• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İzmir 19 °C

İzmir Kültür Sanat Fabrikası Egeli Turizmcileri Ağırladı

İzmir Kültür Sanat Fabrikası Egeli Turizmcileri Ağırladı
Tarihi Alsancak Tekel Fabrikası’nın yeni nesil kültür merkezi olarak restore edilmesiyle oluşturulan İzmir Kültür Sanat Fabrikası, bölge turizmine yön ve hizmet veren Egeli Turizmcileri ağırladı.

Tarihi Alsancak Tekel Fabrikası’nın yeni nesil kültür merkezi olarak restore edilmesiyle oluşturulan İzmir Kültür Sanat Fabrikası, bölge turizmine yön ve hizmet veren Egeli Turizmcileri ağırladı. Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği(ETİK) üyesi turizmcilere alanında uzman personel ile birlikte Kültür Sanat Fabrikası’nın Müdiresi Şirin Ertem’de rehberlik etti.   

Kültür Sanat Fabrikası; çeşitli kültür sanat etkinliklerine ev sahipliği yapmasının yanısıra bünyesindeki müzeler, kütüphaneler, sanat ve eğitim atölyeleri, sergi ve peyzaj alanlarıyla yerli ziyaretçilerin yanı sıra yabancı turistlerden de büyük ilgi görüyor.  Egeli turizmciler; hem broşürlerinde yer vererek hemde tesislerinde konaklayanları ziyaretçi olarak yönlendirerek buranın bilinirliği ve tanıtımına katkı veriyor. 

Kültür ve Sanat Fabrikası Müdürü Şirin Ertem; bölge turizmine hizmet ederken kendilerine de destek veren ETİK üyesi turizmcileri,  ağırlamak ve ayrıntılı olarak bilgilendirmek amacıyla davet etti. Yapılan düzenlemelere, oluşturulan mekanlara, sergilenen eserlere  hayran kalan turizmciler unutulmaz bir gün geçirdiler.  

140 YILLIK ALSANCAK TEKEL FABRİKASI ARTIK KÜLTÜR SANAT FABRİKASI 
Turizmcilere ziyaretleri ve katkıları için teşekkür eden Şirin Ertem  birkaç aylık bir geçmişe rağmen ilin en önemli kültür sanat merkezlerinden biri haline geldiklerini, bunun turizmin paydaşları arasında işbirliği yapmanın da bir göstergesi olduğunu söyledi. Şirin Ertem; “Yaklaşık 140 yıllık geçmişe sahip Alsancak Tekel Fabrikası Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından aslına uygun olarak gerçekleştirilen restorasyon ve renovasyon çalışmaları ile yeniden inşa edildi. 29 Nisan 2023 günü Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy’un da katıldığı törenle resmi açılışı yapılarak "İzmir Kültür Sanat Fabrikası" olarak hizmete girdi. Modern müzecilik anlayışı ile yeniden işlevlendirilen Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, İzmir Resim ve Heykel Müzesi, zengin koleksiyonlarıyla çocuk ve gençlerden her yaştan yetişkin okuyucu ve araştırmacıya kadar toplumun her kesimine hitap eden Atatürk İhtisas Kütüphanesi, Alsancak Halk Kütüphanesi, Türk Dünyası Müzik İhtisas Kütüphanesi, Sanat ve Eğitim Atölyeleri, Açık Hava Sineması, Sergi Alanları ve geniş peyzaj alanıyla kentin kültür ve sanat yaşamına yön verecek nitelikte yeni nesil bir kültür sanat merkezi olarak ziyaretçilere kapılarımızı açtık. 3 aylık zaman diliminde 80 bin ziyaretçi ağırladık. 200’e yakın etkinlik gerçekleştirdik.  İlimizin önemli bir kültür sanat merkezi olan "İzmir Kültür Sanat Fabrikası'nı" tanıtmak ve görüşlerini alarak hizmet kalitemizi artırmak amacı ile bu kez turizmcilerimizi merkezimizde ağırladık. Hizmetlerimiz hakkında bilgi verdik. Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği’nin Yönetim Kurulu  ve davetimize icabet eden üyelerine çok teşekkür ediyorum. Tüm vatandaşlarımızı da kentimizin bu çok özel kültür sanat merkezini görmeye, gezmeye ve etkinliklerine katılmaya davet ediyorum.” Dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894