• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • İzmir 26 °C

Kodak EasyShare 5 Yaşında

Kodak EasyShare 5 Yaşında
Kodak, tüketicilere yönelik dijital fotoğraf makinesi ve dock sistemi EasyShare’in beşinci yaşını kutladı. Ayrıca, dijital görüntüleme alanındaki yeniliklerini de açıkladı. Şirket, sektörün ilk çift lensli, Bluetooth özellikli, 6 megapikselli, 10X o

KODAK EASYSHARE 5 YAŞINDA, DİJİTAL YENİLİKLER YOLDA

Kodak, tüketicilere yönelik dijital fotoğraf makinesi ve dock sistemi EasyShare’in beşinci yaşını kutladı. Ayrıca, dijital görüntüleme alanındaki yeniliklerini de açıkladı. Şirket, sektörün ilk çift lensli, Bluetooth özellikli, 6 megapikselli, 10X optik zoom’lu ve cebe giren boyutlardaki dijital fotoğraf makinesini pazara sürdü. Ayrıca, yüz tanıma ve otomatik albüm hazırlama imkanı sunan bir yazılım geliştirdi. Kodak yenilikleri, tüketicilerin dijital görüntüleme deneyimini radikal bir boyuta taşıyacak.

Sektörel kaynaklara göre, EasyShare sistemi, 2001’de pazara sunulduğundan bu yana, Kodak’ın yenilikçi teknolojisi sayesinde, ABD dijital fotoğraf makinesi, evlere yönelik yazıcılar, masaüstü görüntüleme yazılımları, online fotoğraf paylaşımı hizmetleri ve kiosk pazarlarında bir numaraya kadar yükseldi. Bugün, Kodak’ın yeni ürün ve teknolojileri, kullanım kolaylığını daha da artırırken, fotoğrafın gücünü de daha çarpıcı bir biçimde ortaya koyuyor.

KABLOSUZ FOTOĞRAF MAKİNESİ

Yeni Kodak EasyShare V610 çift lensli dijital fotoğraf makinesi, dünyanın 10X optik zoom’a sahip en küçük fotoğraf makinesi olarak dikkat çekiyor. Görüntü keskinliği sağlayan Kodak Retina çift lens teknolojili V610, cebe de sığabilen çok şık bir gövdeye sahip. Ürün, iki adet Schneider-Kreuznach C-Variogon marka, tamamen cam olan ve dışarı çıkmayan prizma lensle, uzun zoom mesafesi sağlıyor. Bu mesafe, böylesine küçük (11x5,5x22,5 cm.) bir fotoğraf makinesi için ilk olarak gösteriliyor. 6 megapikselli cihaz, bulanıklaşmayı önleyen teknolojisiyle, uzaktaki nesnelerin son derece yakın ve yüksek kaliteli fotoğraflarını çekebiliyor.

EasyShare V610 modeli, Bluetooth teknolojisini içeren ilk fotoğraf makinelerinden biri. Bu teknoloji, fotoğrafları yakın çevredeki insanlarla anında paylaşmayı kolaylaştırıyor. Fotoğraflar, 9 metreye kadar olan uzaklıkta, Bluetooth olanaklı herhangi bir cihaza gönderilebiliyor. Aynı yöntemle, fotoğraf makinesinin yüksek çözünürlüklü 2,8 inçlik LCD ekranı (230.000 piksel) üzerinden görüntü alınabiliyor. V610, Mayıs ayında piyasaya çıkacak.

Kodak’ın tanıttığı yenilikler arasında, ödüllü EasyShare-One da bulunuyor. Dünyanın ilk Wi-Fi özellikli dijital fotoğraf makinesi olan bu ürün, aynı zamanda insanların fotoğraflarını e-postayla göndermelerini sağlayan, dünyadaki tek dijital fotoğraf makinesi. 6 megapikselli yeni Kodak EasyShare-One, fotoğrafları tek bir cihazla çekme, paylaşma, düzenleme ve basma imkanı veriyor. İçindeki yeni WISPr (Kablosuz İnternet Servis Sağlayıcısının önerisi) protokolü, herhangi bir yerden herhangi bir zamanda kablosuz bağlantı kurulabilecek noktaları artırıyor. EasyShare-One, önümüzdeki yaz ABD pazarında piyasaya sürülecek.

Kodak EasyShare yazılımının 6.0 versiyonu da yeni duyurular arasında yer alıyor. Halihazırda dünya çapında 30 milyon kopyası kullanılan bu ücretsiz yazılım, kişilere fotoğraflarını zahmetsizce düzenleme, basma, paylaşma ve yaratıcı bir biçimde değerlendirme imkanları sunuyor. MAC ve PC uyumlu 6.0 versiyonu, tüketicilerin deneyimini geliştirmek ve performansı artırmak üzere yeni bir kullanıcı arayüzü sunuyor. Ayrıca, fotoğrafları davetiyelere, duyurulara ve daha farklı biçimlere sokan özel bir baskı özelliğine de sahip bulunuyor. Yeni yazılım, Mayıs ayından itibaren Kodak Web sitesinden indirilebilecek.

Yeni entegre Kodak EasyShare Gallery Web sitesi de (kodakgallery.com) tüketiciler açısından dijital görüntülere kolayca ulaşma ve bunları basma, paylaşma, birer hatıraya dönüştürme imkanları veriyor. Kodak EasyShare Gallery ve Kodak Mobile Service sayesinde tüketiciler, Kodak EasyShare Gallery’deki hesaplarından kendi cep telefonlarına fotoğraf gönderebiliyorlar. Böylece, bunları duvar kağıdı olarak kullanabildikleri gibi, saklamak üzere online koleksiyonlarına da aktarabiliyorlar. Bu fotoğraflar bir kez online olunca, aile ve arkadaşlar ile paylaşılabiliyor; kartpostallara, takvimlere, mini kitaplara, kupalara, kolajlara ya da daha farklı nesnelere dönüştürülebiliyor.

LABORATUVARDAN GELECEĞE

Kendini dijital yeniliklere adayan Kodak, önümüzdeki birkaç yılda dijital teknolojilerde devrim yaratacak bazı gelişmeleri de duyurdu. Örneğin, yüz tanıma yazılımı, arkadaşlarınızın ya da ailenizin fotoğraflarını bulmak için binlerce fotoğrafı otomatik olarak tarayabilecek. İçerik ayıklama ve otomatik albüm oluşturma sayesinde, arşivleme tek bir tuşa dokunmak suretiyle yapılabilecek. KONGA paylaşım yazılımı, aile ve arkadaşlar arasında anlık görüntü paylaşımını olanaklı kılacak.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894