• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İzmir 18 °C

MHP’den Üslup Uyarısı

MHP’den Üslup Uyarısı
ALİAĞA HABER / Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Kazım Ulaş’ın geçtiğimiz günlerde İlçe Danışma Toplantısında yaptığı konuşmada MHP’nin hedef alındığını ve yakışıksız ifadeler kullanıldığını söyleyen MHP İlçe

ABDÜRRAHİM AYDEMİR AK PARTİ İLÇE BAŞKANINA TEPKİ GÖSTERDİ

 

MHP İLÇE BAŞKANI ABDÜRRAHİM AYDEMİRDEN AK PARTİ İLÇE BAŞKANI KAZIM ULAŞ"A “MHP HAKKINDA SÖYLEDİKLERİNİZİ SİZE İADE EDİYORUM”

 

 

ALİAĞA HABER / Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Kazım Ulaş"ın geçtiğimiz günlerde İlçe Danışma Toplantısında yaptığı konuşmada MHP"nin hedef alındığını ve yakışıksız ifadeler kullanıldığını söyleyen MHP İlçe Başkanı Abdürrahim Aydemir “Ak Parti İlçe Başkanının Aliağa da olduğunu unutmaması gerekiyor. Partimiz hakkında sarf ettiği cümleleri ve yakıştırmaları kendisine aynen iade ediyorum” dedi.

 

Abdürrahim Aydemir İlçe danışma Toplantısında Ak Parti İlçe Başkanı Ulaş"ın muhalefeti eleştirirken özellikle MHP"yi hedef aldığını söyleyerek “ Konuşmasında partimiz ve Genel Başkanımız için "utanmadan, sıkılmadan" ifadelerini kullanmış ve daha önceki bir konuşmasında da "adam gibi muhalefet yapmıyorlar" sözlerini sarf etmiştir. Bu sözler yerelde siyaset yapan bizlere hiç yakışmamaktadır. Başkanın üslubunu düzeltmesini ve sadece Aliağa da bir İlçe Başkanı olduğunu unutmaması gerektiğini hatırlatıyorum. İlçe dışına çıkıp birbirimizi eleştireceksek Türkiye"nin genel havasına baktığımızda bizim alnımızın açık olduğu görülür” diye konuştu. Ak Parti İlçe Başkanının konuşmasında bazı bölümleri de eleştiren Abdürrahim Aydemir “ Konuşmasında Türkiye de artık enflasyon ve devalüasyon sözlerinin konuşulmaz olduğunu ve bunun Ak partinin eseri olduğunu söylüyor. Hiçbir banka batmadı diyorlar ve bunu da Ak Partiye mal ediyorlar. Onlara koalisyon ortağı olduğumuz 57. Hükümet döneminde şimdi bunların konuşulmamasını sağlayan ekonomik önlemler ile ilgili adımları ağır bedeller ödeme pahasına atan MHP"yi gösterir ve geçmişe bakmalarını öneririm. Dürüst olalım ve zihnimizi açık tutalım” Dedi.

 

57.HÜKÜMET DÖNEMİNDE TERÖR NEREDEYSE SIFIRDI

 

MHP İlçe Başkanı Abdürrahim Aydemir Ak Parti İlçe Başkanı Kazım Ulaş"ın "Şehit cenazeleri gelirken birileri utanmadan sıkılmadan olağanüstü hal geri gelsin diyor, erken seçim istiyorlar, bunlar Türkiye"nin geçmişini ve gerçeklerini bilmiyorlar." sözlerini talihsizlik ve üslupsuzluk olarak nitelendirerek “Olağan Üstü Hal istemini Genel Başkanımız Devlet Bahçeli dile getirmiştir ve haklıdır. Bugün terör konusunda Türkiye"nin geldiği noktaya bakmalılar. MHP Hükümet ortağı olduğu dönemlerde Ak Parti hükümeti devralırken neredeyse sıfır terör olayı vardı. İktidarı Ak Parti aldıktan 1 yıl sonra terör yeniden ortaya çıktı. Kardeş kavgalarını körükleyerek bu günlere getirdiler.” Dedi.

 

MHP Aliağa İlçe Başkanı Abdürrahim Aydemir terör eylemlerinin artışa geçtiği dönemlerde MHP Lideri Devlet Bahçeli"nin 19 Haziran 2010 tarihinde 8 askerin şehit edildiği eylem sonrası terör saldırıları konusunda yazılı bir basın açıklaması yaptığını ifade ederek “MHP olarak Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli bu açıklamasında sadece OHAL değil terörün ortadan kaldırılması için yapılacak diğer çalışmalardan da bahsetmiş ve önerilerini sıralamıştı” dedi. Abdürrahim Aydemir şöyle konuştu; “ Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli basın açıklamasındaki metnin ilk bölümünde terör olaylarının artma sebeplerini bir bir sıralamış ve ikinci bölümde de teröre karşı alınacak önlemleri ve önerileri belirtmiştir. Bu metinde sayın Bahçeli Ak Parti İktidarı döneminde terörün her gün tırmandığını ve geçen süre içerisinde teröre 800 şehit verildiğini ifade etmiş ve bunun tek sorumlusunun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve dolayısıyla Ak Parti olduğunu belirtmişti. Açılım kavramından sonra ise teröre 125 şehit verildiğini hatırlatmıştı. Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli ortaya çıkan vahim ve karanlık tabloyu özetledikten sonra devlet ve hükümet nezdinde alınacak aralarında radikal de olabilecek önlemleri sıralamıştı ve hatta bu tavsiyeleri Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Güle de son görüşmede iletmişlerdir. Genel Başkanımızın konuşma metninde yer alan teröre karşı önlemler kısmında ki ifadeler aynen şu şekildedir;

 

 Başbakan Erdoğan"a somut önerilerimiz şunlardır;

 

     24 Haziran 2010 günü yapılması planlanan MGK toplantısı öne çekilerek önümüzdeki pazartesi günü yapılmalıdır.

     PKK terörü ve etnik bölücülük özel gündemiyle yapılacak toplantıda terörle mücadele için kapsamlı önlemler karara bağlanmalı ve PKK açılımı zırvasından vazgeçildiği ilan edilmelidir.

    Bu kapsamda terörün iç kaynakları ve unsurlarına karşı gerekli tedbirlerin alınabilmesi için Anayasanın 120. maddesine göre bölgede Olağanüstü Hal ilan edilmelidir.

    Kuzey Irak"a karşı siyasi, ekonomik ve askeri tüm imkânlar kullanılarak etkili bir caydırıcılık stratejisini uygulamaya konulmalıdır.

    Terör saldırılarının kaynaklandığı bu bölgeye geniş çaplı bir kara harekatı yapılmalı ve teröristlerin geçiş yollarını emniyete almak için Kuzey Irak"ta askeri ihtiyaçları karşılayacak geçici güvenlik kuşağı oluşturulması için gerekli hazırlıklara süratle başlanmalıdır.

     Kandil dağındaki terör elebaşlarına ve altyapısına karşı etkili bir askeri harekat icra edilmelidir. Kandil terör karargahı olmaktan kalıcı bir şekilde çıkarılmalıdır.

     Terör örgütünü İmralı"dan serbestçe yöneten terörist başının yakınları ve avukatları ile irtibatı ve dış dünyayla temas kanalları bütünüyle kesilmelidir.

 

Türkiye"nin içinden geçmekte olduğu kriz ve kaos ortamından çıkabilmesi için acilen Türk milletinin hakemliğine başvurulması artık kaçınılmaz hale gelmiştir.

Başbakan"a son çağrımız TBMM"de acilen erken seçim kararı almasıdır.

Başbakan Erdoğan Türkiye"nin geleceğini şahsi ve siyasi ikbal ve çıkar hesaplarıyla ateşe atmanın bedelinin çok ağır olacağını unutmamalıdır.

Şemdinli"de 8 şehidimizin toprağa düştüğü gün bölücülükle özdeşleşen ve PKK"nın sözcülüğünü yapan malum kişilerin televizyon ekranlarında boy göstererek zehir saçmaya devam etmeleri aziz milletimizi derinden yaralamaktadır.

Medya patronları ve yöneticilerine bölücülük sicili bilinen bu mihrakların televizyonları ve gazeteleri terör propagandası ve güvenlik güçlerimize karşı yıpratma ve karalama kampanyası amacıyla kullanmalarının önlenmesinin vatan sevgisinin asgari bir icabı olduğunu bu vesileyle hatırlatmak isterim.”

 

MHP İlçe Başkanı Abdürrahim Aydemir yerelde siyaset yapan kişilerin özellikle üsluplarına dikkat etmelerinin önemli olduğunu vurgulayarak “Biz de bu ülkenin yüksek menfaatleri için çalışıyor, ülkemizin birlik ve beraberlik içerisinde binlerce yıldır sürdürdüğü kardeşlik hukukunu devam ettirmesini istiyoruz. Hal böyle iken bir İlçe de dahi toplumu gerecek ve insanların ilişkilerini zedeleyecek hal ve tavırlara girilmesi yüz yüze baktığımız ve belli bir saygı çerçevesinde yürüttüğümüz insani ilişkilerimizi gözden geçirmemize sebep olacaktır ki bu da hoş bir durum değildir. Bizler düşüncelerimizi özgürce söyleyebilmeliyiz ama hakarete varan ifadeler kullanmamalıyız.” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894