• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İzmir 17 °C

Saran, Yonja'ya Ortak

Saran, Yonja'ya Ortak
Türkiye'nin lider online sosyal ağı Yonja.com'u bünyesinde barındıran Yonja Media Group, hisselerinin bir bölümünü Greywolf Capital Management, Saran Holding ve Odien

SARAN HOLDİNG, ODİEN VE GREYWOLF İLE YONJA’YA ORTAK OLDU

Türkiye'nin lider online sosyal ağı Yonja.com'u bünyesinde barındıran Yonja Media Group, hisselerinin bir bölümünü Greywolf Capital Management, Saran Holding ve Odien Group'a sattığını açıkladı. Şartları detaylı olarak açıklanmayan bu işlem ile birlikte şirket hızlı bir şekilde büyüyerek, kullanıcılarına ve müşterilerine daha iyi hizmet sağlayacak. Yonja Media Group, büyüyen kaynaklarıyla varolan operasyonlarını genişletmenin yanısıra yeni alanlara da yatırım yapacak.
Yonja Media Group 2003 yılından bu yana Yonja.com'u ve diğer markalarını yönetmektedir. Yonja.com, Türkiye'nin en büyük sosyal ağı ve en çok ziyaret edilen web sitesidir. 4.2 milyon kayıtlı üyesi bulunan Yonja.com'un aylık sayfa gösterimi 1 milyarın üstündedir.
Türkiye'de son 5 yılda ekonomik büyüme, istikrar ve artan yabancı sermayeyle birlikte, reklam harcamalarının da etkileyici ve tutarlı bir şekilde arttığına dikkat çeken Yonja Media Group Kurucusu ve CEO'su Kerim Baran, internet reklam sektörünün artık her yıl %100'lük bir büyüme içinde olduğunu belirtiyor. Kerim Baran ayrıca hızlı bir büyümenin gerçekleştiği bu ortamda çok kazançlı bir işletme geliştirdiklerini belirterek şunları söylüyor: “Türk medya pazarı genişlerken, kullanıcılarımıza ve müşterilerimize daha iyi hizmet sağlayabilmek için kaynaklarımızı genişletmenin öneminin farkındayız.”
Böylesine destekleyici yatırımcılarla birlikte oldukları için kendilerini şanslı hissettiklerini belirten Kerim Baran sözlerine şöyle devam etti “Greywolf, Saran ve Odien bize eşsiz finansal ve stratejik kaynağın yanı sıra derin bir yönetim bilgisi sağlayacak. 21. yüzyılda daimi olacak büyük bir medya şirketi kurmayı hedefliyoruz. Yeni yatırımcı ortaklarımız amacımıza ulaşmamızda en önemli etken olacak.”
Odien İstanbul Ofisi Genel Müdürü Ömer Müftüler ise işbirliğiyle ilgili olarak şunları söyledi: “Saran Holding Radyolarına yaptığımız yatırımlarımızı pekiştiren Yonja, bizim bölgesel medya pazarında uzun dönemli yatırım stratejimizin bir parçasını oluşturuyor. Ek kaynaklarla birlikte Yonja'nın Türkiye'deki liderlik rolünü genişleterek bölgede önemli bir oyuncu olacağına inanıyoruz.”
Greywolf Capital portföy yöneticisi ve şirket ortaklarından Cevdet Şamikoğlu, Türkiye’deki yeni medya pazarının önümüzdeki yıllarda yaşayacağı büyük gelişmede yer alabilmek için Yonja'yı eşsiz bir fırsat olarak gördüklerini belirterek, Yonja'ya stratejik ve finansal büyüme hedeflerinde destek olacakları için de büyük bir heyecan duyduklarını söyledi.
Saran Holding yönetim kurulu başkanı Sadettin Saran; “Yonja, Saran Holding’in yeni medya alanlarında büyüme stratejisi için ideal bir platform. Onlarla birlikte sektörde yeni yatırımlar ve ortaklıklar yapmayı hedefliyor ve araştırıyoruz” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894