• BIST 10082.77
  • Altın 2430.881
  • Dolar 32.3957
  • Euro 34.7576
  • İzmir 16 °C

Tanrıkulu 444'lü Hatları Sordu

Tanrıkulu 444'lü Hatları Sordu
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ EGE HAKİMİYET GAZETESİ/ Milliyetçi Hareket Partisi İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, Ülke genelinde birçok alanda hizmet ve mal satan firmaların kullandığı 444’lü hatlara dikkat çekti.
MHP'Lİ TANRIKULU,444’LÜ HATLARA DİKKAT ÇEKTİ
 
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ EGE HAKİMİYET GAZETESİ/ Milliyetçi Hareket Partisi İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu,  Ülke genelinde birçok alanda hizmet ve mal satan firmaların kullandığı 444’lü hatlara dikkat çekti. 444’lü hatların tüketicilerin daha yüksek ücret ödemelerine neden olduğu gerekçesiyle konuyu TBMM’ye  taşıyan Tanrıkulu, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’ın yazılı olarak cevaplandırması istemiyle TBMM'de yazılı soru önergesi verdi. Konuya ilişkin yazılı açıklamasında, “Ülkemizde birçok alanda hizmet ve mal satan firmalar; tüketicilerimizi 444’lü hatlara yönlendirerek almış oldukları hizmet veya mala karşı daha yüksek ücret ödemelerine neden olmaktadır” ifadesini kullanan Tanrıkulu, meclis gündemine taşıdığı  ve 'vatandaş adına olumsuz durum' olarak nitelendirdiği konunun nedenleri ve çözümü hakkında TBMM’de Gümrük ve Ticaret Bakanına yazılı soru önergesi verdiğini bildirdi.
Soru önergesinde, “Günümüzde vatandaşımıza; yani biz tüketicilere hizmet veren bankalar, hava, deniz ve kara nakil araçlarının irtibatlaşma birimleri, paralı televizyon kanalları, hastaneler, vatandaşa yaygın hizmet veren diğer kurum ve kuruluşlar; kendilerine ulaşılması için 444'lü hatların dışında kalan bütün seçenekleri, yani normal telefon hatlarını faksla ve e-mail ile ulaşma imkânlarını devre dışı bırakarak, tüketicileri yüksek ücretli 444'lü hatlara yönlendirmektedirler” diyen Tanrıkulu, Söz konusu  yönlendirmenin dışında bu hatları arayan tüketicilerin otomatik cevaplama sisteminin insafına bırakıldığına ve sistem içerisinde uzun süre dolaşıp, bekledikten sonra işlemlerine tekrar en baştan başladıklarına dikkat çekerek, günümüzde birçok gelişmiş ülkede tüketici odaklı firmaların, görüşme ücreti  firmalar tarafından ödenen 800'lü hatları kullandığını ve  tüketicilerle  800’lü hatlar aracılılığı ile iletişim kurulduğunu vurguladı.
Böyle bir uygulamayı hem bir uygarlık göstergesi, hem de tüketiciye saygılı olmanın bir gereği olarak gördüğünü ifade eden Tanrıkulu,"Bu olumsuz durumdan uzun süreden bu yana mağdur olan, bir türlü çözüm bulamayan tüketicilerimizin şikâyetlerini önemsediğimden konunun çözümü için Gümrük ve Ticaret Bakanı’na TBMM’de yazılı soru önergesi vermiş bulunmaktayım. Umarım bu önergemle Bakanlık konuya duyarlılık gösterir ve çözümü için adım atar. Zira Bizlerin gerek bu konuda, gerekse Tüketicilerimizin tüm sorunları ile ilgili Onlarla birlikte çalışmalarımız devam edecektir" ifadelerine yer verdi.
Tüketicilerin sorunlarına daha duyarlı olunmasını isteyen Tanrıkulu, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’nın yanıtlaması istemiyle şu soruları sordu:
 
1-) Firmaların; malını ve hizmetini satmak, mevcut hizmetini devam ettirmek için, böyle bir yöntemle vatandaşlarımızın alacağı hizmete daha fazla ücret ödemesine neden olmasını Tüketiciden sorumlu bir Bakan olarak nasıl karşılıyorsunuz?

2-) Bu tip 444’lü hatların görüşme ücreti dakika bazında kaç Liradır?

3-) 444’lü tüketici hatları hangi yasal mevzuata göre uygulamada olup, sağlıklı çalışıp, çalışmadığı ne şekilde denetlenmektedir?

4-) Tüketicilerimizden 444’lü hatlar ile ilgili Bakanlığınıza 2007 yılından bu yana kaç adet şikayet olmuş, sonucunda hangi işlemler yapılmıştır?

5-) Yüksek ücretli 444’lü hatların kapatılarak, diğer gelişmiş ülkelerde olduğu gibi ücretini malını, hizmetini satmak isteyen firmaların ödediği ve tüketicilere ücretsiz olan 800’lü hatlara geçilmesi yönünde Bakanlık olarak bir çalışma başlatmayı düşünüyor musunuz?

6-) Tüketicilerimizin diğer mevcut mağduriyetleri hakkındaki çözüm önerileriniz hangi tarihte yürürlülüğe girecektir? 

 
                      HASAN ESER / DEMOKRAT FOÇA
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894