• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İzmir 16 °C

Mikrobiyoloji Analiz Metotları kitabı yayınlandı

Mikrobiyoloji Analiz Metotları kitabı yayınlandı
MİKROBİYOLOJİ ANALİZ METOTLARI KİTABI YAYINLANDI

Kitap yayıncılığı konusunda uzmanlaşan Sidas Yayıncılık şimdi de yazarlığını Dokuz Eylül Üniversitesi Seferihisar Fevziye Hepkon Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr.Gözde TÜRKÖZ BAKIRCI  ve Celal Bayar Üniversitesi Gıda Mühendisliği  Öğretim Üyesi Prof. Dr. Semra KAYAARDI’nın yazdığı  “Mikrobiyoloji Analiz Metotları” kitabını yayınlandı. 

Kitabın, özellikle  gıda işletmelerindeki laboratuvarlarda çalışan mühendisler için başucu bir yayın olduğunu belirten kitabı yazarları: “Gıda işletmelerinde sağlıklı ve kaliteli üretimin anahtarı etkin bir sanitasyon programının uygulanmasıdır. Sanitasyon uygulamalarında temel hedef, gıdalara bulaşarak ürün kalitesini bozan ve ürünü tüketen insanlarda enfeksiyon ve intoksikasyonlara yol açan mikrobiyolojik tehlikelerdir. Söz konusu tehlikelerin daha işletmeyi terk etmeden (hammadde, yarı mamül veya mamül formunda) belirlenmesi oldukça önemlidir. Bu nedenle işletme bünyesinde kurulan laboratuvarlarda son ürün temel bazı kalite nitelikleri yönünden incelenmektedir. Özellikle gıda sektörünün kalite kontrol birimi ve mikrobiyoloji laboratuarlarına yönelik hazırlanan bu kitabın, üreticinin ürününü piyasaya vermeden mikrobiyel kalitesini belirlemesi, dolayısıyla olası geri çağırma ve müşteri şikayetlerinin önlenmesi bakımından yararlı olacağı düşünülmüştür.  Bu amaçla hazırlanan kitabımızda gıda işletmelerinde sanitasyon uygulamaları ve mikroorganizmalarla ilişkisi konusu ile sektörel açıdan çok önemli bir kılavuz olacağına inandığımız uluslararası kabul görmüş mikrobiyolojik analiz yöntemlerine yer verilmiştir. Kitabımızın Gıda Hijyeni ve Mikrobiyolojisi alanında çalışan ve konuya ilgi duyan herkese yararlı olmasını diliyoruz.” şeklinde konuştular.

“Mikrobiyoloji Analiz Metotları” kitabı bu alanda büyük bir boşluğu dolduracak. Özellikle gıda işletmelerinde çalışan Gıda Mühendisi ve Gıda Teknikerleri için kaynak niteliğindeki bu eser birçok üniversitede de ders kitabı olarak okutulacak. 176 sayfadan oluşan kitap 20 TL den satışa çıktı. Kitap  [email protected]  ve 0555 530 77 12 veya 0232 441 60 01 den temin edilebilir.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894