• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İzmir 16 °C

Metro Beceriksizliği

Metro Beceriksizliği
ALİAĞA VİDEO HABER / İzmir’in Aliağa İlçesi’nde Ak Parti İlçe Başkanlığını ziyaret eden Ak Parti İzmir Milletvekili İsmail Katmerci İlçe Binasında köy muhtarları ile buluştu. Aliağa Eski Belediye Başkanı Tansu Kaya, İlçe Başkanı Kazım Ulaş, İl Genel ve Be


ismail katmerci yenivizyon gazetesi ziyareti 1

 


ismail katmerci yenivizyon gazetesi ziyareti 2


ismail katmerci muhtarlarla buluştu 1


ismail katmerci muhtarlarla buluştu 2

İSMAİL KATMERCİ “ BÜYÜKŞEHİR"İN BECERİKSİZLİĞİ YÜZÜNDEN METRO HATLARI BİTMİYOR”

ALİAĞA VİDEO HABER / İzmir"in Aliağa İlçesi"nde Ak Parti İlçe Başkanlığını ziyaret eden Ak Parti İzmir Milletvekili İsmail Katmerci İlçe Binasında köy muhtarları ile buluştu. Aliağa Eski Belediye Başkanı Tansu Kaya, İlçe Başkanı Kazım Ulaş, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, Parti Yönetimi ve Aliağa da ki tüm köy muhtarlarının katıldığı sohbet toplantısında Aliağa-Menderes Metro Hattı"nın bir türlü bitirilemediğini söyleyen İsmail Katmerci İzmir Büyükşehir Belediyesinin beceriksizliği yüzünden metro hattının bitirilemediğini söyledi. İsmail Katmerci Aliağa ya her geldiğinde aklına metronun geldiğini dile getirerek “ Aliağa Menderes hızlı tren hattı bir türlü bitmedi. Hükümetimiz, Ulaştırma Bakanlığımız 650 Milyon Dolar buraya yardımda bulundu. Hala bir şey yok. 2009 yerel seçimlerde Belediye Başkanı her tarafı demir ağlarla ördük diyordu ne oldu. Seçimlerden önce hızlı tren hattı açılacaktı ne oldu.” Dedi.

İSMAİL KATMERCİ “ İHALE YAPMASINI BİLMİYORLAR”

Ak Parti İzmir Milletvekili İsmail Katmerci İzmir Büyükşehir Belediyesinin hantallığı mantalitesi ve kafası ile bu işin birkaç yıl daha bitirilemeyeceğini sözlerine ekleyerek “ İhale yapmasını bilmiyorlar. Aliağa-Menderes Hattının elektrik İhalesi yine bozulmuş. Öyle bir şartname yap ki bozulmayacak hale getir. İzmir de ki metro da artık neredeyse gündemden kalktı. 2 etap olarak hazırlanmıştı. Üçyol-Üçkuyular  5.5 km ve bir de Bornova hattı vardı o da 8 km idi. Biz 8 km den vazgeçtik. Üçyol-Üçkuyular hattını da yapıp çıkamadılar. İhale oldu, ihaleyi Kamu İhale Kurumu iptal etti o zaman da hükümet iptal ettirdi diye çamur atmaya kalktılar. Hâlbuki burada yapılan eksiklik gibi, Karayolları Genel Müdürlüğü karayollarının ihalesini iptal etti. Adıyaman Belediyesi"nin ihalesi iptal oldu ve birkaç belediye de ihaleler iptal oldu. Bunları bilemeyen Büyükşehir Belediyesi mi olur. Kendi beceriksizliklerini hükümete yıkmaya çalışıyorlar. O yapılıp ta iptal olunan ihale 5,5 km"lik hattın 1700 metresi. Geri kalan 3800 metre nerede. Orada yaşayan insanlara, esnaflara yazık değil mi.” Diye konuştu.  

KATMERCİ “BİZDEN İSTESİNLER YAPALIM”

5,5 km lik metro hattının temelinin 2005 yılında atıldığını ifade eden İsmail Katmerci aradan 5 yıl geçtiğini belirterek “ Ellerine hangi işi alırlarsa o işten hayır gelmiyor. Biz bu işin altından kalkamıyoruz, bu işi beceremedik, nasıl Üniversiade de bize yardımcı olduysanız bu işte de yardımcı olun desinler, biz öncülük edelim hükümet olarak biz bitirelim. Bunu da demiyorlar. Bu kadar beceriksiz olabilirler. Hiç umudumuz yok. Aliağa-Menderes hızlı tren hattı hemzemin geçitlerinin bir çoğu daha açılmadı. 2004 seçimlerinde bitirilecekti olmadı. 2007 dendi, 2009 Mayıs ayı dendi olmadı. Aliağa-Menderes hattı bitmiş olsa İzmir ve Aliağa ekonomisine ne kadar faydası olur. Burada ki vatandaşımız Menderes te çalışabilir, Konakta çalışabilir. Havaalanına çok kısa sürede gidip gelebilir.” Dedi.

KATMERCİ “TÜRKİYE DE SOL, HANGİ OLUMLU İŞE KATKI KOYDU?”

Türkiye de sol siyasi anlayışın olumlu hiçbir şeye katkılarının olmadığını dile getiren Ak Parti İzmir Milletvekili İsmail Katmerci “  Üniversitede öğrenciyken İstanbul Boğaz Köprüsüne hayır kampanyaları başlattılar. İki sıra kamyon beklerdi. Sirkeciden arabalı vapura biner hareme geçerdi kamyonlar. Sirkeciden yeni kapıya kadar çift sıra kamyon olurdu. O sıralar boğaza köprü yapılma kararı vardı. CHP İstanbul Boğazına köprü yapılmasına hayır kampanyası başlattı. Başında Ekonomi Profesörü Besim Üstler vardı ve CHP"nin Genel Sekreteriydi. Buradan burjuvalar geçecek diyorlardı ve o yüzden karşı duruyorlardı. Hükümetler burjuvaya hizmet mi edecek diyorlardı. Bu kadar ideolojik ve sığ düşünen bir zihniyet, aradan 30 yıl geçmesine rağmen hala aynı ideolojik düşüncede ve bir yere gelemediler. Hükümete hiçbir konuda destek olmuyorlar. Muhalefet ya destek olur ya da yapılaması düşünülen işlere öneri getirir ya da köstek olur.” Dedi.

İSMAİL KATMERCİ “ CHP NEYE KARŞIYSA BİLİN Kİ O İŞ HALKIN YARARINADIR”

 “CHP neye karşıysa bilin ki o iş halkın yararınadır.” Diyen Kamerci konuşmasını şöyle sürdürdü; “ SSK Hastaneleri ile Devlet Hastaneleri birleşirken karşı durdular peki ne oldu, iyi olmadı mı? Aile Hekimliğine geçerken sağlık berbat oldu diye feveran etmediler mi peki ne oldu. Aile Hekimliği iyi olmadı mı? Tam gün yasasına karşı çıktılar. Doktora denildi ki ya muayenehanende çalış ya da Hastaneyi tercih et. O da diyordu ki hem Muayenehanede çalışacağım hem de hastanede, olur mu peki. Bir tanesini tercih edeceksin. Bu şekilde çalışan Türkiye geneli kaç tane doktor var 1200. 1200 kişi için bu kadar feveran ettiler. Hükümet burada halkımıza daha iyi hizmet için çalışıyordu buna da karşı çıktılar. İyi muhalefet iktidarlara yol gösterir ve iktidarlar da daha güzel hizmetler yapar. Muhalefetin bir tanesi benim sıralarıma 1 metre yaklaşanı yakarım diyor. Diğeri ise devamlı karşı. Bütün bunlara rağmen güzel işler yapıldı. Cumhuriyet tarihinden bu yana en büyük hizmeti Ak Parti yaptı. 58-59 hükümet geldi geçti ve hepside hizmet etmeye çalıştı ama Ak Parti"nin hizmetini kimse yapamadı. Gayri Safi Milli Hasıla"nın Cumhuriyetimizden bu yana geldiği 250 Milyar dolardan aldık 2003 ten 2008 sonuna kadar 759 Milyar dolara çıkardık, yani üçe katladık. Enflasyon canavarından kurtaracağız denirdi hep Ak Parti enflasyonu yüzde 5"lere indirdi. Esnaf kredileri yüzde 59"du, bugün ise 6,5 civarında. Hiç kimse bugün çocuğumu okutamıyorum, tedavi ettiremiyorum diyemez. Diyorlarsa bana gelsinler.”

KATMERCİ “26 YILDIR TERÖRÜ ÇÖZEMEDİK”

Ak Partinin Muhafazakar Demokrat olduğunu ama sosyal ve demokratız diyenlerin sözde kaldığını dile getiren Ak Parti İzmir Milletvekili İsmail Katmerci şu görüşlerini dile getirdi; “Devlet sosyal bir Devlet oldu. Sosyal Demokratız demekle olmuyor. Biz Muhafazakar Demokratız ama bizim kadar sosyal ve demokrat parti yok. CHP de milletvekili bittiği halde daha Deniz Baykal"ın elini sıkamamış milletvekilleri var. Bana gelip söylediler. Bizde ise öyle değil. Bizde her kes fikrini söyler ve tartışılır. Deniz Baykal"a bir şey söyleyemezsiniz. Sosyal Devlet olmak için halkınızı kucaklamanız lazım. Türkiye de milletimiz açılımı taktir edecek. Terör ülkemizin birinci önceliklerinden birisi. 1984 diye kabul edersek 26 yıldır çözememişiz. Bunları konuşmak ve düşünmek bile büyük bir adım aslında. Biz güçlü devletiz evet ama asarız keseriz ile bir yere varamadık, 26 yıldır ortada bir şey yok. Sonra verilecek büyük bir taviz yok. İnsanlarımıza verilmesi gereken en tabi insan haklarını vereceksiniz, fazlası da yok. Topu aşağıya indirip yerden oynayacaksınız. Biz birbirimizle kavga etmek değil iyi geçinmek zorundayız. Biz bunları anlatmak için Türkiye"nin her tarafına dağıldık. Halkımıza açılımı bire bir anlatıyoruz. Bayrağımız, Dilimiz ve Misak-ı Milli Sınırlarımız tartışılamaz diyoruz. Hak ve özgürlüklerin sözde kalmasını istemiyoruz. Türkü Kürdü yok artık et ile tırnak olmuş, kız alıp kız vermişiz.Hapishanede oğlunu ziyaret eden bir anne ye Kürtçe konuşamazsın diyoruz. O anne Türkçe bilmiyor ve oğluna sarılıp hasret gidermek, duygularını anlatmak istiyor ama siz yıllardır konuşamazsın diyorsunuz. Bu olmamalı. İnşallah iyi şeyler olacak.”   

“BAŞBAKANI TAKDİR ETMEK LAZIM”

 TEKEL İşçilerinin eylemlerine de değinen Katmerci “ Burada Başbakanı takdir etmek gerekiyor. Başbakan istese TEKEL işçilerine istediğini veremezmiydi tabi ki verirdi ama kimin parasını verirdi, halkın parasını. Çözülürdü bu işler. Senin, benim, işsizin ya da asgari ücretlinin parasını verirdi. Yıllık yaklaşık 500 Trilyon tutan bir meblağ yapıyor bu. Özelleştirme kararını biz almadık, bizden önceki hükümetler aldı. Kıdem tazminatını, İhbar Tazminatını verip dışarıda bırakacaktı işçileri ama şimdi hükümet dışarıda bırakmadı ve 4-C kapsamına alarak 10 ay çalışma fırsatı verelim dedi. Bugünkü maaşlarınızda değil biraz düşük maaşlarda çalışın dedi. 1 ay daha süre verdi ve 11 aya çıkardı çalışma süresini. Kıdem ve İhbar tazminatlarını verdi. Üniversite mezunu olup, doktora yapıp asgari ücretle çalışmak isteyenler var. TEKEL İşçilerine de bu kadar hak verildi yani. İstese Başbakan veremezmiydi verirdi ama halkımız bunu takdir etmeli.” Şeklinde konuştu.  

“2011 SEÇİMLERİNDE TABAN OYUMUZ YÜZDE KIRKBEŞ”

2011 yılında yapılacak Genel Seçimler için de bir açıklama yapan İsmail Katmerci “ Genel seçimler 2011 Temmuzda yani zamanında yapılacak. Belki 1-2 ay öne alınabilir ama 2011 de yapılacak. Aralığa hatta 7 Kasım gibi gün verenler var. Bu kadar dar görüşleri var. Uzun yıllardır siyasetin içindeyim. Ak Partinin taban oyu bu seçimlerde yüzde 45 olur. Bu Demokratik açılımı ve diğer icraatlarımızı 3-4 ay içinde Türkiye de herkese anlatacağız. Zihinleri karıştıran, bulandıran bozucu bir zihniyet var. 2011 de iddia ediyorum minimum yüzde 45 olacak oyumuz. Soruyorum size kim bizden daha iyi yönetecek. CHP mi, MHP mi hangi parti var. Vatandaşımız yapılan çirkinlikleri gördükçe Ak Partiye daha sıkı sarılacak. Çocuklarımıza, torunlarımıza daha iyi bir Türkiye bırakmak zorundayız. Cem Uzan"ın üzerine, çetelerin, Ergenekon"un ve halkımızı yıllardır mağdur eden derin yapılanmaların üzerine kim gidebilirdi.” Diye konuştu.

İsmail Katmerci Parti Binasındaki Toplantının ardından Aliağa Gemi Söküm Tesislerini, İlçede bulunan Taksici ve Minibüsçü esnafını ziyaret etti. Katmerci daha sonra Ak Parti İlçe Başkanı Kazım Ulaş ve Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi Muhammet Yılmaz"ın çabaları ile geçici olarak hizmet vermeye başlayan Karaköy Köprüsü çalışmalarını yerinde takip ederek muhtar ve köylülerle konuştu. İsmail Katmerci gazetemizi de ziyaret ederek görüş ve düşüncelerini dile getirdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894