• BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İzmir 21 °C

Koridorlarda Hırsız Atışması

Koridorlarda Hırsız Atışması
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ YENİVİZYON GAZETESİ/ Ak parti Aliağa ilçe başkanlığından yapılan yazılı basın açıklamasında Aliağa belediyesi Mart ayı meclis oturumunda Ak partili belediye meclis üyeleri Mustafa Özkurt, Mazlum Bilgiç, Cemil Akıllı, Tahsin Şimşek

AK PARTİ BELEDİYE MECLİS ÜYELERİNDEN SORU ÖNERGESİ

ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ YENİVİZYON GAZETESİ/ Ak parti Aliağa ilçe başkanlığından yapılan yazılı basın açıklamasında Aliağa belediyesi Mart ayı meclis oturumunda Ak partili belediye meclis üyeleri Mustafa Özkurt, Mazlum Bilgiç, Cemil Akıllı, Tahsin Şimşek imzalı verilen dört maddelik yazılı soru önergesini kamuoyu ile paylaştı.

TURGUT OĞUZ’UN CEVAPLAMASI İSTENİLEN VERİLEN SORU ÖNERGELERİ

Ak Parti İlçe başkanı kazım ulaş imzalı yazılı basın açıklamasında Belediye Başkanı’nın cevaplaması istemiyle Ak Parti Meclis üyeleri tarafından soru önergesi verilerek son günlerde Aliağa kamuoyunda konuşulan ve vatandaşların rahatsızlık duyduğu bazı konular gündeme getirildi. Meclis başkanlığına Aliağa belediye başkanı Turgut oğuz’un cevaplaması istenilen Verilen soru önergeleri şunlardır:

1- Belediyemizde çalıştırılmak üzere, hizmet alım ihalesiyle işe alınan işçiler arasında vasıflı vasıfsız işçi tanımlamaları vardır. Bu işçilerin vasıflandırması yapılırken hangi kriterler dikkate alınmıştır?

2- Belediyemize son iki ayda taşeron firma üzerinden 35 ile 40 civarında işçi alındığı, bu işçiler işe alınırken yaklaşan CHP İlçe Kongresi hesaplarının yapıldığı Halkımız arasında konuşulmaktadır. Bir aylık süre için yapılan ihalenin aciliyeti var mıydı? Ve bu söylentiler gerçek durumu yansıtmakta mıdır?

3- Son günlerde, Güzelhisar Ovası Elbirdi Mevkii’ne yoğun bir şekilde, ağır tonajlı kamyonlar ile hafriyat dökülmektedir. Bu alana hafriyat dökülmesi için herhangi bir izin alınmış mıdır? Ve burası döküm alanı mıdır? Hafriyat döküm izni alındı ise; ağır tonajlı kamyonlara haddinden fazla yükleme yapıldığı için yollar bozulmaktadır. Bu araçların tonaj kontrolleri yapılmakta mıdır?

4- Belediyemiz tarafından İlçemizdeki okullarda, derneklerde, resmi kurumlarda Belediyemiz taşeron işçilerinden kaç kişi görevlendirilmiştir? Bu kurumların Belediyemizden talepleri olmuş mudur? Talep yazılarının gün ve sayıları nedir?

Ak Parti Belediye Meclis üyelerimizce verilen bu soru önergelerinin cevaplarını maalesef tam olarak alamadık.” Denildi.

“FEN İŞLERİ KARDEŞLİĞİ SUCUK-ŞARAP PARTİSİ”

Yazılı basın açıklamasında Ak parti ilçe başkanı Kazım Ulaş “ Bunun sebebinin; Son günlerde termik santral için vermiş olduğu ruhsat ve Belediye Fen işleri çalışanları  Peyzaj Mimarı Betin Gönenç, İnşaat Mühendisi Murat Barış, Çevre Teknikeri Cihan Malhatun,Taşeron Personel Nilay Doğan,Sözleşmeli Personel İktisat Mezunu Özge Sarı, İnşaat Mühendisi Orhan Çetiner, Mimar Ferhat Avcıoğlu, Harita Teknikeri Erkan Kılıç, İnşaat Mühendisi Çağatay Güç’ün kar yağdığı gün çalışmak yerine mesai saatinde yapmış olduğu “Fen işleri kardeşliği sucuk-şarap partisi” haberleri ile ilgili olarak sıkıntılı günler geçiren Belediye Başkanı Turgut Oğuz’un meclis toplantısına yeterince kendini verememesi halkımızı ve bizleri üzmektedir.

MECLİS SALONU KORİDORUNDA “HIRSIZ” ATIŞMASI

Mart ayı Meclis toplantısı sırasında sendika üyesi ve çevreci bir grup tarafından istifaya davet edilen Turgut Oğuz kendi gurubu üzerinde hâkimiyeti kaybettiğinin de farkında olması lazım. Meclis toplantısının yapıldığı salonun koridorlarında Aliağa Belediyesi basın danışmanı olarak bilinen taşeron işçisi Kudret karakulak ile CHP’li Eski belediye meclis üyesi ve Aliağa belediyesi Akaryakıt istasyonu müdürü Osman Bayrak’ın birbirlerine ‘hırsız’ diyerek ağız dalaşına girerek sataşmaları sonucu çıkan arbede Ak Parti Belediye Meclis üyelerinin araya girmesiyle sona erdirildi. Aliağa’nın çözülmesi gereken o kadar problemi dururken Aliağa Belediyesi’nin, CHP’lilerin kavga arenası haline gelmesi Aliağa kamuoyu tarafından ibretle izlenmektedir. “

 

Tekzip metni

09.03.2012 tarihli Yeni Vizyon Gazetesi’nin 3. sayfasında ve aynı gazetenin http://www.yenivizyon.net/news_detail.php?id=4115 internet adresinde yine Bakırçay, Haber Ofisi ve Günaydın Aliağa gazetelerinin internet adreslerinde gazeteci Şenol Gök tarafından kaleme alınan "Koridorda Hırsız Atışması" başlığı altında yer alan ve ‘ Fen İşleri Kardeşliği Sucuk-Şarap Partisi’ alt başlığı altında bulunan yazıdaki iddialar mesnetsizdir; gerçekleri yansıtmamaktadır. Şöyle ki;


(1) Aliağa’ya 02.02.2012 tarihinde yağan kar nedeniyle müvekkil Nilay Doğan ve mesai arkadaşlarının mesai saatleri içerisinde çalışmak yerine sucuk-şarap partisi yaptığı yönündeki haber gerçekleri yansıtmamaktadır. Söz konusu etkinlik mesai saatleri içerisinde olmayıp öğle tatilinde 12:00 ile 13:00 saatleri arasında gerçekleşmiştir. Bu husus Belediye Hizmet Binası girişinde bulunan güvenlik kameraları vasıtasıyla da kolaylıkla tespit edilebilir. Ayrıca belirtilmelidir ki, söz konusu etkinlik sırasında ilgililerin hiçbir şekilde alkol tüketimi olmamıştır.

(2)  Haber metninde belirtilen olay, haber bütününe konu Ak Parti Meclis üyeleri tarafından verilen yazılı soru önergesine ilişkin haberle birlikte verilmesi sebebiyle, kamuoyunda belirtilen olayın da soru önergesine konu olduğu yönünde bir algı oluşmuştur. Söz konusu etkinlikle ilgili olarak verilmiş herhangi bir soru önergesi bulunmamaktadır.
        Saygılarımla, 15.03.2012.

                         Nilay Doğan Vekili Av. Gazi Balaban

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894