• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İzmir 15 °C

Kocasakal'dan Islıklı Protesto

Kocasakal'dan Islıklı Protesto
www.alfativi.net Usta gazeteci Uğur Mumcu’nun katledilişinin 18. yıl dönümünde Aliağa’da önce “Adalet ve Demokrasi” konulu panel ardından da Mumcu’nun kendisinin kaleme aldığı “Sakıncasız” isimli oyun ile anıldı.

İSTANBUL BAROSU BAŞKANI KOCASAKAL"DAN ISLIKLI PROTESTO

www.alfativi.net Usta gazeteci Uğur Mumcu"nun katledilişinin 18. yıl dönümünde Aliağa"da önce “Adalet ve Demokrasi” konulu panel ardından da Mumcu"nun kendisinin kaleme aldığı “Sakıncasız” isimli oyun ile anıldı. “Adalet ve Demokrasi” konulu panelde konuşan İstanbul Barosu Başkanı Doçent Doktor Ümit Kocasakal; “İnsanların bedenlerini ortadan kaldırabilirsiniz ancak fikirlerini asla.” dedi.

NOT: VİDEONUN DEVAMINI www.alfativi.net ADRESİNDEN İZLEYEBİLİRSİNİZ

“Atatürk"e hakaret serbest, Kubilay"ı katledenlere alkış”
Petrol-İş Sendikası Seminer Salonu"nda Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Eren, belediye meclis üyeleri,  CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan ve yönetim kurulu üyeleri,  Atatürkçü Düşünce Derneği Aliağa Şube Başkanı Nazan Keskin, çeşitli sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda yurttaşın izlediği panelde konuşan Kocasakal; Uğur Mumcu"nun o günlerde ortaya koyduğu mafya, tarikat ve ticaret ilişkisini bugünlerde yaşıyoruz. 80 yıllık hesaplaşmanın, Cumhuriyetle hesaplaşmanın gelinen noktasıdır bugün yaşanan. Geldiğimiz nokta gerçekten çok hazindir. Atatürk"e hakaret serbest, Kubilay"ı katledenler neredeyse alkışlanacak duruma geldi. Uğur Mumcu"nun o günlerde yazdığı tarikatlar bugün ülkeyi yönetir hale geldi.” dedi.

“Ülkenin "GDA" sorunu var”
Ülkenin hızla demokrasiden uzaklaştığını ve diktatörlüğe gittiği belirten Kocasakal; Adaletin olmadığı yerde demokrasi olmaz, ancak hiçbir diktatörlük de baki kalmaz. Bu da kalmayacaktır.” dedi. Kocasakal; “Türkiye"de artık yurttaşların hakkını koruyan yargı yok. Yargı hukukun gereği yanlışları frenliyordu. Yargı bir şekilde tasviye edildi. Bunun bir sorumlusu da “GDA”lardır, yani genetiği değiştirilmiş aydınlardır. Unutmasın ki herkes tarih karşısında sorumludur.”dedi.

Hep birlikte ıslık çaldılar
Türkiye"de keyfi bir hukuk düzeni oluşturulduğunu belirten Kocasakal stad açılışında Başbakana ıslık çalanlar hakkında soruşturma açılamasına inanamadığını söyledi. Kocasakal; “Galatasaraylıyım ve gurur duyuyorum. Bir diktatörü 150 kişi ıslıklıyorsa biber gazı ile bertaraf edebilirisin. Ama 40 bin kişi yuhalıyorsa o diktatörlüğün sonu gelmiştir.” diyerek salondakilerle birlikte ıslık çaldı. Ayıca stad açılışına önemli bir işi nedeniyle gidemediği belirten Kocasakal; “Yine de ben de kendimi ıslık çaldım diye ihbar edeceğim. Bakalım ne olacak hangi suç kapsamına alınacak.” dedi.  Panel sonrası Aliağa Belediyesi Meclis Üyesi Mustafa Kabadayı, Petrol-İş Sendikası yöneticisi Cemal Topçu ve Eğitim-İş Sendikası adına Mehmet Koruculu"nun sunduğu çiçekleri Kocasakal “Bu kadar çiçeği götüremem” diyerek panelde bulunan kadınlara hediye etti, Kocasakal çiçeğin bir tanesini CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan"a verdi.

“Büyük alkış Sakıncasız"a”
Ayrıca Mumcu"yu anma etkinlikleri kapsamında; Kalemin “silah”a, fotoğrafında “şantaj malzemesi”ne dönüştüğü bugünün medyasında araştırmacı gazeteciliğin Türkiye"deki yeri doldurulamaz ismi Uğur Mumcu"nun kaleminden çıkan “Sakıncasız”, bugüne ışık tutan dokundurmalarıyla Tüpraş Halk Eğitim Merkezi"nde sahnelendi. Semih Çelenk"in yönettiği oyun Mavi Sanat Tiyatrosu oyuncuları tarafından sahneye konulurken medya dünyasında yaşanan kirli, karmaşık ve çıkar ilişkilerini anlatan, menfaatleri uğruna ilkesiz duruş sergileyen, siyasi düşüncelerinden vazgeçen gazetecilerin konu edindiği oyun izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı. Oyunu çok sayıda izleyicinin yanı sıra İstanbul Barosu Başkanı Doçent Doktor Ümit Kocasakal da büyük bir ilgiyle izledi. Oyun sonunda Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Eren oyunculara çiçek sundu.

ALFA TİVİ SPOR VİDEOLARI TIKLA İZLE http://www.alfativi.net/video-kategori-sayfalari/spor-videolari.html

Yenivizyon27/01/2011 TARİHLİ SAYISINI OKUMAK İÇİN TIKLA

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894