• BIST 9973.83
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İzmir 24 °C

Menemen'e Yükseköğretim

Menemen'e Yükseköğretim
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ GÜNAYDIN EGE GAZETESİ / Eski Ulaştırma Bakanı ve Ak Parti 2.bölge Milletvekili Adayı Binali YILDIRIM Ak Parti Menemen İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği kahvaltılı toplantıya katıldı.

“DAĞ GİBİ SORUNLARI, DAĞ GİBİ HİZMETE DÖNÜŞTÜRDÜK”
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ GÜNAYDIN EGE GAZETESİ / Eski  Ulaştırma  Bakanı ve Ak Parti 2.bölge Milletvekili  Adayı Binali YILDIRIM  Ak Parti Menemen İlçe Başkanlığı"nın düzenlediği kahvaltılı toplantıya katıldı. Ak Parti İzmir İl Başkanı, Ak Parti Milletvekili Adayları, Menemen Kanaat Önderleri ve Sivil Toplum Kuruluşları"nın da bulunduğu toplantıda konuşma yapan YILDIRIM “biz hiçbir siyasi kaygı gözetmeden Menemenlilerin ortak aklına güvenerek ne gerekiyorsa onu yapmak istiyoruz. Yapacağımız her işi o işin uygulayıcısıyla birlikte planladık. İşe tabandan başlamak lazım“diye konuştu.
Türkiye"de Ulaştırma Bakanlarının daha önce görevde kalma sürelerinin ortalama 8.5 ay olduğunu belirten Yıldırım, “Biz 8.5 yıldır ülkede sağlanan istikrarla, sizin güveninizle bu işi yapıyoruz.” 8.5 aylık görev süresinin çok kısa olduğundan söz eden Binali YILDIRIM “Türkiye"nin bir çok alanda olduğu gibi ulaşımda da geri kalmasının arkasındaki en önemli neden budur, 8.5 yıldır dağ gibi sorunları, dağ gibi hizmete dönüştürdük ”dedi.
“Biz Menemen"i hep o üzücü tarihi olayla hatırlıyoruz. Ama Menemen bu olmamalı, Menemen tarımıyla, sanayisiyle geleceğe umutla bakan bir yer olmalı” şeklinde konuşan Yıldırım, Menemen"in eksiklerinin giderilmesi konusunda elinden geleceğini yapacağını söyledi.

MENEMEN"E YÜKSEK ÖĞRETİM GELECEK!
İlmin, araştırmanın, geliştirmenin olmadığı yerde hiç bir şeyin olmayacağını dile getiren Yıldırım, “sizden aldığımız güçle Menemen"e Yüksek Öğretimi getireceğiz, bunu yaparken Menemen"in hangi alanda gelişeceğine karar vermemiz lazım” dedi.
Hükümet konağının eski olmasının ve yenileme isteğinin dile getirildiği bir soruyaHükümet konağı hakkında da gerekenin yapılacağını söyledi.

MARMARAY"IN ARAÇLARI İZMİR"E GELECEK
Öte yandan Aliağa-Menderes hattından söz eden Binali Yıldırım, hat konusunda trenlerin eksik olduğunu ve Belediye"nin arayış içinde olduğunu öğrendiğini, bunun için de 2013"te harekete başlayacak olan Marmaray için alınan araçların İzmir"de kullanılacağını söyledi.
İzmir"in Expo 2020 adaylığına da değinen Yıldırım “Expo"nun İzmire kazandırılması için tek yürek mücadele edeceğiz” dedi. Expo sayesinde İzmir"in ihtiyaç duyduğu yatırımlara hızla kavuşacağını belirtti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894