• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İzmir 22 °C

Kazım Ulaş, Ak Parti Kazandı

Kazım Ulaş, Ak Parti Kazandı
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ GÜNAYDIN EGE GAZETESİ / Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Kazım Ulaş Radyo sahil de Açık Görüş programına katılarak Haber Müdürü Yunus Yeşilöz’ün sorularını yanıtladı. Aliağa da 4. olağan kongreyi gerçekleştiren ve İlçe Teşkilatının 2.

KAZIM ULAŞ “KONGREMİZDE DEMOKRASİ KAZANDI, AK PARTİ KAZANDI”

ULAŞ “SIKINTILI BİR SÜREÇ GEÇİRDİK AMA VİCDANIM RAHAT”

KAZIM ULAŞ “ ADAMCILIK YAPMAYACAĞIZ”

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ GÜNAYDIN EGE GAZETESİ / YUNUS YEŞİLÖZ/ Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Kazım Ulaş Radyo sahil de Açık Görüş programına katılarak Haber Müdürü Yunus Yeşilöz’ün sorularını yanıtladı. Aliağa da 4. olağan kongreyi gerçekleştiren ve İlçe Teşkilatının 2. kez başkanlığına seçilen Kazım Ulaş kongre sürecinin sıkıntılı geçtiğini ifade ederek “ Sonunda sağduyu kazandı” dedi.

Ulaş geçmiş dönemde başarılı olduklarını ifade ederek “ Yaptığımız istişareler sonucunda başarılı bir dönem geçirdiğimizi düşündük ve ben tekrar aday oldum. Bir arkadaşımız daha adaylığını açıkladı. Her partilinin aday olma hakkı var ve bunu saygıyla karşılıyorum. Parti tabanımızda ufak tefek kırgınlıklar oldu ama partimize değer veren arkadaşlarımız orta bir yol buldular ve kurucu başkanımız abimiz Müjdat Bıçakçı isminde birleşmemizi istediler. Koltuk sevdalısı değiliz diyerek kabul ettim. Uzlaşıya katkı koyan arkadaşlarda teşekkür ediyorum.” Diye konuştu.

Ak Parti Genel Merkezinin ilk defa bu kongrelerde müdahil olduğunu sözlerine ekleyerek “ Sadece Aliağa da değil çevremizde ve bir çok yerde sıkıntı görülen yerlerde Parti Genel Merkezimiz özellikle devreye girdi. Partimizin ileri gelen isimleri olarak Ankara da bir görüşme gerçekleştirdik. Genel Merkez benim ismimde karar kıldı ve benimle deva kararı alındı. Çalışmalarımızı başarılı buldular ve karıda bu yüzden verdiler” dedi.

“HER ŞEY GERİDE KALMIŞTIR. TABANI KUCAKLAYAN BİR YÖNETİM KURULU OLUŞTURMAYA ÇALIŞTIM”

Kongrenin başarılı bir şekilde sonlandırıldığını ve tekrar Başkan seçildiğini dile getiren Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Kazım Ulaş “ Kongre bitti. Şimdi 2014 yerel seçimleri için birlik ve beraberlik içerisinde yolumuza devam ediyoruz. Her şey geride kaldı. Demokrasi kazandı, Ak Parti kazandı. Yeni yönetim kurulumuzu belirledik. Yönetim kurulunun asil üyelerinin sayısı 25. 4750 üyesi olan ilçe teşkilatımızda sadece 25 kişi bu listeye girecekti. Son güne kadar yaptığımız istişareler ile listeyi şekillendirdik. Parti tabanımızı kucaklayan bir liste oluşturmaya çalıştım. Liyakate de önem verdim. Listeye giremeyen arkadaşlarımız olmuştur ama takdir edersiniz ki sayı belli. Ben giren ve giremeyen tüm partililerimizi kucaklıyorum. Listeye eleştiriler muhakkak olmuştur ve oluyordur da. Eleştirilere de saygı duyuyorum. Aday olan arkadaşımızın çevresindeki isimlerden de aldıklarımız oldu. Eski yönetimden ben dâhil 10 kişiyi yeni listeye de aldım.” dedi.

KAZIM ULAŞ “VİCDANIM RAHAT”

Yaşanan süreci ve gelinen noktayı kendileri açısından değerlendiren Kazım Ulaş “ Bizler inanan insanlarız. Elimizden gelen çabayı gösterdiğimiz gibi gerektiğinde de başkanlıktan feragat etmeyi de bildik. Adaylığımı açıkladığımda da, diğer adaylar çıktığında da, Müjdat Bıçakçı ismiyle orta yol bulunduğunda da ve benim adım kesinleştiğinde de doğru olan neyse onu yaptığımı düşünüyorum. Bu nedenle vicdanım rahat” şeklinde konuştu.

“MUHALEFET YAPILMIYOR ELEŞTİRİLERİNE KATILMIYORUM. ORTA DA BİR ŞEY OLSA ELEŞTİRECEĞİZ.”

Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Kazım Ulaş kongre öncesi yaşanan süreçte kendisi hakkında yazılan ve söylenenler hakkında da açıklamalarda bulunarak özel hayatına kadar varan eleştirilerden zaman zaman sıkıntı duyduğunu ve üzüldüğünü ifade etti. Eleştiri sahiplerine yine de saygılı davrandığını dile getiren Ulaş “Çocuklarım var ve bir Aile babasıyım. Yazılanlara üzülmekle beraber ayağı yere basan eleştiriler değildi bunlar. Bu eleştiriler içerisinde muhalefet yapmadığım konusuna katılmıyorum. Ben Aliağa da iktidarı kaybettikten sonra yaptığım ilk açıklamamda düzeyli ve seviyeli muhalefet yapacağımızı belirtmiştim. Nitekim Belediye’nin ilk zamanlarında bizim dönemimizle ilgili olarak söylenenlere belgeleriyle cevap verdik ve bu söylemleri bitirdik. Düzeyli olmaya devam edeceğiz. Aliağa’nın yararına olacak her şeyde destek, zararına olacak şeylerde de karşı durmaya ve fikrimizi söylemeye devam edeceğiz. Belediye de şu an da 2,5 yıl geçti ve rutin faaliyetler dışında eleştirilecek yatırım ya da çalışma yok ki muhalefet yapalım. İnsanlara biraz da fırsat tanımak lazım. Bizde 2,5 yılda kayda değer bir şeyler yapamamıştık. Oğlumun Belediye de çalışmasından kaynaklanan ve benim bu yüzden muhalefet yapmadığımı söyleyenlere de itibar etmedim. Belediyeden çıkarılsa da oğlum neden diye sormam, gidip konuşmam. Bu konuyla ilgili hiç konuşmadım ve konuşmam da. Zamanı gelince stratejik olarak tabi ki muhalefet görevimizi yerine getireceğiz, belediyenin karnesini önümüze koyacağız ve o zaman muhalefetimizi, söylemlerimizi herkes görecek.” Dedi.

“YEREL SEÇİMLERİ KİMLE KAZANABİLİRİZ, KİM BİZİM YÜZÜMÜZÜ YERE BAKTIRMAZ; KRİTERLERİMİZ BUNLAR OLACAK. ADAMCILIK YAPMAYACAĞIZ”

2014 yılında yerel seçimlerde Başkan adayı kriterlerini de açıklayan Kazım Ulaş “Biz parti olarak art niyetsiz, önyargısız bir şekilde karar vereceğiz. Kaç tane aday adayımız çıkarsa çıksın, hepsine bakacağız ve kiminle seçimi alabiliriz ve kim bizim yüzümüzü yere baktırmaz bunlara bakacağız” dedi. Başkan adayı konusunda kendi başına asla karar vermeyeceğini söyleyen İlçe Başkanı Kazım Ulaş “ Kamuoyu yoklamaları, Genel Merkezin ve İl Yönetiminin bize ve adaylara bakışı da göz önünde tutulacak diğer bir konu ama biz parti olarak bu kriterlerimize göre hareket edeceğiz. Genel Merkez yerel seçimlerde müdahil olacağının sinyallerini veriyor ama bizim içinde bu seçimler önemli. Aliağa da siyaset yapıyoruz ve belediyeyi tekrar kazanmak bizim için önemli. Biz kesinlikle adamcılık yapmayacağız.” Diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894