• BIST 10158.63
  • Altın 2471.061
  • Dolar 32.1553
  • Euro 34.9051
  • İzmir 11 °C

İzmir TDH'de İstifalar

İzmir TDH'de İstifalar
İstanbul Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün Başkanlığında kurulan Türkiye Değişim Hareketinde (TDH) istifa tartışmaları yaşanıyor. TDH İzmir İl Başkanı Kadim Canbolat bir açıklama

TDH İZMİR DE İSTİFA TARTIŞMALARI

 

İstanbul Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül"ün Başkanlığında kurulan Türkiye Değişim Hareketinde (TDH) istifa tartışmaları yaşanıyor. TDH İzmir İl Başkanı Kadim Canbolat bir açıklama yayınlayarak kamuoyunda konuşulan istifa haberlerinin gerçeği yansıtmadığını belirten bir açıklama yaptı. TDH Ege Bölge Sorumlusu Ali Rıza Özmen, İzmir İl Başkanı Kadim Canbolat ve ilçe başkanları, 8 ilçe başkanının istifa ettiği yönündeki haberlere ilişkin basın toplantısı düzenledi. Canbolat, istifa ettikleri açıklanan ilçelerden Dikili ve Foça'da zaten teşkilat kurulmadığını belirterek şu açıklamaları yaptı;

     ''Bayraklı, Çiğli ve Aliağa ilçe başkanları daha evvel eski bölge sorumlusu Hüseyin Aslan'ın istifa ettiği basın toplantısında istifa ettiklerini açıklamışlardır. Gaziemir ve Ödemiş ilçe başkanları ise görevlerine devam ettiklerini açıklamışlardır. Zaten bu toplantıda da aramızda bulunmaktadırlar. Buradan da anlaşılacağı gibi 8-9 ilçe görevini bırakmış değildir.'' 

 

TDH İzmir de 9 İlçe Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri de bir basın toplantısı düzenleyerek istifa ettiklerini açıkladılar. Aralarında Aliağa"nın da bulunduğu ilçe başkanlarının istifa etmeleri dolayısıyla yapılan basın açıklamasında hazırlanan ortak açıklama metinde “Aşağıda ismi bulunan TDH iktidara hazırlık merkezi başkan ve yönetim kurulu üyeleri olarak, bundan birkaç ay önce büyük bir heyecanla başladığımız siyaset yolculuğumuza son noktayı koymak için bir araya geldik.

İnsan ve yurt sevgimizle, siyasetin amaç değil topluma hizmet için bir araç olduğunu düşünerek girdiğimiz, Sayın Mustafa Sarıgül önderliğinde kurulan Türkiye Değişim Hareketi"ndeki siyaset çalışmalarımızı sonlandırıyoruz” denildi.

 

Açıklamada şu ifadeler yer aldı; “Türkiye Değişim Hareketi"nin “gerçek “ anlamda halkın isteklerine çare olacağına olan inancımızla gece gündüz demeden büyük bir özveri ile çalıştık. Türkiye Değişim Hareketi"nin amaçlarını İzmirlilere anlatabilmek, halkın istek ve arzularına cevap verebilmek için büyük çaba harcadık. Ancak son günlerde genel merkezin;  gerek İl Başkanımız Sayın Nihat Demirkol gerekse bizleri bir araya getirmek için büyük emek sarf eden, Türkiye Değişim Hareketi"nin amaçlarını, fikirlerini Egelilere en iyi şekilde anlatan İzmir ve Ege Bölgesi Sorumlumuz Sayın Hüseyin Aslan"a yönelik  “kişisel odaklı” siyasi yaklaşımlar bizleri rahatsız etmiş, kurulma aşamasında olan partinin bundan sonraki yapılanmasına yönelik güvenimizi sarsmıştır.

 

Genel Merkez"in aldığı tutum ve özellikle Genel Sekreter Hasan Aydın"ın il başkanı ataması sırasındaki ayak oyunlarına alet olması bizlerin “değişimi” vaat eden Türkiye Değişim Hareketine olan inancımızı yitirmemize neden olmuştur. Bizler;  onurlu ve dik duruşumuzla, insan ve yurt sevgimizle, siyasetin bir amaç değil, topluma hizmet için araç olduğu inancıyla, daha işin başında, “hizipçiliği, kıskançlığı ve iç çekişmeyi” politik çıkarlarına malzeme yapan “siyaset tüccarlarına”, “insanlık dersi” vermeye özen gösterdik. Bizler, iktidar yetersizliğini ve huhalefet boşluğunu gidermek, değişim ihtiyacına cevap vermek, Türkiye"nin tıkanan yolunu açmak için bu yolculuğa beraber çıkmıştık. Bu yolculukta, bizlerin “kişisel odaklı” olarak ileriye dönük bir siyasal planımız ve çıkar hesabımız yoktu, tersine işimizi, kişisel inancımızı riske atmıştık, ancak bizim için kutsal olan bir tek hedefimiz vardı; İnsanlarının karnı tok, sırtı pek, huzurlu, mutlu ve geleceğine güvenle baktığı “Güçlü Türkiye"nin” oluşumuna katkı sağlamaktı.

 

Geçtiğimiz günlerde hepimizin de hayret ve şaşkınlıkla yaşadığı, Ankara da özellikle Genel Sekreterlik ve İstanbul"da Sayın Sarıgül"ün etrafındaki bazı kişiler, bizlerin iyi niyetine, özverisine, yurt ve ulus sevgisine kayıtsız kalarak, eskinin politik hastalığı olan “Hizipçilik, Kıskançlık, İç Çekişme Ve Kişisel Çıkar Hesaplarına”, Türkiye Değişim Hareketi"ni, İzmir"de ve Ege"de kurban ettiler. Türkiye Değişim Hareketi"nin bize göre sakat örgütlenme anlayışı, yetki-sorumluluk dengesizliği, Ankara ve İstanbul"un “ilkesiz ve müdahaleci” yaklaşımı ne yazık ki Türkiye Değişim Hareketi"ni ülke sorunlarının “Çözüm Odağı” olmaktan çıkarmıştır.

 

Bu koşullar bizim Türkiye Değişim Hareketi içinde varlığımızı sürdürmemizi anlamsızlaştırmıştır. Türkiye"nin gerçek anlamda birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğu, menfaatlerin yerine halk sevgisinin, vatan sevgisinin ön planda olmasının gerektirdiğine olan inancımızla “Türkiye"nin ayrımcılığa değil, bütünleşmeye ihtiyacı var” diyerek, TDH"de ki görevlerimizden istifa ediyoruz. Siyaset, halk için vardır ve bizler de halkımız için çalışmalarımıza gerektiği zaman başka platformlarda devam edeceğiz.”

 

Aliağa İlçe Başkanı Aydın Gökalp ve yönetim kurulu üyeleri

Bergama İlçe Başkanı Erdoğan Kara ve yönetim kurulu üyeleri

Dikili İlçe Başkanı Ercan Zeray ve yönetim kurulu üyeleri

Foça İlçe Başkanı Murat Dilsis ve yönetim kurulu üyeleri

Çiğli İlçe Başkanı Ayhan Güneş ve yönetim kurulu üyeleri

Bayraklı İlçe Başkanı Öner Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri

Ödemiş İlçe Başkanı Bülent Karabulut ve yönetim kurulu üyeleri

Gaziemir İlçe Başkanı Veysel Yavuz ve yönetim kurulu üyeleri

Karşıyaka İlçe Sekreteri Şakir Genç ve yönetim kurulu üyeleri

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894