• BIST 10173.42
  • Altın 2445.956
  • Dolar 32.2822
  • Euro 34.9585
  • İzmir 15 °C

Ömer Turgut Oğuz Aday

Ömer Turgut Oğuz Aday
Ömer Turgut Oğuz adaylık açıklamasından tüm partililer ile demokrasi meydanına inerek tebrikleri kabul etti. Yaklaşık 500 Partilinin katıldığı basın toplantısına partililer sık sık Turgut oğuz lehinde sloganlar attılar.

ALİAĞA CHP İLÇE BAŞKANI BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI www.haberofisi.com

 

  

 

ÖMER TURGUT OĞUZ BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI

 

ALİAĞA CHP'DEN YEREL SEÇİM STARTI VERİLDİ

 

Aliağa Cumhuriyet Halka Partisi İlçe Başkanı Ömer Turgut Oğuz, bugün CHP ilçe binasında yaptığı basın toplantısı ile ilçe başkanlığı görevinden istifa ettiğini ve 2009 mart ayında yapılacak yerel seçimlerde Partisinin Aliağa belediye başkan aday adayı olduğunu açıkladı.

Demokrasi meydanı Bülent kula iş merkezinde bulunan İlçe binasında kalabalık partililerin olduğu toplantıya Esnaf odası başkanı Hüseyin Ekren, Eğitim iş Aliağa Şube başkanı Uğur Eren, Belediye CHP meclis üyeleri, Eski CHP ilçe Başkanı Kahraman Cengiz, Genel iş Aliağa Belediyesi baş temsilcisi Yücel Laçinel, Petrol iş temsilcileri, sivil toplum örgütleri,  dernek başkanları ve bazı mahalle muhtarları katıldı.

CHP ilçe belediye başkan aday adaylığını alkışlar arasında açıklayan Ömer Turgut Oğuz, Aliağa'nın 5 yılda kaybettiği tüm kazanımların yeniden geri kazanması ve Aliağa'yı Aliağalıların yönetmesi için aday olduğunu açıkladı.

Oğuz,"Bildiğiniz gibi; Aliağa'da önderlik yapması gereken ve toplumsal bütünlüğü sağlaması gereken Belediye tam 4.5 yıldır kendinden başka kurumu, partiyi, duymaz, dinlemez ve tanımaz hale gelmiştir. Halkından kopmuş, kendi başına kapalı kapılar ardında yandaşlarına çıkar sağlamayı, kendi zenginlerini oluşturma çabasını adeta kendine görev bilmiştir. İcraat adı altında yapılan bu yanlışlar vatandaşımıza hizmetmiş gibi sunulmaya çalışılmıştır. Ancak sonuç bugün ortadadır. Aliağa'da kurumsal olarak ne bir Belediye varlığından ne de şirketinden söz edebiliriz. Toplanan paralar, kaybolan faturalar, açıklanamayan Aliağaspor satışı gibi onlarca olumsuzluğun yaşandığı, ciddiyetten son derece uzak bir anlayışla, bakkal dükkânı mantığıyla yönetilen Aliağa Belediyesi bugün trilyonlarca borcun altına girmiştir. Satmadığı, ne arsa, ne dükkânı ne de toprağı kalmıştır. Ama hala borç batağında yüzmektedir. Ve toplanan trilyonlarca paraya rağmen kredi ile şenlik yaparak halkın parasını çar çur etmekten geri kalmamıştır. Ve bugün hala o şenliklerde harcanan trilyonun nereye gittiği açıklanamamıştır. Sanayi ve emekçi kenti olan Aliağa'yı sivil toplum örgütleri, Sendikalar ve halkımız ile ortaklaşa yönetmek için,Sosyal belediyeciliğin gereği olan hizmetleri Taşeronların elinden alıp belediye eliyle yapmak için, yok edilen kent kültürünü yeniden Aliağa'yı kazandırmak için, yolsuzluklarıyla değil icraatları ile anılan bir Aliağa belediyesi olmak kaybolan itibarını tekrar kazandırmak için, en önemlisi Aliağa'yı dışarıdan gelmiş bürokratlar ile değil Aliağalılar ile yönetmek için adayım "dedi.

Ömer Turgut Oğuz adaylık açıklamasından tüm partililer ile demokrasi meydanına inerek tebrikleri kabul etti. Yaklaşık 500 Partilinin katıldığı basın toplantısına partililer sık sık Turgut oğuz lehinde sloganlar attılar.

Aliağa CHP ilçe başkanlığına Ömer Turgut Oğuz'un aday adaylığı ile boşalan başkanlık koltuğuna Avukat Özlem Şan Oğuzhan'ın atandığı açıklandı.

 

 

ÖMER TURGUT OĞUZ"UN ADAY ADAYLIĞI AÇIKLAMASI TAM METNİ

 29 Mart 2009 tarihinde yapılacak olan mahalli idareler seçiminde partimin Belediye Başkan adayı olmak için, ilçe başkanlığından istifa ediyorum ve partimin aday adayıyım. Ayrıca niçin aday olduğumu da belirtmek istiyorum.  Bildiğiniz gibi; Aliağa"da önderlik yapması gereken ve toplumsal bütünlüğü sağlaması gereken Belediye tam 4,5 yıldır kendinden başka kurumu, partiyi, duymaz, dinlemez ve tanımaz hale gelmiştir. Halkından kopmuş, kendi başına kapalı kapılar ardında yandaşlarına çıkar sağlamayı, kendi zenginlerini oluşturma çabasını adeta kendine görev bilmiştir. İcraat adı altında yapılan bu yanlışlar vatandaşımıza hizmetmiş gibi sunulmaya çalışılmıştır. Ancak sonuç bugün ortadadır. Aliağa"da kurumsal olarak ne bir Belediye varlığından ne de şirketinden söz edebiliriz. Toplanan paralar, kaybolan faturalar, açıklanamayan Aliağaspor satışı gibi onlarca olumsuzluğun yaşandığı, ciddiyetten son derece uzak bir anlayışla, bakkal dükkânı mantığıyla yönetilen Aliağa Belediyesi bugün trilyonlarca borcun altına girmiştir. Satmadığı, ne arsa, ne dükkânı ne de toprağı kalmıştır. Ama hala borç batağında yüzmektedir. Ve toplanan trilyonlarca paraya rağmen kredi ile şenlik yaparak halkın parasını çar çur etmekten geri kalmamıştır. Ve bugün hala o şenliklerde harcanan trilyonun nereye gittiği açıklanamamıştır.

                Kredi kullanıldı, caddeler taşlar sökülüp yeniden yapıldı, çocukların futbol sahası otopark oldu, trafik rahatlayacak diye İstiklal Caddesi çift yön oldu, trafik rahatladı mı? Hayır. Kredi kullanılarak cadde için harcanan 3 trilyon Aliağa halkının sırtında kambur olarak kaldı. Ve buna benzer onlarca uygulama ile Aliağalıların geleceği çalındı. Aliağalıların paraları hiç edildi.

                Belgeli ve belgesiz yolsuzluk ve usulsüzlükler bir yana Aliağa Belediyesi"nin Aliağa Belediye Şirketi"nin Aliağa Belediyespor"un son 4,5 yıllık geçmişi karanlık ve şaibelerle doludur. Biz her platformda muhalefet olarak yapmayın etmeyin dedikçe kendini sınırsız güç sananlar, şimdi tüm bu yapılanların hesabını sandıkta verecekler.

                Güzel ilçemiz Aliağa, son 4,5 yılda iktidar partisine mensup bir partili belediye tarafınadn yönetilmesine karşın Aliağalılar 4,5 yıl boyunca hizmet almak yerine, her türlü hizmetten mahrum kalmış, Aliağa 3-5 iş bilmezin elinde kaderine terk edilmiş hatta talan edilmiştir. Bu nedenle Aliağa"nın gelecek yıllarının ve yarınlarının kaybedilmemesi adına herkese büyük sorumluluklar ve görevler düşmektedir.

Partili arkadaşlarımın ve kamuoyunun isteği üzerine; Sanayi kenti olan Aliağa"da işsizliğin kader olmaması, ev hanımlarının üretime katılması için.

Emek Kenti Aliağa"yı Sivil Toplum Örgütleri, Sendikalar ve Halkımızla birlikte yönetmek için

Sosyal Belediyeciliğin gereği olan hizmetleri taşeronların elinden alıp belediye eliyle yapmak için

Yok edilen kent kültürünü yeniden Aliağa"ya kazandırmak için

Aliağalı gençlerin futbol oynayabilmesi ve Aliağaspor"u yeniden 3. lige çıkarmak için

Belediye gelirlerini herkesin hakkını ve hukukunu gözeterek kullanmak halkın parasını çar çur etmemek ve şeffaf bir belediyecilik için

Panayır yerine, Emek ve Barış Şenlikleri düzenlemek, Uğur Mumcu koşusunu yeniden düzenlemek için

Yolsuzluklarıyla değil icraatlarıyla anılan bir Aliağa Belediyesi olmak, Aliağa Belediyesi ve Aliağa Belediye şirketine yeniden itibar kazandırmak için

Gençlerin yarınları Aliağa"nın 5 yılda kaybettiği tüm kazanımlarının yeniden geri kazanmak ve her şeyden önce Aliağa"yı Aliağalıların yönetmesi için projelerim ve kadromla birlikte partimin aday adayıyım.

                 İlçe başkanlığı dönemlerimde birlikte çalıştığım tüm partili arkadaşlarıma göstermiş oldukları emek, caba ve özveriden dolayı da teşekkür ediyorum. Bu süreçte aday olmamı isteyen ve desteklerini esirgemeyen ilçe yönetimime, meclis üyelerime, gençlik kolları başkanımız ve üyelerine, kadın kolları başkanımız ve üyelerine bugün burada yalnız bırakmayan herkese tek tek teşekkür ediyorum.

Ömer Turgut OĞUZ

CHP Belediye Başkan Aday Adayı

 

GAZETEMİZ ARŞİVİ İÇİN TIKLAYINIZ

 Son Sayı Son Sayı Son Sayı

Son Sayı Son Sayı 1. Sayfa 1. Sayfa1. Sayfa 1. Sayfa Son Sayı 1. Sayfa
Son Sayı 1. Sayfa 1. Sayfa 1. Sayfa
1. Sayfa 1. Sayfa 1. Sayfa
 
 

Aliağa Gazeteleri

Günaydın Ege Gazetesi

www.gunaydinege.com

[email protected]

[email protected]

 

Yeni Vizyon Gazetesi

www.yenivizyon.net

[email protected]

 

Aliağaspor Gazetesi

www.aliagaspor.com

[email protected]

 

Ege Hakimiyet Gazetesi

www.egehakimiyet.com

[email protected]

[email protected] 

 

Arasta Gazetesi

www.arastahaber.com

[email protected]

[email protected]

[email protected]

 

Bakırçay Net Gazetesi

www.bakircay.com

www.bakırçay.net

  (TÜRKÇE)

 

Vaziyet Gazetesi

www.yenivaziyet.net

www.yenivaziyet.com

[email protected]

[email protected]

 

Şenol GÖK

[email protected]

0232 616 28 78

0543 764 37 05

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894