• BIST 10173.42
  • Altın 2445.88
  • Dolar 32.2675
  • Euro 34.9118
  • İzmir 12 °C

İlk Aday DP'den

İlk Aday DP'den
Bergama'ya yıllarca hizmet vermiş olan Dr. Fikri Durmaz'ın oğlu Harita mühendisi Mustafa Durmaz, Demokrat Parti Parti'nin Bergama ilçe Belediye Başkanı olarak

BERGAMA'DA ADAYI RESMİ OLARAK İLK KESİNLEŞEN PARTİ DEMOKRAT PARTİ OLDU                                                     Bergama'ya yıllarca hizmet vermiş olan Dr. Fikri Durmaz'ın oğlu Harita mühendisi Mustafa Durmaz,  Demokrat Parti Parti'nin  Bergama  ilçe Belediye Başkanı  olarak ismi  kesinleşen ilk kişi oldu. Bergama'da birçok projede imzası bulunan 1994'ten buyana Belediye Meclis üyeliği tecrübesi olan Harita ve Kadastro Mühendisi Mustafa Durmaz'ın  aynı zamanda kısa Adı BERKSAV lan Bergama Kültür ve Sanat  Vakfı dönem Başkanlığını görevini sürdürüyor.Adaylık kararı önceki gün parti binasında yapılan yönetim kurulu toplantısında kesinleşen Mustafa durmaz , Partisinin kendisine layık gördüğü Belediye Başkanlığı adaylığı konusunda çok mutlu olduğunu seve, seve bu görevi kabul ederek üstlenebileceğini açıkladı.
"Başkanlığı, Belediyeciliği Bilen Biri yapmalı"
Geride bıraktığı belediyecilik tecrübesinin yanında mesleğinin verdiği avantajla da Bergama'yı pafta, pafta ada, ada bildiğini söyleyen DP'nin  Belediye Başkan Adayı Mustafa Durmaz, Belediyenin halkla ilişkiler müdürü gibi değil Belediye Başkanı gibi yönetilmesi gerektiğini belirterek biz bu işleri bilenlerden  olduk" şeklinde konuştu.
"Artık gel Bergama'yı yönet" devrinin bittiğini ileri süren Durmaz, "bu ilçeyi karış, karış bilen bir Bergama evladı olarak bugüne kadar edindiğim deneyimi bundan sonra belediye başkanı olarak ilçeme ve hemşerilerime hizmet için kullanmak istiyorum" diye konuştu.
"Her partiden oy alacağız"
Adaylık sürecinde ise teşkilatının ve çevresinin yoğun baskısı olduğunu ve bu kararı tek başına almadığını vurgulayan Mustafa  Durmaz, Kısacası Bergama'yı ve tüm Bergama halkını kucaklayacaklarını  belirterek diğer partilere mensup seçmenden de oy alacaklarını, bunu şu ana kadar olan halk desteği olarak algıladıklarını söyledi.
"DP Kitle partisidir"
Durmaz DP'nin bir ideolojiyle değil, yaptığı hizmetlerle yıllarca iktidar olmuş bir misyonun partisi olduğunun altını çizerek, "Bergama Belediyesinde bu misyonu en iyi şekilde temsil edeceğime inanıyorum" dedi.
Mustafa DURMAZ kimdir?
1966 Bergama doğumlu olan Mustafa Durmaz, İlkokulu Zübeydehanım İlkokulunda bitirdi. Orta okul ve liseyi özel Türk Kolejinde okudu. Üniversiteyi İ.T.Ü. İnşaat Fakültesi Jeodezi ve Fotogrametre bölümü mezunu oldu. 1 yıl süreyle İzmir Çeşme otobanı inşaatında saha mühendisi olarak görev aldı. Vatani görevini Bilecik Söğüt'te jandarma Ulaştırma yedek subay olarak yaptı. Daha sonra Bergama'ya gelerek, Karadut dibi mevkiinde çizgi-harita ve planlama bürosunu açtı. 1993'ten bu yana bu işi yapıyor. Durmaz 1994 yılında Bergama Belediye meclis Üyeliğine seçildi.
Belediye meclis üyeliği sürecinde bu görevin yanı sıra Bergamaspor'un 2. lige çıktığı yıllarda yönetim kurulunda yer aldı. 8 Aralık 1998'de temeli atılan Ege Üniversitesi Bergama Meslek Yüksekokulu parselasyonunu ücret almaksızın yaparak bu inşaatın E.Ü. inşaat programına alınmasını sağladı.
1999'da meclis üyeliği sona eren Mustafa Durmaz, 5 yıl aradan sonra 2004'te DYP'den yeniden belediye meclis üyesi seçildi. Raşit Ürper'in 4 yılda adını verdiği broşürde yer alan "inşaat sektörünün önünü açtık" başlığıyla yayınlanan bölümde yer alan konunun Bergama Belediye Meclisi gündemine Mustafa Durmaz'ın el yazısıyla yazılmış bir önergeyle verilerek gündeme alınıp oylandıktan sonra İlçede  inşaat sektörünün önü açıldı.
Aynı kitapçıkta yer alan seracılıkla ilgili çalışmalar da Mustafa Durmaz tarafından yapıldı. Her fırsatta mesleğini, toplumun hizmetine adayan Mustafa  Durmaz, E.Ü. Bergama Meslek Yüksek Okulunun yanı sıra A. Ersezgin Anadolu lisesi, Bergama Lisesi, Abdullah Efendi Camii, Yıldız Aksa Camii Parselasyonu, ADD öğrenci yurdu parselasyonlarını ücret almaksızın yaparak Bergama'ya mesleği ile de hizmet etti. Bergama'da pek çok sivil toplum örgütünde üyeliği, yönetim kurulu üyeliği bulunan Durmaz halen Bergama Kültür ve Sanat Vakfı yönetim kurulu başkanı. Durmaz evli ve bir kız çocuğu babası.
"Belediyeciliği en iyi bilen bizim adayımız" 
Demokrat Parti  İlçe başkanı Tuncay Akyol, ise "15 Yıllık Belediye Meclis Üyeliği tecrübesi ve mesleki bilgi birikimini ile belediyeciliği en iyi bilen adayın DP'nin adayı olduğunu belirterek Mustafa Durmaz'a  Bergamalıların sahip çıkacağını  ve onu Belediye Başkanı yapacaklarını söyledi. Tuncay Akyol, adaylarının, belediyeciliğin hamurundan geldiğini, sahip olduğu mesleğin belediyeciliğin mutfağını oluşturduğunu ifade ederek bu seçime Durmaz'la iddialı girdiklerini dile getirdi. Akyol, bu seçimin Bergama için çok önemli olduğunun da altını çizerken tüm sağ seçmene de AKP'ye karşı Demokrat Parti'de birleşme çağrısı yaptı. "Bergama'yı bunların elinden sadece DP kurtarır" diyen Akyol 29 martta gerçekleşecek seçimde tüm Bergamalıları partilerine oy vermeye çağırdı.

Tahsin TUNA/ Bergama

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894