• BIST 10715.93
  • Altın 2520.704
  • Dolar 32.1973
  • Euro 35.0038
  • İzmir 33 °C

İnternet 10 Kat Hızlanacak

İnternet 10 Kat Hızlanacak
Telecom Italia Sparkle firmasının sahibi bulunduğu MedNautilus Telekomünikasyon A.Ş, Türkiye’de bir ilki başararak alternatif denizaltı fiber optik kablo ağı ile Türkiye’yi dünya telekomünikasyon ağına bağlayan ilk özel teşebbüs olmaya hak kaz

35 Milyon Dolarlık Yatırımla İnternet 10 Kat Hızlanacak

Akdeniz kablo ağı pazarının % 86’sına sahip bulunan İtalyan şirketi MedNautilus, denizaltı Fiber Optik kabloları ile Türkiye’yi Avrupa’ya bağlayacak ilk özel şirket oldu.

Telecom Italia Sparkle firmasının sahibi bulunduğu MedNautilus Telekomünikasyon A.Ş, Türkiye’de bir ilki başararak alternatif denizaltı fiber optik kablo ağı ile Türkiye’yi dünya telekomünikasyon ağına bağlayan ilk özel teşebbüs olmaya hak kazandı. Ulaştırma Bakanlığı’nın ve Telekomünikasyon Kurumu’nun ulusal telekomünikasyon pazarının serbestleşmesinde hukuki altyapı oluşturmasıyla gerçekleşen yetkilendirmenin ardından bir açıklama yapan MedNautilus CEO’su Avi Rozenfeld, “4 yıl önce kurduğumuz MedNautilus Türkiye Ofisi ile bu anı bekliyorduk” dedi.

35 MİLYON USD YATIRIM YAPACAK

“Telekomünikasyon hizmetleri pazarının rekabete açılmasında gösterdikleri kararlılık için Ulaştırma Bakanı Sayın Binali Yıldırım ile Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Sayın Tayfun Acarer’e teşekkürlerimizi sunuyoruz” diyen Avi Rozenfeld, “Pazarın serbestleşmesi ile MedNautilus olarak, doğrudan sermaye yatırımı şeklinde ilk üç yıl için 35 milyon dolara yakın bir yatırım yapmayı planlıyoruz. Bu yatırımlarla Türkiye’nin mevcut yurtdışı internet hızı 10 katına çıkacak” dedi.

YURTDIŞI BAĞLANTI ÜCRETİ DÜŞECEK

Önümüzdeki yıllarda bu yatırımın katlanarak büyüyeceğini vurgulayan Avi Rozenfeld, MedNautilus’un pazara girmesiyle Türkiye’de yurtdışı kiralık devre ve yurtdışı internet bağlantı ücretlerinin düşeceğini belirtti. Bu gelişmeyle son kullanıcı internet fiyatlarının düşeceğini ve aynı zamanda bağlantı alt sınır hızlarının artacağını kaydeden Rozenfeld, Türkiye’deki yatırımlarının firmanın F/O kablo hizmetlerinin Türkiye merkezli olarak Karadeniz Bölgesi ve bölgedeki diğer komşu ülkelere ilerlemesi için de önemli bir adım olduğunu belirtti. Rozenfeld, kapasitenin artmasının yanı sıra; Türkiye’nin mevcut yurtdışı bağlantılarına ilave yedek bir fiber optik kablo ağı da oluşturulacağını vurguladı.

BİR UÇTAN BİR UCA TEK OPERATÖR

İstanbul’dan Marmara ve Ege Denizi’ne çekilecek kablonun, MedNautilus’un İtalya ve İsrail ağına bağlanacağını söyleyen Avi Rozenfeld, “Böylece, dünyanın tüm büyük şehirlerinde bağlantı noktası bulunan MedNautilus, bu noktalara uçtan uca tek bir operatör ile transmisyon (kiralık devre) hizmeti ve IP İnternet bağlantısı hizmeti de verebilecek. Türkiye’nin bu şebekeye eklenmesi, 2005’te 367 Gbps’lik bir trafik taşıyan MedNautilus’a, başlangıçta 60 Gbps’lik bir ilave kapasite getirecek” diye konuştu.

ŞİRKETLERE GÜVENLİ HİZMET

MedNautilus’un İstanbul’daki binasında her türlü deprem güvenliği ve uluslararası teknolojik sertifikalara sahip, 6 kattan oluşan 3.500 m2’lik bir cihaz ve sunucu barındırma (co-location) alanı bulunduğunu ifade eden Rozenfeld, uluslararası ve yerel telekom operatörleri ile kurumsal şirketlerin dünya standartlarında güvenli olan bu lokasyondan 24 saat uzman desteğinde cihaz barındırmak için alan kiralayabileceklerini belirtti. Rozenfeld, lisans başvurusu boyunca MedNautilus Türkiye’ye destek olan Spintek Genel Müdürü A. Kaya Bağ ve şirketin hukuk danışmanı H. Vedat Gürer’e teşekkürlerini de iletti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894