• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İzmir 16 °C

Kazım Ulaş'tan Açıklama

Kazım Ulaş'tan Açıklama
ALİAĞA VİDEO HABER / İzmir’in Aliağa İlçesi’nde Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Kazım Ulaş, Aliağa CHP Yönetiminin İl Genel Meclis Üyeleri’nin 1 yıllık çalışmalarının değerlendirildiği basın toplantısında konuşulan

 

KAZIM ULAŞ “BORÇ VE ENKAZ EDEBİYATINI BIRAKIN, BELGELER İLE KONUŞUN”

 

KAZIM ULAŞ “BORÇ EDEBİYATINA DEVAM EDEREK HİZMET ÜRETEMEMELERİNE KILIF ARIYORLAR”

 

ALİAĞA VİDEO HABER / İzmir"in Aliağa İlçesi"nde Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Kazım Ulaş, Aliağa CHP Yönetiminin İl Genel Meclis Üyeleri"nin 1 yıllık çalışmalarının değerlendirildiği basın toplantısında konuşulan konular ile ilgili bir basın toplantısı düzenleyerek, CHP İlçe örgütünün gerçeklerden uzak bir yaklaşım içerisinde olduğunu ve halkı yanlış bilgilendirme gayreti içerisinde olduklarını söyledi. 

İlçe Başkanı Kazım Ulaş Aliağa CHP yönetiminin Ak Parti döneminden kalan borçları gerçeklerden uzak bir şekilde yansıtmaya çalıştığını dile getirerek “Hizmet üretememenin bahanesi olarak geçmiş dönemden kalan borçlar üzerinden edebiyat yapıyorlar ve borç rakamlarını Başkanlarının imza attığı belgelere rağmen yanlış lanse ederek halkı yanıltmaya devam ediyorlar.” Dedi.

 

Ak Parti İlçe Binasında yapılan ve Eski Belediye Başkanı Tansu Kaya, İl Genel Meclis Üyesi Muhammet Yılmaz ile parti yöneticilerinin de katıldığı basın toplantısında konuşan İlçe Başkanı Kazım Ulaş, Aliağa Belediyesi"nin 1 yılını değerlendirdikleri basın toplantısının ardından CHP İlçe Başkanının yaptığı basın toplantısın da Aliağa Belediyesinin 1 yılda hiç bir icraat yapamamasının nedeni olarak göstermiş olduğu borç ve enkaz devraldık söylemine istinaden bu toplantıyı yaptıklarını ifade etti.

 

BİZ BELGELERLE KONUŞUYORUZ

 

Başkan Kazım Ulaş yalan yanlış ve kulaktan dolma bilgiler yerine Aliağa halkının karşısına hep belgeler ile çıktıklarını dile getirerek “Sizlerle paylaşacağımız rakamsal değerlerin hepsi belgelidir ve birer nüshası basın toplantımızı müteakip sizlere takdim edilecektir. Biz basın toplantımızda da rakamsal değerler vermiş ve Aliağa Belediyesi"nin geçen bir yılını değerlendirmiştik. Bugün Burada konuşacağımız her konu da belgelidir ve dönemler itibariyle Aliağa Belediyesi"nin borç durumunu göstermektedir.” Diye konuştu.

 

2004 YILINDA 8.144.000 TL BORÇ İLE DEVRALDIK.

 

Aliağa Belediyesini 2004 yılı içerisinde devir aldıklarında toplam borç miktarının 8.144.000 TL olduğunu ifade eden Kazım Ulaş “Adalet ve Kalkınma Partisi olarak biz Aliağa Belediyesini 2004 Mart ayın da; 1.500.00,TL si Aliağa esnafına, 3.300.000TL si kamu kurumları ve SSK ya, 3.344.000 TL si de İller Bankasına (faiz hariç) olmak üzere toplam 8.144.000 TL borçla devraldık. Bununla birlikte 31.03.2004 tarihi itibarıyla 57.042 TL si nakit, 1.617.635 TL si fon hesabında olmak üzere toplam 1.674.000 TL kasayla devraldık. Bu arada bir ayrıntıyı belirtmek istiyorum; belediye yetkilileri maalesef Aliağa esnafına borcunu ödemek yerine parayı fona bağlamışlar ve esnafı mağdur etmişlerdir” dedi.

 

2009 YILINDA 12.750.000 TL BORÇ, 7.100.000 TL KAYNAK İLE DEVRETTİK

 

Ak Parti İlçe Başkanı Kazım Ulaş 2009 yılında da Belediyeyi devir ederken toplam borç ve alacak miktarını da açıklayarak “31.03.2009 tarihinde Belediyeyi devrederken de 12.750.000 TL borçla devrettik.  Bu borcun 10.325.000 TL si İller Bankasına olan ve geri ödemesi 5 yılda yapılacak olan borçtur. Belediyenin bu tarih itibarıyla herhangi bir vergi ve SSK borcu bulunmamaktadır. Buna karşılık 1.100.000 TL si pazar yeri satışlarından gelecek taksit ve 85 adet konut olmak üzere ( bunlarında satış değeri yaklaşık 6.000.000 TL civarıdır ) toplam 7.100.000 TL kaynakla devrettik.” Dedi.

 

SAVCILARIMIZI GÖREVE DAVET EDİYORUZ

 

CHP İlçe yönetiminin açıklamalarında resmi belgeler ile bir tezat ortaya çıktığını dile getiren Ulaş şöyle konuştu “CHP İlçe Başkanı 2004 yılında belediyeyi kasasında 5.000.000 TL parayla devrettik diyor.  Bizim elimizdeki resmi belgelerde ise bu rakamın toplam 1.674.000 TL olduğu görünüyor. CHP İlçe Başkanının açıklamasına göre 3.326.000 TL gibi resmi kayıtlarda kayıp bir para söz konusudur. Bu paranın akıbetinin ne olduğunun ortaya çıkartılması ve resmi belgelerle kamuoyuna duyurulması boyunlarına bir borç olarak durmaktadır ve eğer bu konuda resmi belge sunamazlarsa CHP İlçe Başkanının açıklamalarının ihbar kabul edilerek Cumhuriyet Savcılarımızı bu konuda araştırma yapmaları için göreve davet ediyoruz.” Dedi

 

BELEDİYE MECLİS ÜYELERİMİZ SORDU, BAŞKAN RESMİ YAZI İLE CEVAPLADI

 

Kazım Ulaş Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz"un Aliağa"nın borç ve alacak durumunu gösteren belgenin altında imzası olduğunu ve CHP yönetimin buna rağmen halka yalan söylediğini dile getirerek “Belediye meclis üyelerimizin 7 Temmuz 2009 tarihli dilekçelerine Belediye Başkanlığı tarafından verilen cevabi yazıda belediye borcunun toplam 14.161.000 TL olduğu söylenmiştir. Bizim söylemiş olduğumuz 12.750.000 TL ile Belediyenin söylemiş olduğu 14.161.000 TL arasındaki yaklaşık 1.400.000 TL"lik fark yeni yönetimin belediyeyi devraldığı tarihten itibaren ödemediği taksitlerin faiziyle birlikte 5 ay ödenmeyen SSK ve vergi borcundan kaynaklandığı anlaşılmaktadır. Bu rakamların kıyaslanması açısından 2004 yılında belediyeyi devraldığımız bütçenin 8.000.000 TL ve 2009 yılında devrettiğimiz bütçesinin 43.000.000 TL olduğu göz önünde bulundurulacak olursa, belediye bütçesi kadar bir borçla devraldığımız ve bütçenin altı da biri oranında bir borçla devrettiğimiz açıkça görülecektir. Başkanın imzasından ve gerçek rakamlardan ya haberleri yok ya da bile bile halkı kandırmaya çalışıyorlar” dedi.

 

BELEDİYEDEN RESMİ YAZI İSTESİNLER EĞER VERMEZLERSE GELSİNLER BİZ VERİRİZ

 

Ak Parti İlçe Başkanı Kazım Ulaş CHP İlçe Yönetiminin borç edebiyatına devam ettiklerini sözlerine ekleyerek “CHP İlçe Yönetimine naçizane tavsiyem belediyenin borcuyla ilgili belediyeden resmi yazı istemeleridir.  Belediye cevap vermezse biz elimizdeki yazının 1 nüshasını kendilerine verebiliriz. Bizim dönemimizde yapılan hizmetler için enkaz diyorsanız bu konuyu Aliağa halkının takdirine bırakıyorum.” Dedi.

 

HALKIMIZA HİZMETİ ENGELLEME GİBİ BİR LÜKSÜMÜZ OLMADI VE ASLA OLAMAZ

 

İlçe Başkanı Ulaş CHP"nin basın toplantısında TEDAŞ" tan Belediyelere gelen Elektrik Payını engellemeye çalışıyorlar iddiasına ise “1 yıldır Aliağa da yapılan sadece sahil yolu düzenlemesidir. Onunda işçilik parası Hükümet tarafından malzemesi ise Büyükşehir tarafından karşılanmaktadır. TEDAŞ" tan Aliağa belediyesine ödenen elektrik payı ise Elektrik Tüketim Vergisidir ve kanun ile düzenlenmiştir. Türkiye de vergiler kanunlarla düzenlenir. Dolayısıyla bir kişinin kanunlarla düzenlenmiş bu vergiyi iptal ettirecek gücü asla olamaz. Kaldı ki ne şahsımın ne de teşkilatımın böyle bir talebi olmadı ve olamaz. Biz Ak Parti olarak Aliağa ilçesine yapılacak olan her faydalı hizmetin yanında ve destekçisi olduğumuzu ve iktidar desteği gereken konularda da mevcut belediye yönetimine her zaman destek olamaya hazır olduğumuzu belirtmek isteriz.” Şeklinde konuştu.

 

HALKIMIZA CEVAP VERİN

 

Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Kazım Ulaş  “5 yıllık Belediye döneminde vadettiği hizmetlerin yüzde 90 dan fazlasını gerçekleştirmiş bir parti olarak şu soruları Aliağa halkı adına sormak istiyoruz” diyerek şöyle konuştu; “İlan panolarında,  20.000 adet fidan diktiğinizi, 130.000 m2 asfalt yaptığınızı söylüyorsunuz, bunlarla ilgili ihale hangi tarihte yapıldı bunların ilan tarihlerini açıklamanızı faturalarını Aliağa kamuoyuyla paylaşmanızı istiyoruz. Yalı Mahallesi ve Abdi İpekçi Caddesindeki (Yeni Mah) kottan kazanılmış bodrum katlarına tapu vereceğinizi, ayrıca Cici Sokaktaki  gecekondulara tapu vereceğinizi söylemiştiniz, bunlarla ilgili bir çalışmanız var mı? Her fırsatta taşeronlaşmaya karşı olduğunuzu beyan ettiniz. Hatta taşeron işçilerini sendikalı yapacağınızı söylediniz. Şu ana kadar kaç taşeron işçisini sendikalı yaptınız?”

 

MİLLETE EFENDİ OLMAK İÇİN DEĞİL HİZMET ETMEK İÇİN VARIZ

 

İlçe Başkanı Kazım Ulaş yıkılan Karaköy Köprüsü ile ilgili olarak CHP İlçe Yönetimi tarafından yapılan eleştirilere de cevap vererek “Biz İl Genel Meclis Üyesi arkadaşımız Muhammed Yılmaz ile birlikte gece geç saatlere kadar o bölgede yolun geçici de olsa ulaşıma açılması için tüm ekipleri ve yetkilileri seferber etmeye çalışarak bunu başardık. İsterdik ki CHP"li İl Genel Meclis Üyeleri, İlçe Başkanı veya bizi şov yapmak ile suçlayan İlçe Sekreterleri de yanımızda olsunlar ve birlikte halkımızın sorununu çözmüş olalım. Biz halkımıza hizmet etmeyi hakka hizmet saydık ve bu uğurda da yolumuza devam ediyoruz. Siyasi şovlarla ilgimiz olamaz. Bunu oradaki vatandaşlarımız da iyi biliyorlar. KÖYDES Projesi bir Başbakanlık projesidir ve biz İzmir"e ayrılan paranın neredeyse 3 te birini Karaköy Köprüsüne aktarmak için İzmir İl Genel Meclis Üyelerini yetkilileri devreye sokarak almayı başardık. Halkın derdi ile ilgilenmek siyasi bir şov değildir.  Biz halkımıza hizmeti hakka hizmet biliyoruz ve bundan sonrada bu doğrultuda çalışmaya devam edeceğiz.” Diye konuştu

 

HALKIMIZ, AK PARTİ İKTİDARININ HİZMETLERİ İÇİN CEVABINI, HER SEÇİMDE VERMİŞTİR

 

Kazım Ulaş basın toplantısının sonunda şu ifadelere yer verdi “Ak Parti iktidarıyla Türkiye"nin 8.5 yılının boşa geçtiğini söyleyenlere en iyi cevabı, 2002 yılından bu güne kadar, Ak Partiyi girmiş olduğu her seçimden zaferle çıkartan milletimiz vermiştir ve 2011 seçimlerinde de  bu cevabı vermeye devam edecektir. Atalarımız ne güzel söylemişler "Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz".  Bundan sonra Belediye"nin enkaz edebiyatını bir kenara bırakıp iş yapmasını bekliyoruz ve verilen sözlerin, Aliağa halkı adına takipçisi olacağımızı bir kez daha belirtmek istiyoruz.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894