• BIST 10173.42
  • Altın 2448.97
  • Dolar 32.2743
  • Euro 34.9166
  • İzmir 18 °C

İşte CHP İzmir Adayları

İşte CHP İzmir Adayları
Aliağa-Turgut Oğuz, Dikili-Osman Özgüven, Balçova-Mehmet Ali Çalkaya, Bayındır-Alaaddin Çapuk, Bergama-Mehmet Gönenç, Buca-Ercan Tatı, Çeşme-Ahmet Faik Tütüncüoğlu, Çiğli-Ensari Bulut, Foça-Gökhan Demirağ,

CHP İZMİR İLÇE BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI BELLİ OLDU

CHP Merkez Yürütme Kurulu, İzmir'in 30 ilçesinden 25'inin Belediye Başkan adaylarını açıkladı. Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yürütme Kurulu, günlerdir süren restleşme ve tartışmaların sonunda İzmir'in 30 ilçesinden 25'nin belediye başkan adaylarını belirledi.

Geçtiğimiz cuma ve cumartesi günü 2 kez biraraya gelen MYK, geceyarısına kadar süren gergin toplantıların ardından adaylar üzerinde karara vardı. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve MYK Sözcüsü Mustafa Özyürek, 30 adaydan 25'inin ismini resmen açıkladı. Özyürek, Güzelbahçe, Selçuk, Kiraz, Menderes ve Beydağ ilçelerine kimin aday olacağını ise açıklamadı. Bu ilçelerin adayları bir kaç gün içinde resmileşecek.

Yerel seçimlere 2 aydan az bir süre kalmasına rağmen CHP, İzmir'in ilçelerindeki adayları netleştirmede sıkıntı yaşadı. Bu durum CHP'nin genel merkezinde ciddi bir kargaşa yaşanmasına sebep oldu.

Pek çok ilçede isim netleşirken, CHP Genel Merkezi'nin 1.5 hafta önce kulislere sızan muhtemel ilçe belediye başkan adayları listesi, ortalığı karıştırdı. O listede adını göremeyen aday adayları, kendilerini destekleyen milletvekilleriyle birlikte genel merkeze akın etti.

Normalde geçen hafta çarşamba günü toplanması gereken CHP Merkez Yürütme Kurulu, İzmir adaylarındaki sıkıntı yüzünden toplanamadı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bazı milletvekilleri ve MYK üyelerinin de adaylar konusunda söz sahibi olmak istemesi, karmaşayı artırdı. Karmaşada Konak, Buca, Bornova, Bayraklı ve Çiğli ilçeleri tartışmanın merkezine oturdu.

CHP Ankara'dan cezaevinde Avkıran'la görüşmesi için 3 milletvekilini görevlendirdi. CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin ve Bülent Baratalı ile Ankara Miletvekili Yılmaz Ateş'in oluşturduğu 3 kişilik heyet, bugün Buca Kırıklar F tipi cezaevinde yatan Güzelbahçe Belediye Başkanı Ertan Avkıran'ı ziyaret edecek. Heyet ayrıca Avkıran'ın hakkındaki suçlamalarla ilgili dosyaları da inceleyerek Baykal'a bir rapor verecek.

CHP'nin resmen açıklanan belediye başkan adaylarının listesi şöyle:

Konak - Kemal Karataş

Buca - Ercan Tatı

Bayraklı - Hasan Karabağ

Karabağlar - Sıtkı Kürüm

Gaziemir - Halil İbrahim Şenol

Balçova - Mehmet Ali Çalkaya

Narlıdere - Abdül Batur

Karşıyaka - Cevat Durak

Çiğli - Ensari Bulut

Bornova - Kamil Okyay Sındır

Aliağa - Turgut Oğuz

Bergama - Mehmet Gönenç

Kemalpaşa - Rıdvan Karakayalı

Ödemiş - Bekir Keskin

Tire - Halil Çulhaoğlu

Dikili - Osman Özgüven

Seferihisar - Tunç Soyer

Foça - Gökhan Demirağ

Menemen - Tahir Şahin

Torbalı - İbrahim Öz

Kınık - Süleyman Kaya

Çeşme - Faik Tütüncüoğlu

Urla - Mustafa Aras

Karaburun - Serdar Yasa

Bayındır - Alaattin Çapuk

 

  • Yorumlar 4
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0533 557 8894