• BIST 10138.4
  • Altın 2459.504
  • Dolar 32.277
  • Euro 34.9682
  • İzmir 23 °C

Nihat Dirim TAM Konuştu

Nihat Dirim TAM Konuştu
Cumhuriyet Halk Parti Foça İlçe Örgütü 17-Aralık-2008 tarihinde Foça Reha Midilli Kültür Merkezinde yerel seçimlere yönelik çalışmaları ile ilgili genişletilmiş bilgilendirme toplantısını gerçekleştirdi. Foça CHP İlçe örgütünün gerçekleştirdiği bilgile

EFSANE BAŞKAN NİHAT DİRİM TAM KONUŞTU

Cumhuriyet Halk Parti Foça İlçe Örgütü  17-Aralık-2008 tarihinde Foça Reha Midilli Kültür Merkezinde yerel seçimlere yönelik çalışmaları ile ilgili genişletilmiş  bilgilendirme toplantısını gerçekleştirdi. Foça CHP  İlçe örgütünün gerçekleştirdiği bilgilendirme toplantısında  Foça "da 1989 yılında dönemin iktidar partisi olan Anavatan Partisi"nin elinden 357 oy  fark ile Foça Belediyesini alarak İlçede yaklaşık 20 yıldır süren (yerel) Sol iktidarının mimarı olan ve 2 dönem belediye başkanlığı görevini yürüten CHP"nin Efsane Başkanlarından Foça Eski Belediye Başkanı Nihat Dirim Mevcut Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ"a  konuşmasında sert çıktı. Dirim “Gökhan Başkanımızın yerel yönetim anlayışında bir nebze tek adamlık yatıyor. Bu her şeyi tek başıma yaparım anlayışı beni gerçekten rahatsız ediyor.”dedi.

“HİÇ BİR ŞEKİLDE KIRILMAYA ÜZÜLMEYE İZİN VERMEM “
Bu partiye 25 yıl emek vermiş ve bu  parti içersinde sorumluluklar almış  bir kişi olarak partimizin yerel yönetim sürecinde sonucu ne olursa olsun sonuçta adaylığımı veya adayımızı
genel merkez belirler diyen Nihat Dirim “ şahsım adına partimiz içersinde hiçbir şekilde kırılma ve üzülmeye hiç kimse için izin vermeyeceğim ve birlikte hareket ettiğimiz arkadaşlar adına da bu garantiyi veriyorum. “dedi. Foça Cumhuriyet Halk Partisi  olarak hiç kimseyi kırmaya üzmeye hakkımız yok  diyen Nihat Dirim “özellikle belirtmek isterim ki bu toplantıdan ve bundan sonraki süreçten ilçe başkanımızın önderliğinde her zaman olduğu gibi birlik ve  beraberlik içinde çıkacağız. Yeni bir yerel seçim sürecine giriyoruz. Yeni bir belediye oluşturuldu yeni bir siyaset anlayışı var. eskiden Foça Merkezde Bağarası"nda
Yeni Foça"da ve Gerenköy"de delegeler vardı şimdi bu beldeler ortadan kalktığı için tek bir çatı altında birleştik yeni oluşan ilçe siyaset yapısında anti demokratik bir  şekilde kapatılan beldelerdeki siyasi dengeleri asla bozmamalıyız. Yeni Foça, Bağarası ve Gerenköy"de ki  siyasi dengeleri gözetmek zorundayız sonuçta onlar kapatıldı diye onları yok sayamayız. “şeklinde konuştu.

“İZMİR"E GÖZ DİKMİŞ AKP "YE KARŞI MÜCADELEMİZİ VERECEĞİZ”
Konuşmasının devamında Türkiye"nin genel siyasetine de deyinen  Nihat Dirim
Sözlerine şu şekilde devam etti. Bugün için 2"inci dönem  AKP"nin uyguladığı gereksiz   politikalar açığa çıkmıştır.Gerçekten ülkemizde bir sol seçeneğin olması gerektiğine yürekten inanıyorum bununda oluşacağı tek çatısı çatı CHP"si  çatısıdır. Yerel seçimlerin özgürlükçü,demokratik,insan haklarına saygılı sosyal adalet ve hukuk devletinin inşasında ve bu ilkeler doğrultusunda ülkemizi Avrupa birliğine taşıyacak  bir CHP yaratılmasında çok önemli bir rol oynayacaktır buna yürekten inanıyorum.Yeni seçim sürecinde ilçe olarak Büyükşehir"e bizlerde oy kullanacağız  yalnızca ilçemizden sorumlu değiliz. İzmir"e göz dikmiş AKP"ye karşı  mücadelemizi vereceğiz  bu anlamda bizlerin birliği beraberliği önem taşıyor. “diye konuştu.

“PARTİMİ TEMSİL ETTİĞİM DÖNEMLERDE PARTİMİZ İZMİR "DE HER DAİM ÖRNEK GÖSTERİLDİ”
İlçemizde 20 yıldır yönetimdeyiz.diyen Nihat Dirim Gerenköy"de Yeni Foça"da ve  daha önce Bağarası beldesinde de  iktidar olduk bu anlamda biz Foça"da 20 yıldır iktidarız  biz Foça"da bir siyasi parti inşa ettik biz bir siyasi partiyi örgütledik ve gerçek anlamda bir siyasi parti yaptık hiçbir zaman Foça"da kısır politikalar kısır çekişmeler olmadı,partimi temsil ettiğim dönemlerde partimiz her daim İzmir"de örnek gösterildi. Foça partide genel anlamda her zaman örnek gösterilen farklı bir yerde olan bir  ilçe oldu. Bunu hep birlikte görev yaptığım arkadaşlarımla sağladık. Bu siyasi parti yapısı içinde biz isime yönelik,kişilere yönelik  A,B,C isimlerine yönelik siyaset gütmedik politika yapmadık.”dedi. Dirim “Biz bir parti  kurduk her yerel seçimde yerel yöneticilerimizi Belediye Başkanı,Belediye meclis üyelerini ve İl Genel Meclis üyelerini bu parti çatısı içinde belirledik. Yani biz partiden adam seçtik fakat siyasi rakiplerimiz ne yaptı bizlerin yarıştığın kişiler her yerel seçimde kendilerine parti seçtiler işte CHP"nin farkı buradadır.”ifadesinde bulundu. 

“1989"DA  FOÇA"DA KARMAKARIŞIK BİR KENT DEVİR ALDIK”
Yerel seçime gidiyoruz yeni bir seçim yeni bir heyecan ben öncelikle görev yapan arkadaşlarımızı kutluyorum içinde yer aldığım dönemden itibaren bazı düşünlerimi ifade etmek istiyorum 1989"da yerel yönetimi devir aldığımızda gerçekten sorunlar vardı karmakarışık bir kent devir aldık sit alanları,imar planı,tescilli yapılar,Denizkent,Atatürk mahallesi,2 inci ve 3"üncü Mersinaki,kazılar doğal ve tarihi çevrenin korunması gibi biz bunları kendi içimizde hep birlikte önce algıladık ,sorunları anladık ve hep birlikte çözdük ve bizlerin uyguladığı politikalar ne kadar gerçekçi oldu ki bu konuda bir örnek vermek istiyorum 1984 yılında Sn Ali İlcan"a karşı yarışan Serdar Mersin   Foça"da bir sürü leş var ben bunları yıkacağım derken kendisinin leş "ten kastı tescilli tarihi binalarımız. Kendisinin bu politikaları başarısız olunca  Gökhan Demirağ ile yarıştığı 2004 seçiminde tamamını korumaya yöneltti buda bizim yerel politikalarımızın başarısıdır. “şeklinde konuştu.

“GÖKHAN BAŞKAN ŞANSLI BİR DÖNEMDE SEÇİLDİ”
"Şimdi bu çerçevede son dönem belediyemize yönelik düşüncelerimi sizlerle paylaşmak istiyorum." diyen Nihat Dirim "Sevgili Gökhan Demirağ son derece Şanslı bir dönemde seçildi.  Bu 15 yıllık süre içinde az önce tanımladığım sorunları büyük ölçüde sevgili Ali İlcan özellikle çözmüş ve oda bizlerden devraldığı bayrağı elinden geldiği ölçüde son derece iyi niyetle devam ettirmeye çalışmıştır. Başarılı olduğuna kesinlikle inandığım alanlar var. Örneğin kentin temizliği gibi, yurt dışı sınır kapısını bir anda öne çıkartıp bizlere kazandırması gibi, kültür ve sanat alanları gibi iyi niyetli çabaları olmuştur.”dedi. 

“GÖKHAN BAŞKANIN YEREL YÖNETİM ANLAYIŞINDA TEK ADAMLIK YATIYOR “
“Ancak bu toplantıyı aile içi bir toplantı olarak kabul edip temel eleştirilerimi de sizlerle paylaşmak istiyorum.” diyen Dirim “ Gökhan Başkanımızın yerel yönetim anlayışında bir nebze tek adamlık yatıyor. Bu her şeyi tek başıma yaparım anlayışı beni gerçekten rahatsız ediyor.”dedi.

 “İNSAN İLİŞKİLERİ KULLANILDI “
 “Yıllarca verdiğimiz Demokratik katılım örneklerini yeterince izleyemedik.” diyen Dirim “İnsan ilişkilerini kullandığı gibi gayrı efendice birinci tekil şahsın kullanılmaması gerektiğine düşünüyorum. Ve çokta önemseyeceğim konu yine her şeyi yaparım anlayışı yerine mümkün olduğu kadar geniş kadroyla çalışılması meselesidir. Bu manayla da özellikle belediyenin teknik kadro yetersizliğini vurgulamak istiyorum. Ne oldu? Örneğin Foça da Bir koruma imar planı meselesi var. Hiçbir şekilde çözülemiyor. Yine seçim bildirgesine yazmıştık; Foça meydanıyla garaj arasındaki alanın düzenlenmesi konusunda ne demiştik? Bu bizim resmi alanımız. Herkes oradan geçiyor. O projenin gerçekleştirilmesinde proje anlamında katılım bekliyordum.  Yine Kazılar ve arkeoloji meselesi. Bu çok önemli bir meseledir kent merkeziyle ilgili, Foça eğer gelişecekse ve özelliklede turizmde gelişecekse bizim tek ama tek kaynağımız tarihi güzel çevremizdir.”dedi.

“TEKLİF ALINDI ALINMADI TARTIŞMALARINI YADIRGIYORUM”
Dirim “Yine yapılacak ve yapılmakta olan ihalelerde sıkıntılar yaşandığını izliyorum. İşte balıkçı kahvesiyle ilgili basit bir ihalede bile…Şunu tartışmamalıyız! Foça belediyesi iyi kötü on milyon dolar civarındaki bir arıtma tesisini ihale etmiştir. Bunu başarmış bir belediyenin teklif alındı alınmadı tartışmalarını gerçekten yadırgıyorum. Yine aynı çerçevede sanayi sitesi ihalesi de durdurulmuştur.”dedi.

 “ ŞU ANDA DEDİKODU BAŞLADI “
Şimdi bu doğrultuda balıkçı barınağı projesinin yer seçimiyle yani imar planına işlenmesiyle ve planlama süreciyle ilgili üç tane basamak yaptık ifadesinde bulunan Dirim  “. Halkı bilinçlendirdik, bilgilendirdik ve düşüncelerini aldık. Hiçbir tartışma olmadı yer seçimiyle ilgili. Ama şu anda bir dedikodu başladı. Projeyle ilgili hiçbir bilgi verilmedi. İhalesi yapıldı projesi gerçekleştirildi. Tabi bunu tartışmak benim uzmanlık alanım değil ama dolgunun büyük denize vereceği zarar halk tarafından paylaşılmalı ve birlikte bilgilendirilmeliydi. Yine Foça belediyesinin Foça ve Marsilya"yla yapılan tarihi dostlukta geri kaldığını yeterli inisiyatifi gösteremediğini düşünüyorum. Son olarak ta Foça da ki askeri alanlarla sivil alanların paylaşımında biraz daha aktif rol almamız gerektiğini ve önümüzdeki döneme yönelik askeri alanların genişlediğinin sivil yaşam alanlarının çok daha az kaldığını belirtmek durumundayım.”diye konuştu.

 
 “BU GÜCÜ BU AZMİ KENDİMDE GÖRÜYORUM”
Nihat Dirim sözlerine şu şekilde devem etti “Şimdi Foça"ya 10 yıl belediye başkanlığı yapmış olarak bu çerçevede kentin son günlerde daralan küçülen vizyonu değiştirmeye yönelik düşüncelere sahibim. Bu gücü kendimde görüyorum. Bu azmi de kendimde görüyorum. Tabiî ki benim tek referansım şudur, tek bakış açım partimizin tabanıdır. Hiçbir yerde siyaset yapmadım. Buraya kadarda insan ilişkilerinde de tek tek değinerek bu anlamda konuşma yapmamaya özen gösterdim. Bu ortamı bu demokratik ortamı seçtim. Yeni bir kent yaratacağız. Yeni bir belediye oluşturacağız.
Bu parti içinde görev yapmak isteyen bütün has arkadaşlarım bütün üyeler benim kardeşimdir onlara sonuna kadar saygılıyım. Parti içi yarış sadece bir araçtır. Bizim amacımız Foça belediyesini kazanmaktır. Bu doğrultuda hiçbir kırgınlığa yer vermeyeceğimi tekrar belirtmek isterim. Görev yapmak için aday olan tüm arkadaşlarıma yürekten başarılar dilerim. Diyerek sözlerini noktalayan Nihat Dirim bu çerçevede düşüncelerimi sizlerle paylaşma olanağını buldum “dedi.  Haber: Hasan ESER

GAZETEMİZ ARŞİVİ İÇİN FOTOLARA TIKLAYINIZ

 

 Son Sayı Son Sayı Son Sayı

Son Sayı Son Sayı 1. Sayfa 1. Sayfa1. Sayfa 1. Sayfa Son Sayı 1. Sayfa
Son Sayı 1. Sayfa 1. Sayfa 1. Sayfa
1. Sayfa 1. Sayfa 1. Sayfa1. Sayfa
1. Sayfa1. Sayfa
 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894