• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İzmir 20 °C

Sabancı üniversitesi izmir'deydi...

Sabancı üniversitesi izmir'deydi...
Genç Mor Sertifika Programı kapsamında düzenlenen Toplumsal Cinsiyet Sertifika Programı 15-18 Kasım’da İzmir’de yapıldı. Sabancı Vakfı’nın desteğiyle

SABANCI ÜNİVERSİTESİ İZMİR'DEYDİ...

GENÇ MOR SERTİFİKA PROGRAMI ÖĞRETMEN ADAYLARIYLA BU KEZ İZMİR’DE BULUŞTU

Genç Mor Sertifika Programı kapsamında düzenlenen Toplumsal Cinsiyet Sertifika Programı 15-18 Kasım’da İzmir’de yapıldı. Sabancı Vakfı’nın desteğiyle, Sabancı Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Mükemmeliyet Merkezi (SU Gender) ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyoloji ve Eğitim Çalışmaları Merkezi (SEÇBİR) ortaklığındaki programa başvurular arasından seçilen 14 öğretmen adayı katıldı.

Sabancı Vakfı’nın desteğiyle, Sabancı Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Mükemmeliyet Merkezi (SU Gender) ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyoloji ve Eğitim Çalışmaları Merkezi (SEÇBİR) ortaklığında Genç Mor Sertifika Programı kapsamında düzenlenen Toplumsal Cinsiyet Sertifika Programı 15-18 Kasım’da İzmir’de gerçekleştirildi.

Celal Bayar Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve Ege Üniversitesi eğitim fakültelerinden 14 öğretmen sertifika aldığı, toplumsal cinsiyet eşitliğinin güçlendirilmesi amacıyla düzenlenen programa, sosyolojiden psikolojiye, edebiyattan medyaya farklı alanlardan akademisyen ve uzmanlar katkı sundu. Program kapsamında ayrıca Mor Sertifika Programı Belgesel Gösterimi de İzmir Sanat Oditoryum Salonu’nda yapıldı.

EĞİTİMİN TÜM KADEMESİNDE “TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ”

Mor Sertifika Programı'nın, Sabancı Vakfı'nın desteğiyle 11 yıldır sürdürülen programın amacı öğretmenlere toplumsal cinsiyet eşitliği farkındalığı yaratmak. 2018 yılına geldiğimizde de toplamda 17 ilde 3 bin 500'den fazla öğretmene ulaşıldı. Öğretmenlere kendi ders içi pratiklerinde veya kendi derslerinde gerek bireysel gerek mesleki anlamda kendilerini geliştirecek toplumsal cinsiyet eşitliği ile ilgili farkındalıklar kazanılması için çalışmalar yapıldı. 2016 yılından bu yana Mor Sertifika Programını daha da genişleterek; sadece lise öğretmenleriyle değil öğretmen adayları, sivil toplum kuruluşları, ilkokul, ortaokul seviyesindeki öğrencilerle temas kurulmaya başlandı. Dolayısıyla eğitimin tüm kademesinde toplumsal cinsiyet eşitliğini kazandırmak için çalışma, proje ve etkinlik ilgi alanına girdi. Mor Dosya için akademisyenler ve öğretmenler bir araya gelip 4 farklı alan toplumsal cinsiyet eşitliğine duyarlı eğitim materyalleri üretti. Psikolojik danışmanlık ve rehberlik, edebiyat, fen-teknoloji- matematik ve sosyal bilimler olmak üzere toplam dört alan var. Bu dört farklı alandan toplam 17 materyal üretildi. Materyallerin özelliği öğretmenlerin hem müfredatta çok rahat bir şekilde kullanabileceği, hem de müfredata alternatif toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda öğrencilerde birtakım duyarlılıklar yaratabilecek materyaller olmaları. Eğitim fakültesi öğrencileri de projenin içine dahil edilmeye çalışılıyor.

Geleceğin öğretmen adayı olan Eğitim Fakültesi Öğrencileri için toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda çok özel bir program olan Genç Mor Sertifika’da, öğretmen adayları yoğun bir eğitim alıyor. Programdaki konular şu başlıklar halinde; Gruplar arası ilişkiler ve ayrımcılığın sosyal psikolojik boyutu, Ayrımcılıkla mücadele için stratejiler, Cinsiyet ile ilgili temel kavramlar, Cinsiyete dayalı ayrımcılık, Medya ve toplumsal cinsiyet, Kadın hareketi tarihi, Siyaset ve toplumsal cinsiyet, Hukuk ve toplumsal cinsiyet, Psikoloji ve toplumsal cinsiyet, Eğitimde cinsiyet temsilleri olarak özetlenebilir.  Programa farklı branşlardan katılan eğitim fakültesi öğrencileri hem yeni kavram ve teorilerle karşılaşıyor hem de grup arkadaşlarıyla birlikte ders içi etkinlikler geliştiriyorlar./EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894