• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İzmir 16 °C

Kadınlar Şiddet Görüyor

Kadınlar Şiddet Görüyor
ALİAĞA VİDEO HABER İzmir’in Aliağa İlçesi’nde Ak Parti Kadın Kolları Başkanlığı tarafında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile bir çay programı düzenlendi. Aliağalılar Derneği (ADER) de gerçekleştirilen etkinliğe Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Kazım Ulaş



AK PARTİ ALİAĞA KADIN KOLLARINDAN ÇAY

FATMA BAYIR “ HER ÜÇ KADINDAN BİRİ ŞİDDET GÖRMEKTEDİR”

ALİAĞA VİDEO HABER İzmir"in Aliağa İlçesi"nde Ak Parti Kadın Kolları Başkanlığı tarafında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile bir çay programı düzenlendi. Aliağalılar Derneği (ADER) de gerçekleştirilen etkinliğe Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Kazım Ulaş, İl Genel Meclis Üyesi Muhammed Yılmaz, Aliağa Eski Belediye Başkanı Tansu Kaya, Ak Parti Eski İlçe Başkanı Uğur Türkan, partililer ve Aliağalı kadınlar katıldı. Elazığ da yaşanan deprem nedeni ile eğlence kısmı iptal edilen çay programında bir konuşma yapan Aliağa Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Fatma Bayır günümüzde halen her üç kadından birinin şiddet gördüğünü dile getirerek dünyada yaşanan insan hakları ihlallerinin başında kadınlara yönelik haklar olduğunu dile getirdi.

FATMA BAYIR “KÜLTÜRÜMÜZ KADINI HAK ETTİĞİ YERE OTURTMUŞTUR”

Ak Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Fatma Bayır Elazığ da yaşanan deprem nedeniyle eğlence yapmayacaklarını ve iptal ettiklerini belirterek başladığı konuşmasında, anneler öf bile demenin hoş görülmediği bir kültürden geldiklerini söyleyerek “ Cenneti annelerin ayakları altına seren bir kültürümüz var. Kadın konusu bir güne sığdırılacak bir konu değildir. Yüce dinimiz ve kültürümüz kadına hak ettiği değeri vermiştir. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan da kadınlara ve kadın haklarına verdiği önemi her fırsatta dile getirmiş ve partimizin uygulamalarında bunu göstermiştir. Eski Belediye Başkanımız Tansu Kaya da gerçekleştirdiği projelerde kadınlara önem vermiş, Kadın Danışma Merkezi ve Kadın Sığınma Evi kurarak hassasiyetini ortaya koymuştur. Kadınlarımızı ve insanlarımızı Aliağa"nın çehresini değiştirerek daha sosyal mekanlar ve alanlarda yaşama fırsatı sunmuştur. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk"ün dediği gibi büyük ruhlu ve büyük duygulu kadınlarımızı şükranla ve minnetle sonsuza kadar aziz ve kutsal bilelim. Kadınlarımız tek bir gün değil her gün kıymetli sayılmalı ve her anlamda değer görmeli.” Dedi

KAZIM ULAŞ “DİNİMİZ AMERİKADAN AVRUPADAN ÇOK ÖNCE KADINA HAKLARINI VERMİŞTİR”

Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Kazım Ulaş bu güne güzel hazırlandıklarını ama yaşanan deprem  nedeniyle eğlence yapmadan bu günü kutlayacaklarını dile getirerek “ Biz kültür olarak Amerika"dan, Avrupa"dan çok daha önceleri kadının aile ve toplum içerisindeki değerini üst noktalara çıkaran bir milletiz. Peygamberimiz 1400 yıl öncesinden kadın ve annenin değerini adeta devrim yaparak en üst noktalara çıkarmıştır. Kadınlarımız sadece kadınlar gününde iki cümle sözle anılmamalı. Kadınlarımız hayatımızın her safhasında değer görmeli. Hükümetimiz kadın hakları konusunda kadın ve aileye gereken önemi göstermektedir.” Diye konuştu.

KAZIM ULAŞ “ ÜLKEMİZDE KADINA ÇİFTE STANDART UYGULANIYOR”

Ak Parti İlçe Başkanı Kazım Ulaş Türkiye de kadına çifte standart uygulandığını söyleyerek “ Bir kesimin hakkı savunulurken bir kesimin hakkı görmezden geliniyor. Bu ülkede inancından dolayı, giyim kuşamından dolayı üniversite kapılarında ağlayan kardeşlerimiz var. Üniversiteyi bir şekilde bitirdiği halde eğitimiyle ilgili bölümlerde çalışamayan insanlarımız var. Bunlarda kadın. Çifte standartları ortadan kaldırmamız lazım.” 

“ÇARŞAF YIRTAN ZİHNİYETİ KINIYORUM”

Kazım Ulaş konuşmasını şöyle sürdürdü; “ Geçen seçimler öncesi CHP Genel Başkanı çarşaf giyinen kadınlara rozet takmış ve bunu bir açılım olarak lanse etmişti. Yakın zamanda ise Mersin de kadın kolları kadınlar günü kutlamalarında çarşaf yırtarak ve yırttıkları çarşafları ayakları altına alarak inançlı insanlara hakaret etmişler ve bu konuda samimi olmadıklarını bir kez daha göstermişlerdir. Bu yaklaşımı kınıyorum. Bugün eminim ki o çarşafı yırttıkları yerde süslü kelimelerle belki de kadınlar gününü kutluyorlar. Bu da bir çifte standarttır ve bunların ortadan kalkmasını diliyorum. Kadın Kolları olarak sizlere sonsuz başarılar diliyorum.” Dedi.

TANSU KAYA “KADINLAR GÜNÜNDE ERKEKLERİ TOPLAYIP KONUŞMALAR YAPMAK LAZIM”

Aliağa Eski Belediye Başkanı ve Ak Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Tansu Kaya da bir konuşma yaparak Elazığ da yaşanan deprem dolayısıyla kadın kollarının gösterdiği hassasiyete teşekkür ederek “Programınızın eğlence kısmını iptal etmeniz bir toplumsal duyarlılıktır. Küçük gibi görünebilir ama bu tür yaklaşımlar birlik ve beraberlik anlamında çok önemlidir. Değer yargılarımız böylesi günleri aslında kabul etmiyor çünkü bu tür günler bir günlük değil ömürlüktür. Değerlerimiz anneye de kadına da bir ömür boyu değer vermeyi öğütler. Bu sebeple bence bu gün erkekleri toplayıp bu duyarlılığı ortaya çıkaracak programlar yapmak gerekir diye düşünüyorum. Hükümetimiz ve bizler hem ülkenin yönetiminde hem de yerel yönetimlerde kadınlarımız için birçok çalışma yaptık. Aliağa da bir kadın sığınma evi kurduk. Kadın sığınma evi aslında hiç olmamalı. Bu tür yerlerin açılmak zorunda kalması değerlerimizden ne kadar uzaklaştığımızın da bir göstergesidir. Biz Müslümansız ve dinimiz kadına öz değerini vermeyi emrediyor. Biz bu değeri verir ve hayatımıza uygularsak bu tür yerlere hiç ihtiyaç olmaz. Aile ne kadar sağlam olursa toplum o derece sağlıklı olur. Dış mihraklar Türk aile yapısını bozmak için de elinden geleni yapmaya çalışmaktadır. Bu konularda anneler başta olmak üzere uyanık olmalıyız.” Diye konuştu.

MUHAMMET YILMAZ “ KADINLAR İMPARATORLUK KURAR, İMPARATORLUĞU YIKAR”

Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi Muhammet Yılmaz da yaptığı konuşmada dünyayı idare edenin aslında kadınlar olduğunu ifade ederek bir anekdotu anlatarak şöyle konuştu; “ Toplumda iki tip erkek olduğu söylenir. Biri kılıbık diğeri ise kazak erkek. Kılıbık erkeği karısı, kazak erkeği de annesi yönetir. Her durumda da yöneten kadındır. Tarihte kadın imparatorluklar kurar, imparatorluklar yıkar. Bizler sizin değerinizin ve gücünüzün farkınızdayız. Kadın Kolları olarak sizlere çok iş düşüyor. Birlikte şevk ve heyecanla çok güzel şeyleri başaracağız. Kadınlar gününüz kutlu olsun.”  

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894