• BIST 10158.63
  • Altın 2459.504
  • Dolar 32.277
  • Euro 34.9682
  • İzmir 24 °C

Kıyak İddiasına Tepki

Kıyak İddiasına Tepki
Geçtiğimiz hafta Hakimiyet Ege Gazetemizin ihbar hattını arayarak ihbarda bulunan ve isminin açıklanmasını istemeyen bir okuyucumuz . CHP’li Foça Belediye Başkanı’nı Gökhan Demirağ’ın CHP’li

SİYASİLERDEN  "KIYAK İDDİASI" TEPKİSİ
Geçtiğimiz hafta Hakimiyet Ege Gazetemizin ihbar hattını arayarak  ihbarda bulunan ve  isminin açıklanmasını istemeyen bir okuyucumuz . CHP"li Foça Belediye Başkanı"nı Gökhan Demirağ"ın CHP"li Foça İl Genel Meclis Üyesi Yusuf Çemrek"in oğlu ve  2004 yerel seçiminde CHP"den 8"inci sıra Belediye Meclis Üyesi adayı olan Caner Çemrek"e makam ve mevkisini kullanarak Çemrek"in daha önce kiralayarak kafeteryaya  çevirdiği (A1)Birinci Derece Arkeolojik Sit alanındaki  tarihi bir binanın kurul izni olmadığı halde restorasyonuna inisiyatif kullanarak göz yumduğunu ileri sürmüştü .Gazetemizin birinci sayfasından sür manşet olarak  “KIYAK İDDİASI” başlığı ile  yayımladığımız haber sonrasında Hakimiyet Ege Gazetesi olarak  Siyasi Partilerin ilçe Başkanlarına mikrofon uzatarak  Kıyak İddiası haberi ile ilgili konu hakkındaki görüşlerini sorduk.

DSP İlçe Başkanı  Köksal Gider
DSP Foça ilçe Başkanı Gider “Öncelikle Foça"nın Sesi olan Hakimiyet Ege  Gazetesinin cesur ve objektif yazılarından dolayı tebrik ediyorum.Geçtiğimiz hafta Hakimiyet Gazetesinde  “KIYAK İDDİASI” haberi manşetinizden  inanın çok üzülüyorum bizlerin Foça siyasi platformunda gençlerimize örnek olmak gibi bir zorunlu görevimiz bulunmaktadır. Türkiye"de siyaset kişisel çıkarlarla fazlası ile kirletildi,hiç değilse bizlerin  bu kirliliği Foça"ya dahil etmememiz gerektiğine inanıyorum. Tabiidir ki siyasetle uğraşan herkes ticaretle uğraşmayacak anlamında değildir. fakat siyasetçiler   yaptıkları her işte siyasal çıkarları ve de kişisel çıkarla bağlanmaması gerekir. Kıyak iddiası haberi tekzip edilmediği sürece de iddia gerçekçiliğini ispat etmiş olur benim bu konuda söylemek istediğim bende dahil olmak üzere bu tür yaklaşımlarım olur ise aynen beni de gazetenizi sayfalarına yansıtacağınıza inanıyorum. Olay gerçektir veya iddiadır fark etmez ,yalanlar her zaman yıkılır buda tartışılmaz,kastım bu konuya karşı değildir,fakat ateş olmayan yerden duman çıkmaz . Doğal olarak siyasetçiler gerçekten ihtiyacı olan insanlarımıza çeşitli vesilelerle yardımcı olmaları gerekir. Buda biz siyasilerin yapması gerekenidir ve burada ister izin alınmış olsun ister olmasın  habere konu olan mevkideki ağaçları yok etmek  çok kötü bir örnek olduğunu söylemek isterim kimler kesmişse çok üzücüdür ki Foça"mızda  bu tür gelişi güzel ağaçlar kesilmektedir. Hakimiyet Ege"nin bu konudaki duyarlılığından dolayı tebrik ediyor Foça"daki siyasetçilerin  diğer kirliliği ayyuka  çıkan siyasetçilerden olmayacağı inancı içinde saygılarımı sunuyorum. “İfadesinde bulundu.

Ak Parti İlçe Başkanı Kadir Özgirgin
AKP ilçe Başkanı Özgirgin, “Hakimiyet Ege Gazetesi"nde geçtiğimiz hafta yayımlanan Kıyak İddiası haberini bizde teşkilat olarak inceledik.  yerel yönetimlerin tarafsız olması gerektiği inancındayız gazete de iddia edildiği gibi bir durumun mevcut olması durumunda bu durumun yetkililer tarafından dikkate alınarak yasal prosedürü işletileceği kanaatindeyiz” diye konuştu. 

Bağımsız Belediye Meclis Üyesi Metin Öngünşen
Bağımsız Belediye Meclis Üyesi Metin Öngünşen “Kentsel arkeolojik alanlarda ve çok geniş bir yasa uygulamasına tabi olan alanlarda bulunan Foça Esnafına ait bir çok dükkanın ruhsat alma işleri bir şekilde verilemediği gibi  yapılamazken bir il genel meclis üyesine veya birinci derece yakınına bu konuda izin verilmesini ve Foça merkezinde kalan 3,5 ağacında kesilmesini esefle kınıyorum. Bu konu İnşallah yasal prosedür çerçevesinde düzenlenir. Ayrıca benzeri konulardan ruhsat alamayan esnaf arkadaşlarımıza örnek olur Foça Belediyesi   bu ve buna benzer durumlarda  kurallara uygun bir şekilde ya herkese izin versin yada hiç kimseye vermesin “dedi.

MHP İlçe Başkanı Mümin Zeybek
MHP İlçe Başkanı Zeybek “Kıyak İddiası Haberini Hakimiyet Ege Gazetesi"nde MHP İlçe Teşkilatı olarak bizde okuduk. Böyle Basit konularda açıklama yapmayı gereksiz buluyorum yorum yok “dedi.

DP İlçe Başkanı Süleyman Yenişehirli
Kıyak İddiası haberinde söz konusu olan binanın A1 alanda olduğuna  ancak  binanın tarihi bina olmadığına dikkat çeken  Demokrat Parti İlçe Başkanı Süleyman Yenişehirli bu ve buna benzer durumlarda ortada  çokta büyütülecek bir durum yok “şeklinde konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894