• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İzmir 15 °C

İstikrar Dönemi Yaşanıyor

İstikrar Dönemi Yaşanıyor
AK Parti Aliağa İlçe Başkanı ve İl Genel Meclisi Grup Başkanvekili Uğur Türkan, Kendi isteği ile 29 Nisan 2003 tarihi öncesinde Çalışanların Tasarruflarını Teşvik Hesabı (ÇTTH) sisteminden çıkanlara ödemelerin 7 Mart 2007 tarihinden itibaren başladığını b

AK PARTİ ALİAĞA İLÇE BAŞKANI VE İL GENEL MECLİSİ GRUP BAŞKAN VEKİLİ UĞUR TÜRKAN “TÜRKİYE’DE ARTIK BİR GÜVEN VE İSTİKRAR DÖNEMİ YAŞANIYOR. BÜTÜN EKONOMİK GÖSTERGELER BU YÖNDE”
AK Parti Aliağa İlçe Başkanı ve İl Genel Meclisi Grup Başkanvekili Uğur Türkan, Kendi isteği ile 29 Nisan 2003 tarihi öncesinde Çalışanların Tasarruflarını Teşvik Hesabı (ÇTTH) sisteminden çıkanlara ödemelerin 7 Mart 2007 tarihinden itibaren başladığını belirtti. Türkan hazinenin, tasarruf sahiplerinin sistemden çıktıkları tarihte, hesapta kalan devlet veya işveren katkısı tutarları ile şahıs kesintisine tekabül eden ödenmeyen nema tutarlarının, Şubat 2007 sonu itibari ile değerlemeye tabi tutularak, başvurmaları halinde tasarruf sahiplerine defaten ödeneceğini açıkladığını hatırlattı.
Türkan gazetecilere yaptığı açıklamada hak sahiplerinin başvurularının 07 Mart 2007 Tarihinden itibaren başladığına dikkat çekerek,  “Hak sahibi vatandaşlarımız, T.C Kimlik Numaraları ile beraber varsa Tasarruf Teşvik Hesap Numaraları ve Nüfus Cüzdanı ya da muadili kimlik belgelerini ibraz etmek suretiyle Ziraat Bankası şubelerine başvurmaları gerekiyor” dedi. 

  

DAVALI OLANLAR

Türkan yaptığı açıklamada ayrıca, davaları sonuçlanmış veya sürmekte olan hak sahipleri bakımından, davası sonuçlanmış ve mahkeme kararı Ziraat Bankası'nca yerine getirilip ödeme yapılmış hak sahipleri lehine, ilgili kanun gereği yapılan hesaplama neticesinde bir fark oluşması durumunda lehe olan farkın, ilgililerin başvuruları halinde, Ziraat Bankası'nca ödeneceği bilgisini verdi. Türkan, davası devam etmekte olan ve talepte bulunan hak sahiplerine de ilgili kanuna göre hesaplanan miktarın, ilgililerin başvuruları halinde, Ziraat Bankası tarafından davanın bitiminin beklenmeksizin ödeneceğini söyledi.

İSTİKRARIN SONUCU

Türkiye’nin artık bir değişim ve dönüşüm yaşadığına dikkat çeken Türkan “Ak parti iktidarı yaklaşık dört yıl 3 ay önce farklı bir Türkiye devralmıştı. Bugün farklı bir Türkiye var. 4 yıl üç ay önce vatandaşlarımız akşam yatıp yatağa girince acaba cebimden yarın kaç para eksilecek diye düşünüyordu. Ama şimdi acaba cebimizdeki paranın değeri ne kadar arttıyı konuşuyoruz. Kişi başına düşen milli gelir Ak parti iktidara geldiğinde yaklaşık 2500 dolardı. Beş yıl dolmadan kişi başına düşen milli gelir 5 bin 380 dolara yükseldi. Gecelik faizler Ak parti iktidarı öncesinde yüzde 8 binlere kadar çıkmıştı. Bu faizler fakir fukara garip guraba halkımızın cebinden çıkarıldı” diye konuştu.
Ak Parti İktidarı öncesinde enflasyon canavarının her gün gazetelerde manşetlerden verildiğini hatırlatan Türkan, Ak Parti’nin görevi devraldığında yüzde 30 olan Enflasyon oranının tek haneli rakamlara indirildiğini söyledi. Ak Parti İktidarı döneminde yolsuzlukların olmadığını savunan Türkan, hortumların kesildiğini, iktidarları döneminde fona devredilen banka kalmadığına dikkat çekti. Türkan “22 banka Ak Parti iktidarından önce fona devredildi. Bunun, 22 milyar dolar bu millete faturası var. 13,5 katrilyon benim işçi memurumdan zorunlu tasarruf adı altında kesinti yapıldı. İşçiden memurdan kesilen bu 13,5 katrilyonu Ak Parti İktidarı ödedi. Başbakanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan’ın deyimiyle (Türkiye Cumhuriyeti devleti işçisine, memuruna borçlu kalamazdı) o yüzden bu paralar ödendi Çünkü Ak Parti iktidarının mesuliyeti bunu gerektiriyordu. Onurumuz bunu gerektiriyordu. Adalet anlayışımız bunu gerektiriyordu” şeklinde konuştu. İmar zedelerin 8 katrilyonluk alacağının da Ak Parti iktidarı döneminde ödendiğine dikkat çeken Türkan, IMF’ye geçmiş dönem 23,5 milyar dolarolan borcun Ak Parti iktidarı döneminde 10,7 milyar dolara düşürüldüğünün altını çizdi. Merkez Bankasının Ak Parti İktidarından önceki döviz rezervinin 26 Milyar dolar olduğunu söyleyen Türkan, “Şu anda bu rakam 61 milyar dolara çıkmıştır. Türkiye’de artık bir güven ve istikrar dönemi yaşanıyor” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894