• BIST 10319.96
  • Altın 2465.437
  • Dolar 32.2606
  • Euro 35.0379
  • İzmir 19 °C

McDonald’s Çocuk Vakfı’ndan Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne Kreş

McDonald’s Çocuk Vakfı’ndan Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne Kreş
McDonald’s Çocuk Vakfı, geçtiğimiz yıl çocuk polikliniğini yenilediği İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bu yıl da kreş kazandırdı.

MCDONALD’S ÇOCUK VAKFI’NDAN BEHÇET UZ ÇOCUK HASTALIKLARI HASTANESİ’NE KREŞ

 

McDonald’s Çocuk Vakfı, geçtiğimiz yıl çocuk polikliniğini yenilediği İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bu yıl da kreş kazandırdı. İnşaatından tefrişine sıfırdan başlayarak kreşi tamamlayıp hastane yönetimine teslim eden McDonald’s Çocuk Vakfı, bugüne kadar 25 farklı yerleşim bölgesinde 29 farklı projeyi hayata geçirdi.

İzmir'in en eski hastanelerinden Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin artık bir kreşi var. Geçen yıl hastanenin çocuk polikliniğini yenileyen McDonald’s Çocuk Vakfı bu yıl da inşa ve tefrişini üstlendiği kreşi, törenle hastane yönetimine teslim etti.

İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kreş binasının açılışına McDonald’s Türkiye Genel Müdürü ve McDonald's Çocuk Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Uçanlar, Başhekim Hurşit Apa, doktorlar ve çalışanlar katıldı.

Açılışta konuşan Uçanlar, İzmir’in, hatta Ege Bölgesi’nin en eski ve bilinen çocuk hastanesi olan Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne, bir kreş kazandırarak katkıda bulunmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

McDonald’s Çocuk Vakfı'nın, geçen yıl hastanenin çocuk poliklinik binasını yenileyip tefriş ettiğini hatırlatan Uçanlar, “17'nci yılını kutlayan vakfımız, çocukların sağlığı ve mutluluğu için projeler geliştirmek ve oluşturmak misyonu ile çalışmalarını sürdürüyor. Bugüne kadar tamamlanan projelerimiz kapsamında; aile odamızdan yılda 500 aile, hastane dersliklerinden 150 öğrenci, hastane oyun alanlarından 600 çocuk, pediatri hasta odalarından 400-500 çocuk yararlanıyor. Ayrıca her sene göz taraması projesi ile yaklaşık 15- 20 bin çocuğa ulaşılıyoruz” şeklinde konuştu.

HASTALARA VE YAKINLARINA EV ORTAMI SAĞLANIYOR

Uçanlar, bugüne kadar 25 farklı yerleşim bölgesinde, 29 değişik hastanede, tedavi görmekte olan çocukların ve refakatçilerin, bu zahmetli süreci daha mutlu ve konforlu bir ortamda geçirebilmelerini sağlayacak 49 projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. Uçanlar şöyle devam etti: “İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerin dışında Afyon, Çorlu, Çanakkale, Konya, Kayseri, Eskişehir, Aydın, Şanlıurfa, Samsun, Mersin, Diyarbakır, Mardin, Trabzon, Malatya, Erzurum, Van, Gaziantep, Bolu, Batman, Adıyaman, Cizre ve Adana’da projeler gerçekleştirdik. Hastanelerin çocuk servislerini baştan aşağıya yeniledik, hastane dersliklerini tefriş ettik, hastanelere çocuk oyun alanları oluşturduk.”

SAĞLIKLI GÖZ VE EĞİTİMDE BAŞARI PROJESİ 10 YILDIR SÜRÜYOR

McDonald’s Çocuk Vakfı olarak projelere 1.5 milyon Dolar harcadıklarını belirten Uçanlar, “GAP Bölge Kalkınma İdaresi, valilikler, İl Milli Eğitim ve Sağlık Müdürlükleri’nin işbirliği ile sürdürmekte olduğumuz ‘Sağlıklı Göz ve Eğitimde Başarı’ projemiz kapsamında ilköğretim okulu öğrencilerinin göz taramasını yapıyoruz. 10 yıldır aralıksız devam eden proje kapsamında 7 ilde sürdürdüğümüz projenin son ayağı olan Şanlıurfa’da 2015-2016 ders yılının sonuna kadar yaklaşık 15 bin öğrencinin göz taramasını tamamlamayı planlıyoruz. Böylelikle proje kapsamında bölgede toplam 125 bin öğrencimizin göz taramasını gerçekleştirmiş olacağız” dedi.

Törende, kreşteki çocuklardan Emirçağ Erol, Oğuz Uçanlar'a kendi yaptığı çiçeği armağan etti. Uçanlar, çocuklarla kreşin oyun alanlarını gezdi.

1975TE ÇOCUKLAR İÇİN KURULDU

Türkiye’de 1999 yılından beri faaliyette bulunan McDonald’s Çocuk Vakfı, ABD’ninPhiladelphia kentinde 1975’te Ronald McDonald House Charities (RMHC) adıyla kuruldu. McDonald’s restoranlarının bulunduğu 56 ülkede faaliyet gösteren RMHC’nin kuruluş amacı, çocukların uzun süreli tedavileri için evlerinden uzakta bir hastanede kalmak zorunda olan ailelere, evlerinin atmosferini yaratacak “EV”ler sunmaktı. Ronald Evleri olarak adlandırılan proje kısa zamanda hızla büyüdü. Bugün RMHC çatısı altında 30 ülkede toplam 288 Ronald Evinde, her gece yaklaşık 6000 oda ücretsiz olarak hasta çocuklar ve ailelerine tahsis ediliyor.

AİLE ODALARI HASTANE PSİKOLOJİSİNİ GİDERİYOR

McDonald’s Çocuk Vakfı’nın hedefleri doğrultusunda gerçekleştirdiği en önemli projelerden biri “Aile Odası.” Aile Odaları hastanelerin çocuk servislerinin çok yakınında bulunur. Aile Odası’nın amacı hastane odaları ve koridorları dışında hiçbir alternatifi olmayan çocuğa ve refakatçisine farklı bir ortam sunuyor.

24 saat boyunca hizmet veren aile odası, çocukların ve refakatçilerinin, hem keyif alarak vakit geçirebilecekleri hem de bazı temel ihtiyaçlarını giderebilecekleri mekanlar olarak hazırlanır. Aile Odaları, tedavi gören çocuğun diğer aile fertleriyle bir araya gelebildiği ev benzeri mekânlar olarak tefriş edilir. Böylelikle anne babalar çocukları ile TV izleyebilme, sohbet edebilme, kitap okuyabilme, internet erişiminden yararlanabilme fırsatı bulur. Ayrıca fiziki şartlar elverdiği sürece aile odalarında banyo yapabilme, çamaşır yıkayabilme alanları bulunur. Aile Odaları, annenin moralinin yükselmesine ya da hastanede kendisini evindeymiş gibi hisseden bir çocuğun tedavisine olumlu katkıda bulunur.

HASTANE İLKÖĞRETİM DERSLİKLERİ

Uzun süreli tedavi gören çocukların devamsızlık nedeni ile eğitimlerine ara vermeleri, hem onlar hem de ailelerine maddi/manevi yeni sorunlar yaratabiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı hastane derslikleri bu sorunu çözerek, tedavileri devam eden çocukların eğitim hayatlarına kesintisiz devam edebilmelerine olanak sağlıyor.

HASTANE OYUN ALANLARI

Rengârenk oyuncaklarla donatılan oyun alanları çocuklara düşlerini gerçekleştirme olanağı sağlanıyor. Yatarak tedavi gören çocukların tüm gün faydalanabileceği oyun alanları onlara keyifli bir ortam sunarak, iyileşmelerine destek oluyor.

 

ÇOCUK SERVİSLERİNİN TEFRİŞİ

McDonald’s Çocuk Vakfı, hasta çocukların bir an önce sağlıklarına kavuşmaları için tıbbi uzmanlığın yanı sıra, bakım sırasındaki uygun fiziki koşulların da önemine inanıyor. Bu amaçla çocuk servislerini hasta çocukların ve refakatçilerinin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak tefriş etmekte, en uygun hasta mobilyalarını ve donanımlarını (TV, buzdolabı gibi) onların hizmetine sunuyor.

TÜRKİYEDE MCDONALDS

‘BrandZ En Değerli 100 Küresel Marka’ çalışmasına ve Interbrand 2015araştırmasına göre, dünyanın en değerli 9’uncu markası olan McDonald’s, Anadolu Grubu (Anadolu Endüstri Holding) çatısı altında 1986 yılından bu yana ülkemizde faaliyet göstermektedir. McDonald’s, bugün yaklaşık 260 restoranı ve 6000 civarında çalışanı ile yılda 100 milyon kişiye hizmet vermektedir. McDonald’s, sunduğu ürün ve hizmetlerin %98’ini Türkiye’de üretim yapan tedarikçilerden temin etmektedir.

Sağlıklı bir yaşamın aktif bir hayat tarzı ile desteklenmesi gerektiğine inanan McDonald’s, gıda güvenliğine sahip ürünlerin düzenli ve dengeli tüketilmesini teşvik ettiği gibi tüm dünyada sporun da en büyük destekçilerinin başında gelir. FIFA ile Dünya Kupası, UEFA ile Avrupa Futbol Şampiyonası’nın destekçisi olan McDonald’s, 1976 yılından beri olimpiyatların da en önde gelen sponsorlarından biridir.

MCDCAFÉ
McCafé yaklaşık 20 yıl önce Avustralya’da doğmuş bir konsepttir. Dünyada 32 ülkede 1300’den fazla restoranda faaliyet gösteren kahve zinciri McCafé, Türkiye’de McDCafé adıyla 20’den fazla McDonald’s restoranında hizmet vermektedir. McDCafé’lerde, espresso’dancapuccino’ya, flatwhite’danamericano’ya, latte’den Türk kahvesine, frappe’densmoothie’ye kadar, birçok sıcak ve soğuk içecek seçeneklerinin yanında birbirinden lezzetli kek, kurabiye, muffin gibi damak zevkine hitap eden yiyecekler de bulunmaktadır.

MCDONALDS ÇOCUK VAKFI HAKKINDA
1974 yılında ABD’de kurulan günümüzde 56 ülkede faaliyet gösteren RMHC’nin (Ronald McDonald House Charities) bir uzantısı olarak Türkiye’de 2001 yılında faaliyete geçen McDonald’s Çocuk Vakfı’nın misyonu, çocukların sağlığı ve mutluluğu için projeler gerçekleştirmektir. McDonald’s Çocuk Vakfı, bu misyon çerçevesinde bugüne kadar 25 yerleşim merkezindeki 29 sağlık kuruluşunda 49 proje gerçekleştirmiştir. Bu projelerden yararlanan çocuk sayısı 2014 yılı itibarı ile 200 bin’e yaklaşmış ve Vakfa 1,5 milyon doların üzerinde ayni ve nakdi bağış yapılmıştır.

McDonald’s Çocuk Vakfı 2012 yılında gerçekleştirilen Şişli Etfal Hastanesi Gelişimsel Pediatri Servisi’nin inşa ve teşrifi projesi ile RMHC’nin en prestijli ödüllerini kazandı. Şişli Etfal Hastanesi Gelişimsel Pediatri Servisi Projesi kendi kategorisinde ‘En İyi Proje’ ödülünü alırken, RMHC’nin en büyük ödülü olan Kim Hill seyirci ödülüne layık görüldü. / EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894