• BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İzmir 24 °C

Kenan Tanrıkulu Aliağa'da

Kenan Tanrıkulu Aliağa'da
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ EGE HAKİMİYET GAZETESİ / Eski sanayi bakanı MHP İzmir 2. bölge milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, Genel merkez MYK üyesi Kadir şekerci, il teşkilat başkan yardımcısı Hakan Ürün, il yönetim kurulu üyesi Orhun Kelek bir günlük çalı

AHMET KENAN TANRIKULU ALİAĞA"DA  

AHMET KENAN TANRIKULU , "AKP YÖNETİMİNDE ÜLKE DUVARA TOSLAYACAK"  

ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ EGE HAKİMİYET GAZETESİ / Eski sanayi bakanı MHP İzmir 2. bölge milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, Genel merkez MYK üyesi Kadir şekerci, il teşkilat başkan yardımcısı Hakan Ürün, il yönetim kurulu üyesi Orhun Kelek bir günlük çalışma ziyareti kapsamında Aliağa"ya geldiler.

Aliağa ilçe başkanı Abdurrahim Aydemir ve yönetim kurulu üyelerinin hazır bulunduğu karşılamada ilçe başkanı Abdurrahim Aydemir tarafından el yazma Osmanlı hat sanatı örneği olan bir teşekkür plaketi verildi.

Ahmet Kenan Tanrıkulu yaptığı açıklamada son 12 yıldan beri Aliağa ve Bakırçay bölgesinin kendi kaderine terk edildiğini söyledi.  Kabinede iki bakanın ise sayıdan başka İzmir"e bir şey ifade etmediğinin altını çizdi.

Tanrıkulu,” 2010 Yılının ekim ayından beri yurt çapında yaptığımız Türkiyede ki vatandaşlarımızın aydınlanması için ülkemizin içinde bulunduğu karışık kaotik ortamdan kurtulması için başlatmış olduğu seferberliğe devam ediyoruz.  MHP genel merkezi seçim çalışmalarına uzun bir süre önce başladı.  bu çalışmaların önemli bir ayağını 28 şubat 2011 tarihinde sayın genel başkanımızın açıkladığı seçim beyannamesi oluşturmuştu. o günden bu güne kadar tüm yurt sathından milliyetçi hareket partisinin yöneticileri karış karış Anadolu"yu gezmektedir.

12 Haziran seçimleri geleceğimiz ile ilgili doğru kararları doğru zamanda verebileceğimiz bir kavşak noktasıdır. Türkiye"de  son elli yıldır yapılan tüm seçimlerin  bir konusu bir teması olmuştur.50 li yıllarda herhangi bir yere gittiğinizde yol altyapı vaadinde bulunmanız yeterli olmaktaydı. 60 lı yıllarda ise bütün dünyada olduğu gibi hürriyet rüzgarlarının çokça estiği bir dönemdi. o dönemde vatandaşlara bazı demokratik hak ve özgürlüklerini verilebileceği vaadi yeterli oluyordu. 70 ve 80 yıllara gelindiğinde ekonomi ön plana çıktı. Ekonomi nin önemi ortaya çıkarken 90 lı yıllarda ise genel vaatler ön plana çıktı. dönemin siyasi liderlerinden bazıları 2 anahtar vaadi ile bir ev ve bir araba anahtarından daha çarpıcı olan vaad ise hatırlandığı gibi “kim ne verirse beş bin fazlasını vereceğim” vaadi hatıralarda halen yer etmektedir. Son yıllarda ise genel seçim istek ve talepleri evin içine girerek evin ve ailenin tüm bireylerine kadar inen seçim vaadine dönüştü. önümüzdeki seçimler işte o  bireyin hak ve taleplerinin ne olacağının ve tespitinin nerden  geçeceğinin dönüm noktası olacak. Bundan daha önemlisi ise Türkiye bir kavşak noktasından iç ve dış politikada Türkiye bir duvara doğru sürükleniyor.  Bir araç düşünün maksimum hızla bir duvara doğru son hızla gidiyor. Yaptığı hız ve kalan duvar ile arasındaki mesafe de fren mesafesini kaybetmiş durumda Bugünkü AKP iktidarı ile  Türkiye artık bu fren mesafesini aşmış durumda görünüyor. 12 Haziran sonrası bu doğrultuda ve bu hızda devam ederse Türkiyenin önündeki o aydınlık yarınlarının endişesi daha da artacaktır. Türkiyenin içinde bulunduğu bu kaosu ve karamsarlığı ortadan kaldırabilmek, bizden sonraki kuşakların istikbalinin daha da iyi olabilmesi için el birliği ile hepimize büyük görevler düşüyor.  MHP bu noktada bütün sosyal kesimlere gerekli çözümleri sunacak 100 ana başlık altında bazı projeler yaptı.  Bu projeler ilçe teşkilatımız aracılığı ile vatandaşlarımız iletmede bire bir anlatmada büyük görevler düşüyor.  her kesime her soruna karşı çözümlerimiz var  bu seçimlere çok daha iyi hazırlanarak ve çok iyi donanımlı adaylar ile giriyoruz.  İzmir seçim bölgelerine aday  adayı olmuş arkadaşlarımıza bakıldığında  yeterlilik, eğitim, donanım konularında  daha iyi bir listenin diğer partilerde olmadığın görebilirsiniz . Zaten siyaset önce kadro ile daha sonra inanç ve ilgi ile yapılıyor. Bu üç temel özellik MHP içerisinde başarmış bir partidir. 42 yıllık siyasi tecrübesini en üst seviyede kullanmak istiyor.

Aliağa ve Bakırçay bölgesi "nin son 10 ve 12 yıllık dönemine bakıldığında sahipsiz ve kendi kaderine terk edilmiş bir bölge statüsüne bırakılmış  görüntü oluşuyor. Hükümetin kabinede iki İzmirli bakanı olmasına rağmen , ne İzmir"e  ne de Bakırçay bölgesine bir kuruşluk faydaları olmamıştır. Kısacası Aliağa ve Bakırçay bölgesi  unutulmuş durumdadır. İşler nitelikle olmuyor önemli olan nicelikli olmaktır. İnanıyorum ki seçimlerde Bölgemiz  basiretli davranacaktır” dedi.
Tüm partililerin seçime katılımın yoğun olması için çalışma yürütmelerini ve seçim günü sandığa sahip çıkmalarını söyleyen  Tanrıkulu, “Bir oy bile çok  önemli. Herkes seçime iştirak etmeli sandığa gitmeli. Biz fikri baz alan projeler üreten bir partiyiz ama bazı zamanlarda sandıklardan çıkamıyoruz. Bunun nedeni İllegal uygulamalar olmasıdır.  Sandık başında görevli olmak önemli değil. Önemli olan vatandaş olarak bireysel olarak  sahip çıkmalıyız   ekonomimizi dünyadan soyutlayamayız. Yok hükümet değişirse; faiz artar, mazota zam gelir, yatırımlar yapılmaz gibi bir şey yok. Bu konularda vatandaşın rahat olmasını isterim” diye sözlerini tamamladı.
 Tanrıkulu, açıklamaların ardından ilçede bulunan  yerel radyolardan halka seslendi.  Tanrıkulu, daha sonra  Orta Anadolu Kültür ve Dayanışma Derneği"ni ziyaret etti. Gün boyu süren esnaf ziyaretleri devam eden çalışma programı Aliağa ilçe başkanı Abdurrahim Aydemir"in onurlarına verdiği akşam yemeği ile sona erdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894