu ”Biz Güzelhisar"da yapılması düşünülen döküm organize bölgesini gündeme getirdiğimiz zaman bir karar aldık ve bu karar valilikten geri döndü. Vali bey bize bu sizin ilgi alanınıza ve çalışma alanınıza girmiyor dedi. Eğer bizim görevimiz kırsalı düzenlemek ve kırsala yönelikse oralarda yapılacak tüm yatırımları bizler irdelemeliyiz. İrdelemeliyiz ki vatandaşlarımıza doğru bilgi vermeliyiz. Ayrıca Büyükşehir sınırı dışında kalan köylerin içme suyu trafolarına daha önce Tedaş bakıyordu. Tedaş özelleştikten sonra bu görev köylülerin üzerine düşüyordu. İl Genel Meclisindeki görevli Elektrik Mühendislerini sınır dışında kalan köylerde trafo sorumlusu yaparak köylülerimizin cebinden yaklaşık 1 milyon 500 bin lirayı para çıkmasını önledik. Ayrıca köylerimizde ev yapmak isteyenlerin cebinden ekstra para çıkmaması için hazırlayacağımız projeleri köylülerimize ücretsiz alarak dağıtacağız. Denetimi içinde Bayındırlık İl Müdürlüğü ile protokol imzalayarak denetimi onlara bırakacağız. Önümüzdeki günlerde ihaleye çıkacak ve bu yılsonu veya önümüzdeki yılbaşından itibaren projeler vatandaşlarımıza ücretsiz dağıtılmak üzere hazır olacak.” dedi.

 

Durmaz “Ak Parti karaköy köprüsünü siyasi malzeme olarak kullanmıştır”

Karaköy"ün bir felaket yaşadığını belirten CHP Aliağa İlçe Sekreteri Özcan Durmaz da konuyla ilgili olarak  “Köprünün yıkılması ile beraber Karaköy"ün normal yoldan ulaşımı kesilmiştir. Köprü yıkılmasının ertesi günü yetkililer çare üretmeye çalışırken Ak Parti İlçe Başkanı yanına Milletvekilini alıp köprü üzerinde poz vererek bu sıkıntıyı biz çözeceğiz demiştir. Devletin kurumları vardır ülkede iktidar olmasa bile bir iktidar bunalımı olsa bile Karaköy köprüsüz kalmaz. Zaten köprü yıkılmasından itibaren yerel yetkililer çözüm üretmeye başlamışlar ve gereğini de yapmışlardır. Felaket üzerinden siyaset yapmak yakışıksız bir olaydır ve maalesef Ak Parti köprü yıkıldığı andan itibaren bunu siyasi malzeme olarak kullanmıştır.” dedi.

 

İlçe Başkanı Oğzuhan “AKP iktidarı ile Türkiye"nin 8 yılı boşa geçti”

Bu arada Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan"da yaptığı açıklamada AKP ilçe başkanının yaptığı açıklama ile kamuoyunu yanlış bilgilendirdiğini haksız ve yersiz eleştiriler yönelttiğini belirtti. Oğuzhan Aliağa"nın bir yılı boşa geçti diyen AKP ilçe başkanına “Türkiye"nin de 8 yılı boşa geçti.” dedi. Aliağa Belediyesi"nin icraatlarına ilişkin olarak AKP ilçe Başkanının yatırımları yeterli görmediğini, İstiklal Caddesi ve Pazar yeri yapımını büyük yatırıma örnek göstermesine ilişkin olarak Oğuzhan “Her iki yatırım için AKP döneminde İller Bankasından 9,5 milyon lira borç alınmıştır. Eski yönetim ayrıca pazar yerlerinin tezgah satışından ise 4,5 milyon lira gelir elde etmiş üstüne de yeni yönetime 20 milyon lira da borç bırakmıştır. Geçen dönem AKP"li belediye yönetimince İller Bankasından alınan borçlar nedeniyle 2009 yılında toplam 2 Milyon 200 Bin lira kesinti yapılmıştır. Bu kesinti 2013 yılı sonuna kadar devam edecektir. Ayrıca geçen dönemden kalan 960 Bin Liralık vergi borcu için 2009 yılında vergi dairesine 169 Bin Lira yine geçen dönemden kalma 976 Bin Lira olan borç için de SGK"ya 485 Bin Lira borç ödemesi yapılmıştır.” dedi.

 

“Bıraktığınız enkazdan utanın”

AKP"nin Aliağa Belediyesini 2004 Yılında 5 Trilyon para ile teslim aldığına dikkat çeken Oğuzhan “Belediyeyi devir aldığımızda kasasında 5 Bin Lira vardı. Yaklaşık ta 20 Milyon borç kaldı. 5 yıl boyunca kent kaynaklarından ve devlet kaynaklarından Belediye kasasına akan onca kaynağın yanı sıra 25 Milyon liralık kaynağı çarçur edenlerin, en azından bıraktıkları enkazdan utanması beklenir. Aliağa"yı bu kadar borca sokup kentin gelecek beş yıllık kaynaklarını sadece borç ödemeye zorlayacak geri ödeme planlarına imza atanlar, şimdi o borçları ödemekle uğraşan yeni belediye yönetimine söz söyleme hakkına sahip olamazlar” dedi.

 

“Öğrencilerimizi tarikat yurtlarından kurtardık”

Elektrik Tüketim Vergisi"nin 2009 yılında hiç alınmadığını 2010 yılında alınmaya başladığını belirten Oğuzhan “Tüketim vergisi 2010 yılında tekrar alınmaya başladı. Ancak bu paranın alınması iktidara yakın çevreler tarafından engellenmek istenmekte ve Aliağa Belediyesini zor duruma düşürülmeye çalışılmaktadır. Eğer bu çabalar devam ederse bu kişilerin isimlerini halkımıza açıklayacağız.”dedi. AKP ilçe başkanının “Binaları biz yaptık. Bu binalara tabela asılarak yeni yönetim icraat yapmaktadır” sözleriyle Belediyenin Sosyal market, Öğrenci Yurdu gibi projelerini eleştirdiğini belirten Oğuzhan “Sadece bina yapmak hizmet etmek anlamına gelmez. Kaldı ki yapılan bu binaların borçlarını yukarıda da açıkladığımız gibi yeni belediye yönetimi ödemektedir. Sosyal Market projesi sosyal demokrat belediyeciliğin sosyal dayanışma nitelikli projesidir. AKP iktidarının ve belediyelerinin kurumsallaştırmaya çalıştığı "sadaka kültürü"nün panzehiridir. Geçen dönemin AKP"li belediye yönetimi tarafından seçimlere 1 hafta kala satılmak istenen ancak satışı gerçekleştirilemediği için yeni belediye yönetimine kalan TOKİ konutlarında kurulmuştur.  Bu yurtlarda kalan öğrencilerimiz sağlıklı ve çağdaş bir ortamda konaklama ihtiyaçlarını karşılamakta, eğitim ve öğretimlerine tarikat yurtlarındakine benzer başkaca bir baskı ve zorlamalar olmadan, özgür bireyler olarak devam etmektedirler. Bu öğrenci yurtlarımız; öğrencileri tarikat ve cemaat faaliyetlerine katılmaya zorlanan ve sayıları her geçen gün artan "Tarikat – Cemaat Yurtları"nın panzehiridir. Çağdaş bir konaklama anlayışıyla gençlerimize kucak açmıştır. Kısacası bazılarının dayanaksız eleştirilerine rağmen CHP"li Aliağa Belediyesi doğru ve düzgün işler yapmaktadır.”dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894