• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İzmir 26 °C

İzmirliye Eziyet Etmeyin

İzmirliye Eziyet Etmeyin
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ EGE HAKİMİYET GAZETESİ / İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Kenan Çakar, son günlerde İzmir kamuoyunun 60 Yaş Kartları ile ilgili konularda yanlış bilgilendirildiğini ve bu konu üzerinden siyaset yapılmaya çal

ÇAKAR, “SİYASİ RANT İÇİN İZMİRLİYE EZİYET ETMEYİN”

ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ EGE HAKİMİYET GAZETESİ / İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Kenan Çakar, son günlerde İzmir kamuoyunun 60 Yaş Kartları ile ilgili konularda yanlış bilgilendirildiğini ve bu konu üzerinden siyaset yapılmaya çalışıldığını söyledi. Konu ile ilgili basın açıklaması yapan Çakar, gelinen noktada Büyükşehir Belediyesinin sorunun çözümüne dahil olmak yerine, konuyu siyasi malzeme yaptığını ifade etti. Çakar, “İzmirli hemşerilerimiz yanlış bilgilerle yanıltılmaya , siyasi iktidarın İzmir ve İzmirli hemşerilerimize verilen hizmetleri engellemeye çalıştığı yalanı üzerinden siyaset yapılmaya çalışılmıştır” dedi.

Çakar şunları kaydetti: “  Sayıştay konu hakkında bir görüş beyan etmiştir ve bu görüşün bağlayıcılığı yoktur. Yani bu istişari görüşe  uymak veya uymamak İzmir Büyükşehir belediye yetkililerinin tercihidir. Sayıştay yetkilileri görüşlerinin istişari mahiyette olduğunu, bağlayıcı bir karar olmadığını resmi sitesinden açıklamış ve konunun siyaset malzemesi yapılmasından duyduğu üzüntüyü bildirmiştir. CHP Genel Başkan Yardımcısı Sayın Birgül Ayman Güler’in de Sayıştay’ın görüşünün bağlayıcı bir karar olmadığı, uyulması zorunlu olmadığı  yönündeki açıklamaları basına yansımıştır. Bu hususta pek çok ilde uygulamalar vardır ve devam etmektedir”

İzmir Büyükşehir Belediyesinin her karşılaştığı sorunda, iktidarı ve hatta daha ileri giderek devlet organlarını suçlamayı yöntem ve alışkanlık haline getirdiğini söyleyen AK Parti Grup Başkan Vekili Kenan Çakar,  “Bu nedenle konunun çözüm yolunu aramak , diğer illerde bu nasıl çözülmüş diye araştırıp ,uygulamak yerine iktidarı ve bağımsız bir devlet kurumu olan Sayıştay’ı  suçlamayı tercih etmiştir. İzmir Büyükşehir Belediyesinin Sayın Başkanı ve yöneticilerinin sorumlular aramak ve bunun üzerinden siyaset yapmak yerine, çözüm üretmeye odaklanmalarını, mesai  ve enerjilerini bu yönde harcamalarını  beklemek İzmirli hemşerilerimizin en büyük temennisi ve hakkıdır” diye konuştu.

Çakar şöyle devam etti: “60 yaş kartından yaralanan hemşerilerimin, bu yalanlara inanmamalarını bu sorununda yasal çerçeve içinde çözümünün olduğunu bilmelerini isterim . Yeter ki yöneticiler  çözmek istesin ve sorumluluk alsın. Bu gibi durumlar için Konfüçyüs : Ya bir yol bul, ya bir yol aç, ya da yoldan çekil demiş. Biz zaten var olan yolun bulunmasını öneriyoruz”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894