• BIST 10055.98
  • Altın 2420.658
  • Dolar 32.2925
  • Euro 34.7642
  • İzmir 16 °C

Körfezi Balçıkla Sıvadılar

Körfezi Balçıkla Sıvadılar
AK Parti İl Başkanı Ömür Kabak’tan körfezde yaşanan kirlilikle ilgili yerinde açıklama geldi. Körfez kirliliği ve İzmir’i saran kokunun ana kaynağına giden Ömür Kabak basın mensuplarına yaptığı açıklamada büyük kanal projesinin iflas ettiğini söyledi.
ÖMÜR KABAK "KÖRFEZ"İ BALÇIKLA SIVADILAR"
 

 

AK Parti İl Başkanı Ömür Kabak"tan körfezde yaşanan kirlilikle ilgili yerinde açıklama geldi. Körfez kirliliği ve İzmir"i saran kokunun ana kaynağına giden Ömür Kabak basın mensuplarına yaptığı açıklamada büyük kanal projesinin iflas ettiğini söyledi.

 

İl Başkanı Ömür Kabak, il başkan yardımcıları Bilal doğan, Bülent Delican, Hami Karacan, Ömer Gültekin, yönetim kurulu üyeleri Sefa Bingöl, Şule Bayılmaz Gergöz ve çok sayıda basın mensubu ile birlikte balıkçı teknelerine binerek Çiğli Atıksu Arıtma Tesisleri'nin denizle buluştuğu bölgeye geldi. Burada çamurluk, bataklık alanları inceleyen ve arıtılmış sudan şişelere doldurarak basın mensuplarına gösteren Kabak, yaptığı açıklamada, “İzmir'in en güzel yeri olacakken körfezin merkezinde nefes almakta zorlanıyoruz. Arıtılmış su aktığı söylenen yer çamur deryasına döndü.” Dedi.

 

“İzmir"de son 20 yılın en büyük yatırımı olarak değerlendirilen Büyük Kanal Projesini mahvettiler” diyen Ömür Kabak “Körfez İzmir'in varlık sebebi, körfez yaşarsa İzmir yaşar. Körfezi öldürüyorlar." Diye konuştu. Büyük kanal projesinin başarısızlığını yanlış uygulamalara bağlayan Ömür Kabak “şu anda 3 tane faz var ve bu fazlar normalde yeterli kapasitede. Ancak yağmur sularının da sisteme karışıyor olması, 2.20 lik olan arıtma borularının yerine 1,60 lık borular yapılması, açılan kanallarla deniz suyunun sistemin içine geri girmesi sistemi çökertti. Şimdi 4. fazı yapacaklarını söylüyorlar. Bu yanlışa 4 fazda yetmez 5 faz da yetmez. Küçük teknelerle geldik çünkü burada büyük teknenin gelme imkânı yok. Çamur kalınlığı 1-2 metreyi buluyor.” Şeklinde açıklama yaptı.

 

Büyük Kanal Projesi'nin başarısızlıkla sonuçlandığını belirten Başkan Ömür Kabak "Bu çapta projeleri liderler yapabilir maalesef Başkan Kocaoğlu lider olamadı" dedi. İzmir'in geçmiş dönemdeki belediye başkanlarının liderlik vasfıyla belli başlı projeleri gerçekleştirdiklerini de ifade eden Kabak, şunları söyledi: "Siyasi görüşleri ne olursa olsun, Burhan Özfatura, Yüksel Çakmur gibi isimler lider insanlardı. Bu çapta projeleri de liderler yapabilir, maalesef Başkan Kocaoğlu lider olamadı. Sadece bürokratların emrinde çalışan bir belediye başkanı olduğunu görüyoruz. İzmir'in lidere ihtiyacı var."


KOCAOĞLU"NA DENİZE GİRME UYARISI

Körfezde denize girilebildiğine ilişkin yapılan açıklamalara da cevap veren Ömür Kabak kısa zamanda buradaki pisliğin temizlenmesi gerektiğini belirterek, "Başkanların sözde değil gerçekten yüzdüğü bir körfez istiyoruz, Başkan Kocaoğlu burada denize girerse hasta olur. Hasta olmasını istemeyiz. Aziz Bey herhalde bu bölgeyi görmedi. Körfezi belediye sarayının önündeki bölge sanıyor. Buradan dalga dalga tüm körfeze çamur yağıyor. Bunları görebilmek için vizyon sahibi olmak gerekir"  diye konuştu.


ARIZA 15 DAKİKA SONRA GİDERİLECEK
AK Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak'ın açıklama yaptığı sırada bölgeye gelen İZSU yetkilileri ise, basın mensuplarının sorularını cevaplamayacaklarını söyledi. Kontrole geldiklerini söyleyen yetkililer “15 dakikadır bir arıza var onun için kirli su denize akıyor” diyerek durumu geçiştirmeye çalışınca basın mensuplarının “bu balçıklar 15 dakikada mı oluştu” sözleri üzerine soruları yanıtsız bırakarak olay yerinden uzaklaştı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894