• BIST 10267.09
  • Altın 2413.146
  • Dolar 32.2664
  • Euro 34.8187
  • İzmir 22 °C

Rakibimiz Pınar Karşıyaka

Rakibimiz Pınar Karşıyaka
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ ALİAĞASPOR GAZETESİ / Beko Basketbol Ligi’nde mücadele eden Aliağa Petkim ve futbol 1. Amatör Lig 1. Grupta yer alan Aliağaspor yılın son maçlarını deplasmanda oynayacak. Ligde 17’er puanla 7. sırada yer alan Aliağa Petkim, 8. sı

ALİAĞASPOR BASKETBOL VE FUTBOL TAKIMLARI 2011 YILINI DEPLASMANDA TAMAMLAYACAK

ALİAĞA PETKİM PINAR KARŞIYAKA’YA, ALİAĞASPOR FOÇA BAĞARASI’NA KONUK OLACAK. 

ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ ALİAĞASPOR GAZETESİ /  Beko Basketbol Ligi’nde mücadele eden Aliağa Petkim ve futbol 1. Amatör Lig 1. Grupta yer alan Aliağaspor yılın son maçlarını deplasmanda oynayacak. Ligde 17’er puanla 7. sırada yer alan Aliağa Petkim, 8. sırada yer alan Pınar Karşıyaka’ya konuk olacak. Futbolda ise ligde son dört haftaya girilirken 3 puan alması durumunda play-off’lara kalmayı garantileyecek Aliağaspor Foça deplasmanında 3 puan arayacak.   

“Önce dostluk kazansın”

Beko Basketbol Ligi’nde mücadele eden Aliağa Petkim 12. haftanın açılış karşılaşmasında hemşehrisi Pınar Karşıyaka’ya konuk olacak. Karşıyaka Arena’da 30 Ocak Cuma günü karşı karşıya gelecek iki İzmir temsilcisinin mücadelesi Saat 18.00’de başlayacak. Bu sezon deplasman karnelerinin oldukça iyi olduğunu belirten Aliağaspor Basın Sözcüsü Turgay Ceylan; “Öncelikle dostluğun kazanmasını istiyoruz.”dedi. Karşıyaka’nın güçlü ve tecrübeli bir ekip olduğunu belirten Ceylan; “Karşıyaka her zaman hedefi olan ve ligin çok tecrübeli ekiplerinden biri. O nedenle zor ancak keyifli bir mücadele olacağını düşünüyorum. Bizim de bu sezon deplasman karnemiz gayet iyi. Efes dışındaki tüm maçlarımızı kazandık. Karşıya maçından da galibiyetle dönebiliriz. Takımımızın bu gücü ve kapasitesi var. Herhangi bir sıkıntımız yok.  Ancak her şeyden önce dostumuz olan Karşıyaka maçının öncelikle galibi dostluk olsun, çünkü öncelikte dostuz, sonra rakibiz. O nedenle önce dostluk sonrasında hak eden kazansın” dedi.

“Futbolda lig bizim için tamamlanmıştır”

Futbol takımlarının da ilk hedefini gerçekleştirmesinden mutlu olduklarını belirten Aliağaspor Basın Sözcüsü Turgay Ceylan; “Bizim açımızdan lig tamamlanmıştır. Kalan dört maç formalitedir. Oyuncuları ve teknik kadroyu yürekten kutluyoruz. İnşallah play-off’larda da yüzümüzü güldürüler ve gelecek yıl süper amatör ligde mücadele eden Aliağaspor izleriz. Takımımızın bu başarıyı yakalayacağına yürekten inanıyoruz.”dedi.          

Üç puan play’off’u garantiliyor

Futbolda geçtiğimiz hafta en yakın takipçisi Çandarlı Belediyespor’u yenerek büyük oranda play-oflara kalmayı garantileyen lider Aliağaspor yılın son gününde Bağarası deplasmanında olacak.  Foça deplasmanında Bağarası Belediyespor’un konuğu olacak yeşil beyazlılar karşılaşmadan 3 puanla ayrılması durumunda ligin tamamlanmasına 3 hafta kala matematiksel olarak da play-off’lara kalmayı garantileyecek. Karşılama 31 Aralık Cumartesi günü oynanacak ve karşılaşma Saat 13.00’de başlayacak. Takım olarak herhangi bir sıkıntılarının olmadığını belirten Aliağaspor Teknik Direktörü Alper Peker;” Ligde şu ana kadar her şey istediğimiz gibi gitti. Son dört haftaya girerken alacağımız bir 3 puan bizim play-off’lara kalmamızı sağlayacak. Foça deplasmanından kayıpsız döneceğimizi umuyorum. İlk hedefimiz play-offlara kalmaktı. Ancak asıl amacımız takımımızı bir üst lige taşıyabilmek. Öncelikle kalan dört haftayı sakatlık olmadan tamamlamayı hedefliyoruz. Sonrasında en iyi şekilde finallere hazırlanarak Süper Amatör Lig’e çıkmak istiyoruz.”dedi. 

Grubun en kritik maçı

1. Amatör Lig 1. Grupta yer alan diğer Aliağa temsilcisi Helvacıspor da ligde ‘ya tamam ya devam’ maçına çıkacak.  6 puan gerisinde bulunduğu Çandarlı Belediyespor’a konuk olacak mavi beyazlılar karşılamadan 3 puanla ayrılması durumunda ilk ikiye girebilmek için şansını son üç haftaya taşıyacak. Karşılamadan Çandarlı Belediyespor galip gelmesi durumunda Aliağaspor ile birlikte adını play-off’lara yazdıran ikinci takım olacak. Çandarlı Belediyespor Helvacıspor karşılaması da 31 Aralık Cumartesi günü oynanacak ve karşılaşma Saat 13.00’de başlayacak. Grupta ilk üç sırada yer alan Aliağaspor’un 27, Çandarlı Belediyespor’un 24,  Helvacıspor’un 18 puanı bulunuyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894